PVC ramen

PVC ramen

Iedere woning heeft ramen. Kozijnen houden de glazen op hun plek waardoor u geniet van meer licht in uw woning. Ramen komen in verschillende materialen. Houten kozijnen waren vroeger erg populair, maar tegenwoordig komt kunststof en PVC steeds meer in opkomst. Beide materialen hebben vrijwel geen onderhoud nodig en ze gaan erg lang mee. PVC ramen of kunststof kozijnen laat u door een specialist plaatsen, zodat ze goed geplaatst worden en op deze manier een optimale isolatiewaarde hebben. Wij helpen u graag door u in contact te brengen met een vakman op het gebied van kozijnen. Vul het formulier in en u ontvang van ons vrijblijvende offertes.

Alle kleuren en maten

PVC ramen en kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Kunststof kan eventueel nog, met speciale verf, geschilderd worden, maar bij ramen van PVC is het vaak niet mogelijk om deze te verven. Daarom is het belangrijk dat u een goede keuze maakt voor kleuren wanneer u kozijnen van PVC laat plaatsen. Ramen van PVC, bijvoorbeeld een schuifraam, zijn verkrijgbaar in standaardmaten, maar het is ook mogelijk om ze op maat te laten maken. Een vakman kan u adviseren over de mogelijkheden voor standaardmaten en op maat gemaakte kozijnen en de kleuren voor bijvoorbeeld een schuifraam.


Hoge isolatiewaarde

De voornaamste reden dat men kiest voor kunststof of PVC kozijnen, is de goede isolatiewaarde. Deze is beter dan de isolatiewaarde van hout. Over het algemeen is de isolatiewaarde van PVC beter dan die van kunststof en kunststof gaat minder lang mee. Daarentegen betaalt u meer voor PVC dan voor kunststof kozijnen. Het is een overweging die u zelf moet maken. Verdiep u daarom in de verschillende materialen voor kozijnen, zodat u voor uw nieuwe schuifraam een goede keuze maakt. Houd wel rekening met de besparing die u maakt op de energiekosten vanwege de hoge isolatiewaarde, uiteindelijk betaalt de investering in goed materiaal voor uw schuifraam zichzelf weer terug.

Onderhoudsvriendelijk

Eén van de meest onderhoudsvriendelijke materialen is PVC. U hoeft hier vrijwel niets aan te doen op het gebied van onderhoud. U moet de ramen af en toe reinigen, maar dat is het vaak wel. Bij kunststof is reinigen alleen niet altijd voldoende, kunststof vraagt om iets meer onderhoud dan PVC. Bij hout is reinigen helemaal niet voldoende, hier moet u regelmatig schuren en verven. Als u hier niet op zit te wachten, dan is PVC het materiaal waar u voor kiest bij uw nieuwe schuifraam. Hierbij is af en toe reinigen voldoende als vorm van onderhoud. Eventueel laat u eens in de zoveel tijd een specialist al uw kozijnen controleren en reinigen, zodat u er zelf helemaal geen werk aan heeft.

isolatiewaarde ramen
PVC ramen reinigen

Premies

Voordat u ramen of profielen laat plaatsen, is het verstandig om u te verdiepen in eventuele premies. Doordat de regering alles wil ondersteunen om een woning beter geïsoleerd te maken, is het soms mogelijk om premies te ontvangen voor het plaatsen van nieuwe kozijnen of bijvoorbeeld een schuifraam van kunststof. Een vakman kan uw situatie goed inschatten en vertelt u graag of u in aanmerking komt voor premies bij het plaatsen van de profielen of het schuifraam. Vraag hier wel voor het plaatsen van het schuifraam naar, zodat u weet waar u aan toe bent en uw budget eventueel aan kunt passen.

Prijzen

De prijzen voor uw nieuwe schuifraam of andere ramen hangt van een aantal zaken af. Kiest u voor PVC, kunststof of houten ramen? Kiest u voor het kleuren van uw ramen en profielen? Heeft u recht op eventuele premies? Allerlei zaken die de uiteindelijke prijzen beïnvloeden. Het is vaak afhankelijk van uw wensen en situatie. Een vakman informeert u graag over de mogelijkheden voor een schuifraam of andere ramen. Hij plaatst de ramen voor u tegen lage prijzen en geeft u advies over de kleuren van de profielen, eventuele premies en het reinigen van de ramen. Wij helpen u graag verder.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u graag een schuifraam laten plaatsen? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor materialen, of andere zaken als het gaat om kunststof kozijnen, een schuifraam of profielen? Dan helpen wij u graag verder. Wij brengen u in contact met een vakman die voor u uw schuifraam of een ander raam van PVC of kunststof plaatst tegen lage prijzen. Vul het formulier in, omschrijf uw opdracht, bijvoorbeeld het plaatsen van een schuifraam, kozijnen of binnendeuren, u ontvangt van ons vrijblijvende offertes om prijzen te vergelijken. Wij helpen u graag verder door te zorgen dat u de beste service tegen lage kosten ontvangt.

PVC kozijnen