houten ramen

Houten ramen

Er zijn diverse materialen waar men uit kan kiezen voor kozijnen. Denk bijvoorbeeld aan kunststof, PVC of houten ramen. Houten of hardhouten kozijnen hebben een authentieke uitstraling die vaak met andere materialen niet na te maken is. Als u houdt van een klassieke uitstraling en u op zoek bent naar nieuwe kozijnen, dan is een houten of hardhouten schuifraam wat voor u. Wij brengen u graag in contact met een specialist die voor u aan het werk gaat met het plaatsen van het houten raamkozijn tegen scherpe prijzen. U ontvangt van ons vrijblijvende offertes zodat u gemakkelijk prijzen kunt vergelijken.

Raamtypes

Er zijn vele soorten ramen. Denk bijvoorbeeld aan een authentieke, houten schuifraam voor een oudere woning. Een schuifraam is nog een oude variant van een raamkozijn, welke men naar boven open kan schuiven. Een hardhouten draaikiepraam, kan op meerdere manieren open. Een draaikiepraam kan boven open en aan de zijkant. Ook is het een optie om te kiezen voor een kiepraam, welke vaak van onder of van boven open kan. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat en wat u wilt met uw houten ramen. Naast een schuifraam, draaikiepraam of een kiepraam zijn er meerdere opties voor ramen.


Natuurlijke uitstraling

Als u kiest voor houten ramen, kiest u voor een natuurlijke uitstraling, welke met kunststof of PVC eigenlijk niet na te maken is. Het is een optie om het patroon van een houten raamkozijn na te maken met kunststof, maar voor de echte liefhebber van houten ramen zal dit niet voldoende zijn. Doordat houten ramen, zoals een hardhouten schuifraam, zorgen voor een natuurlijke uitstraling en sfeer, zijn houten kozijnen zeer geschikt voor liefhebbers van oudere en authentieke woningen. Wij brengen u in contact met een vakman die voor u de houten kozijnen gaat plaatsen of vervangen tegen lage prijzen. Wij helpen u graag verder.

Hardhout of zachthout?

Er zijn diverse houtsoorten waar u de keuze uit heeft als u kiest voor het plaatsen van ramen of het vervangen hiervan. Over het algemeen raadt de vakman vooral hardhouten kozijnen voor bijvoorbeeld een schuifraam, draaikiepraam of kiepraam aan. Zachthout is vaak niet geschikt voor ramen, aangezien zachthout minder bestand is tegen weersomstandigheden. Als u kiest voor hardhouten ramen, weet u zeker dat ze jaren meegaan en hoeft u de kozijnen van uw schuifraam of kiepraam niet na een aantal jaren alweer te vervangen. Voor meer informatie over hardhouten of zachthouten kozijnen brengen wij u graag in contact met een expert.

isolatie kozijnen
houten schuifraam

Isolerend en veilig

Tegenwoordig is de kwaliteit van hardhouten kozijnen veel beter dan vroeger. Dit betekent ook dat de isolatie van deze kozijnen veel beter is. Heeft u nog oude, hardhouten ramen? Dan is het verstandig om deze te laten vervangen voor nieuwe kozijnen. Of het nu gaat om een schuifraam, draaikiepraam of een kiepraam, alle oude hardhouten kozijnen zijn op een gegeven moment toe aan vervanging. Voor een betere isolatie is het verstandig om de kozijnen op tijd te laten vervangen en om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan de hardhouten ramen. Voor meer informatie over de isolatie bij ramen informeren wij u graag verder.

Premies

Voordat u nieuwe houten ramen laat plaatsen, is het verstandig om te kijken of u recht heeft op premies. De overheid wil namelijk graag dat men duurzamer gaat leven, waardoor er premies worden gegeven als de isolatie van een woning verbeterd wordt. Het kan dus zijn dat u meer kan investeren in uw nieuwe schuifraam, doordat u recht heeft op premies. Een vakman bij u in de buurt kan u meer vertellen over de premies die u eventueel kunt ontvangen. De hoogte hiervan en of u hier recht op heeft verschilt namelijk per gemeente. Laat u goed informeren voordat u het hardhouten raamkozijn of schuifraam laat plaatsen of vervangen.

Prijzen

De prijzen voor de diverse soorten raamkozijnen verschillen. Wilt u een schuifraam, draaikiepraam of kiepraam laten plaatsen? Kiest u voor een hardhouten variant of ander materiaal? Hoe groot is het raam en heeft u nog recht op premies? Allerlei zaken die de uiteindelijke prijzen die u betaalt beïnvloeden. Daarom is het verstandig om een budget vast te stellen en vanuit daar te kijken naar wat mogelijk is op het gebied van nieuwe houten voordeuren en kozijnen. Laat het plaatsen over aan een vakman, wij zorgen voor de beste service en isolatie van uw woning tegen lage prijzen. Wij helpen u graag verder.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u een hardhouten schuifraam laten plaatsen of wilt u uw oude schuifraam vervangen voor een nieuwe? Bent u op zoek naar een nieuw raamkozijn van hout of wilt u meer weten over de isolatie van een raamkozijn? Dan helpen wij u graag verder. Wij brengen u in contact met een vakman die u alles vertelt over een kozijn van hout, zoals bijvoorbeeld een schuifraam van hout. Uiteraard plaatst hij deze ook voor u, wanneer u dit wenst. Hij vertelt u meer over eventuele premies en zorgt ervoor dat uw nieuwe raam jaren meegaat. Vul het offerteformulier in, u ontvangt van ons vrijblijvende offertes om prijzen te vergelijken.

Houten kozijnen