pvc deuren

PVC deuren

De deuren van een woning bepalen een groot deel het karakter van de woning. Hoewel binnendeuren maar weinig vervangen worden, kunnen ook deze een volledig andere sfeer aan de ruimte geven. Of u nu op zoek bent naar een voordeur, buitendeur of binnendeuren op maat: u bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn als netwerk van specialisten werkzaam in heel Vlaanderen. Als u contact met ons opneemt krijgt u zo snel mogelijk maximaal 5 offertes toegestuurd van specialisten uit uw regio. Vergelijk deze prijsopgaven zodat u zeker weet dat u de beste service krijgt voor de laagste prijs!

Isolatie & onderhoud

Één van de redenen waarom men PVC deuren kiest is het gemak in onderhoud. PVC hoeft door de jaren heen niet geschilderd of bijgehouden worden. PVC of kunststof gaat een leven lang mee en blijft mooi. Of het nou gaat om een buitendeur zoals de voordeur of om de
binnendeuren, het enige onderhoud dat het nodig heeft is een schoonmaakbeurt. Een beetje water en zeep en uw deuren zien er weer als nieuw uit! Een ander voordeel van PVC deuren is dat ze uitstekend isoleren. Daarom is kunststof erg geschikt als buitendeur of voordeur. Uw deur van PVC zorgt niet alleen voor warmte isolatie, maar ook akoestische isolatie.


Kleur en structuur

Het schilderen van PVC deuren is lastig. Sterker nog: het schilderen van de deuren kan tot schade aan het PVC lijden. Wit of créme is de basiskleur voor de buiten- en binnendeuren. Om de buitendeur of binnendeuren van een kleur te voorzien wordt er een structuurfolie op de deuren aangebracht. Deze folie is UV-bestendig, slijtvast en antistatisch. Wilt u de look van een houten voordeur of binnendeuren? Dan wordt uw voordeur beplakt met een structuurfolie met een houtstructuur. Er zijn meerdere folies verkrijgbaar met tal van houtimitaties. Zo heeft u de voordelen van een kunststof voordeur, maar de look van houten deuren.

PVC of aluminium?

Welk materiaal het meest geschikt is voor uw buiten- of binnendeuren, hangt voornamelijk af van uw persoonlijke voorkeur. Bij moderne nieuwere woningen wordt vaak aluminium als buitendeur gebruikt terwijl een houten voordeur een oudere woning karakter geeft. In de praktijk verschillen de materialen nauwelijks. Het grote voordeel van kunststof is dat het zo’n 15% goedkoper is dan deuren van aluminium. Deuren van kunststof hebben tevens een hogere isolatiewaarde. Daarbij worden kunststof deuren tegenwoordig ook met een aluminium look gecreëerd, waardoor u de uitstraling van een voordeur van staal hebt met de voordelen van kunststof.

pvc voordeur

PVC binnen- of buitendeuren?

Omdat het goed isoleert, eenvoudig te onderhouden is en lang meegaat, is kunststof uitermate geschikt als voordeur of buitendeur. Zelfs schuifdeuren kunnen vervangen worden door schuifdeuren van kunststof. Het PVC is sterk genoeg om het isolatieglas in de schuifdeuren te kunnen dragen en inbreken bij de schuifdeuren is aanzienlijk moeilijker dan bij houten schuifdeuren. Toch is PVC ook geschikt als binnendeuren. Door uw bestaande binnendeuren te vervangen door deuren van PVC wint u niet alleen warmte isolatie, maar ook akoestische. Daarbij zijn de deuren, zowel de voordeur of buitendeur als de binnendeuren, op maat verkrijgbaar in verschillende modellen.

pvc binnendeur

PVC deur met isolatieglas

Dat een buitendeur van PVC goed isoleert is duidelijk. Toch wordt een voordeur opgemaakt uit meer materiaal dan alleen PVC. In een voordeur of schuifdeur zitten vaak grote raampartijen die ook veel kou doorlaten. Laat daarom isolatieglas in uw buitendeur of voordeur plaatsen. Isolatieglas komt in verschillende varianten, voor elk budget is een geschikte glassoort te vinden. Kiest u HR++ glas dat prima isoleert en een lagere prijs heeft, of kiest u triple glas dat de hoogste isolatiewaarde heeft maar ook meer kost? Bent u benieuwd naar de prijzen van een op maat gemaakte voordeur of buitendeur met isolatieglas? Als u ons contactformulier invult krijgt u zo spoedig mogelijk meerdere offertes toegestuurd.

pvc deuren op maat

Deuren op maat

In de meeste bouwwinkels worden standaard deuren verkocht. Wij merken in de praktijk echter dat geen deurkozijnen hetzelfde zijn en de standaard maat dus niet altijd zal passen. Een standaard voordeur of buitendeur is niet geschikt als de kozijnen een afwijkend formaat hebben en zelfs uw binnendeuren hebben niet allemaal persé dezelfde afmetingen en zult u misschien moeten laten inkorten. In het geval van schuifdeuren is een standaard maat helemaal hopeloos. Daarom maken de specialisten uit ons netwerk alle PVC deuren volledig op maat. In overleg creëren zij een voordeur, buitendeur of zelfs schuifdeuren op maat die volledig in stijl zijn met uw woning.

PVC deur plaatsen

Een op maat gemaakte voordeur kunt u zelf eenvoudig in het deurkozijn plaatsen, maar als u de buitendeur op maat laat maken bij een specialist uit ons netwerk, zal deze de deuren plaatsen. Het is bij een buitendeur bijvoorbeeld erg belangrijk om het slot op de deur goed te installeren. Elke specialist in ons netwerk is geselecteerd op kwaliteit en daarom weet u zeker dat uw nieuwe voordeur of buitendeur zorgvuldig geplaatst zal worden. Ook het plaatsen van uw nieuwe op maat gemaakte binnendeuren of schuifdeuren wordt gedaan door de specialisten uit ons netwerk.

Prijzen

De prijzen van een nieuwe voordeur, buitendeur of zelfs binnendeuren hangen af van onder andere het materiaal en het formaat. Ook het eventuele isolatieglas is van invloed op de prijs. Hoe groter de beglazing in uw deur, hoe hoger de prijs voor het isolatieglas. De prijzen van PVC liggen aanzienlijk lager dan andere materialen die u voor uw deuren kunt gebruiken. Voor een PVC deur betaalt u gemiddeld tussen de €700,- en €800,-. Afhankelijk van uw wensen kunnen de kosten verder oplopen. De kosten van schuifdeuren van PVC liggen, afhankelijk van het formaat, ook rond de €700,- en €800,-.

Vergelijk offertes & bespaar!

Zijn uw binnendeuren aan vervanging toe? Of wilt u uw voordeur of buitendeur vervangen door een mooier exemplaar? Heeft u schuifdeuren op maat nodig en bent u nieuwsgierig geworden naar de prijzen? Als u ons contactformulier invult krijgt u zo snel mogelijk meerdere offertes (max. 5) van deurspecialisten uit uw regio. Door deze offertes zelf te vergelijken op prijs en aanbod weet u zeker dat u de specialist kiest die het best bij uw situatie past. De toegestuurde offertes zijn gratis en volledig vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!