aluminium ramen

Aluminium ramen

Heeft u nog geen aluminium ramen of wilt u uw raamkozijn graag laten herstellen? Wilt u daarbij nog bijpassende deuren en een raamkozijn op maat laten maken en plaatsen? Wij helpen u graag met een erkende vakman vinden die raamprofielen of deuren kan plaatsen of op maat maken. Wij zijn een netwerk werkzaam in heel Vlaanderen. Vul op deze pagina ons offerteformulier in en ontvang binnen een paar dagen vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5). U krijgt hier de kans om zelf de prijzen en voorwaarden te vergelijken zodat u de vakman vindt die bij uw klus past.

Sterk & isolerend

Aluminium ramen hebben een lange levensduur. Tevens is het duurzaam materiaal. Daarbij zijn de voordelen dat het niet roest en recyclebaar is zonder verlies in kwaliteit. Het is licht, sterk en biedt een goede thermische isolatie. Daarnaast vereisen aluminium ramen nauwelijks onderhoud. Enkel wassen met water of een zeepsopje en daarna afspoelen met water en laten drogen. In tegenstelling tot houten of PVC materiaal heeft dit materiaal de mogelijkheid om slanke modellen op maat te laten maken door het sterke materiaal. Er wordt vaak beweerd dat aluminium niet geschilderd kan worden, maar dit is wel mogelijk mits u een goede grondlaag aanbrengt.


Diverse kleuren en stijlen

Aluminium ramen zijn verkrijgbaar op maat in diverse kleuren en stijlen. Meestal kunt u bij elk raamkozijn bedrijf kiezen uit 200-500 kleuren. Zij helpen u graag om de kleuren van uw ramen passend te maken bij uw interieur. Tevens zorgen ze ervoor dat bijvoorbeeld de krukken en scharnieren ook dezelfde kleur krijgen als het raamkozijn. Aluminium raamprofielen kunnen diverse stijlen uitstralen. Tegenwoordig kiezen meeste huishoudens een moderne stijl. De moderne stijl oogt elegant en past bijna bij elk type woning. Tevens wordt dit soort raamprofielen gebruikt bij een klassieke woning. Het lijkt op hout maar dan zonder alle onderhoud. Eveneens worden stalen kozijnen vervangen door aluminium materiaal.

Ramen op maat

Een ander groot voordeel wat betreft een aluminium raamkozijn dat ze gemakkelijk op maat gemaakt worden. Het is goed bewerkbaar materiaal en kan tegemoetkomen in uw wensen. Kies zelf de afmetingen, stijl en kleuren van uw op maat gemaakte ramen. Daarnaast is het mogelijk om isolatieglas in de kozijnen te plaatsen. Daarnaast kunt u bij het herstellen advies vragen wat betreft op maat gemaakte raamkozijnen. Op zoek naar de juiste specialist voor op maat gemaakte ramen? Vul het offerteformulier in ontvang vrijblijvend meerdere offertes en kies de vakman die bij u past.

aluminium raamkozijn
raamkozijn plaatsen

Ramen plaatsen

Het plaatsen wat betreft een raamkozijn kunt u beter overlaten aan een expert. Intussen kunt u zich wel verdiepen in de werkwijze bij het plaatsen van een raamkozijn. Een belangrijk aandachtspunt is dat het plaatsen van de aluminium ramen recht en op de juiste hoogte worden bevestigd. Als het raamkozijn aan de buitenmuur wordt bevestigd dan vereist dit enige kennis om koudebruggen te voorkomen. Overigens moet de aansluiting water- en luchtdicht zijn zodat de thermische isolatie perfect is. Ten slotte moeten de aluminium raamprofielen rondom goed aansluiten op het isolatiemateriaal van uw woning. De expert uit ons netwerk helpt u graag!

Combinatie met isolatieglas

Als u uw raamkozijn op maat laat maken dan kunt u ook kiezen voor isolatieglas. Hierbij kan de keuze worden gemaakt tussen enkel-, dubbel- of zelfs drievoudig glas. Drievoudig isolatieglas is geschikt voor een aluminium raamkozijn door de sterkte van het materiaal. Enkel glas wordt nauwelijks meer ingezet in nieuwbouwwoningen aangezien de isolatiewaarde laag is. De meest populaire vorm is het plaatsen van dubbel glas in uw raamkozijn. Deze staat bekend om goede thermische isolatieglas. Drievoudig glas is ook mogelijk maar is niet geschikt voor oude woningen. De nadelen hiervan zijn dat het isolatieglas dan beter presteert dan de muren die slecht geïsoleerd zijn waardoor schimmelvorming kan ontstaan.

raamkozijn herstellen

Aluminium ramen en deuren herstellen

Het kan voorkomen dat u uw ramen of deuren moet herstellen. Dit kan komen door beschadiging in het glas zoals een sterretje of scheur. Daarnaast kunnen de raamprofielen een defect hebben door slechte aansluiting. Tevens is het mogelijk om uw deuren te herstellen. Het kan zijn dat uw deuren hun beste tijd hebben gehad of dat u behoefte heeft aan nieuw materiaal. Kies uit een standaardmodel of laat ze op maat maken. Bij ons kunt u een aanvraag doen voor offertes. Op deze manier vergelijkt uzelf het aanbod voor het plaatsen en/of herstellen van uw aluminium kozijnen of deuren.

Prijzen

De kosten voor aluminium ramen kunnen erg verschillen. Dit is afhankelijk van de afmeting en inclusief of exclusief montage. De gemiddelde afmetingen zijn meestal 1500 x 1200 mm (H x B). Exclusief montage liggen de kosten tussen de €300,- en €500,-. Wenst u inclusief montage? Dan liggen de kosten tussen de €700,- en €900,-. De prijsindicatie voor aluminium raamprofielen ligt hoger dan bijvoorbeeld PVC. De prijzen voor een PVC raamkozijn voor dezelfde afmetingen inclusief montage ligt tussen de €300,- en €500,-. PVC is relatief goed materiaal om voor te kiezen als u een beperkt budget heeft.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u nieuwe aluminium raamprofielen of deuren? Is het essentieel om uw raamkozijn te herstellen door isolatieglas te plaatsen? Mertensramen helpt u graag met het vinden van de juiste specialist. Vul op deze pagina het offerteformulier in en ontvang binnen enkele dagen vrijblijvend meerdere offertes (het maximum is 5). Op deze manier kunt u elke offerte vergelijken op aanbod en de voorwaarden zodat u de beste ramen en deuren vakman heeft die bij uw klus past. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op. Wij geven u de garantie dat u altijd goed en vakkundig geholpen wordt.

aluminium ramen offertes