schuifdeuren

Schuifdeuren

Draaideuren zijn vrij standaard in een woning. Toch nemen deze maar liefst 0.6 vierkante meter aan leefruimte in! Misschien merkt u het niet dagelijks, maar door het plaatsen van schuifdeuren op maat bespaart u een hoop ruimte. Heeft u interesse in een glazen, houten of kunststof schuifpui en bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Een van de specialisten uit ons netwerk zal u met alle plezier voorzien van een persoonlijk advies. Als u contact met ons opneemt krijgt u meerdere offertes toegestuurd van leveranciers bij u uit de buurt. Vergelijk deze op prijs, aanbod en voorwaarden zodat u verzekerd bent van de beste prijs!

Binnen-, buiten- of kastdeuren?

Een schuifpui komt op meerdere manieren tot zijn recht, zowel als binnendeur als buitendeur. Wilt u van een grote slaapkamer of woonkamer twee aparte ruimtes maken? Trek dan een eenvoudige wand op en monteer hierin een schuifdeursysteem. Omdat de deuren niet opendraaien verliest u geen ruimte. Dit is ook de reden waarom schuifdeuren op maat goed geschikt zijn als kastdeuren. Monteer een schuifdeursysteem onder een schuin dak en u creëert een complete kast op maat! Wilt u liever een buitendeur? Gebruik een houten frame met grote glazen en creëer zo nog meer licht en ruimte in huis.


Glazen of aluminium schuifdeur?

Ook schuifdeuren komen in tal van materialen. Één van de meest moderne materialen is aluminium. Dit is erg geschikt omdat het lichtgewicht is en maar weinig onderhoud nodig heeft. Juist doordat het zo licht van gewicht is, schuift de deur soepeltjes door het schuifdeursysteem. Daarbij is het ook erg sterk, waardoor het materiaal in combinatie met glas zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Een andere optie is een glazen schuifdeur. Zonder frame wordt een glazen deur voornamelijk binnen gebruikt. Het glas wordt enkel aan de bovenkant aan de wand bevestigt in een schuifdeursysteem. Hierdoor is het glas minder sterk dan een glazen deur met aluminium frame.

Houten schuifdeur

Een derde mogelijkheid is het plaatsen van houten schuifdeuren op maat. In tegenstelling tot aluminium geeft een houten schuifpui een klassieke, warme uitstraling. Houten deuren gebruikt u zowel binnen als buiten omdat het goed isoleert en bestand is tegen weer en wind. Wilt u een houten buitendeur of voordeur? Kies dan een houten profiel met grote glazen voor extra licht. Wilt u deze niet buiten maar binnen gebruiken, dan heeft u ook de keuze uit een houten paneel op maat. Door deze, net als de glazen deur, alleen in een schuifdeursysteem boven aan de wand te bevestigen creëert u eenvoudig een landelijke sfeer en splitst u één kamer in tweeën.

schuifdeuren op maat

Diverse schuifdeursystemen

Er zijn diverse systemen verkrijgbaar om binnen een schuifdeur op maat te realiseren. De twee meest voorkomende methodes zijn schuifdeuren in de wand of op de wand. Bij het eerste systeem wordt er ruimte gemaakt in de nis, waardoor de schuifdeuren in de wand verdwijnen. Als de deur open staat heeft u geen zicht op de deuren. Dit geeft een strak resultaat. Eenvoudiger is om te kiezen voor een systeem waarbij de deur op de wand openschuift. De deur hangt dan altijd in het zicht. Zoals eerder beschreven is het ook mogelijk de schuifdeuren op maat enkel aan het plafond in een systeem te bevestigen. Dit is minder stevig en daarom erg geschikt voor een schuifdeurkast.

houten schuifdeuren

Schuifdeur maken

Zoals hieronder beschreven is het plaatsen van een schuifdeur niet erg ingewikkeld. Het maken van een schuifdeur is goed te doen voor een ervaren klusser. Wilt u zelf een schuifdeur maken voor bijvoorbeeld uw kast of slaapkamer? Schuifdeuren op maat realiseert u eenvoudig met behulp van MDF platen. Deze zaagt u zelf eenvoudig op maat of u laat het in de bouwzaak op maat zagen. Zo zijn de schuifdeuren al zo goed als klaar. Eventueel schildert u de binnen en buitenkant nog in de juiste kleur. Wanneer u een kant en klaar schuifdeursysteem aanschaft realiseert u met minimale inspanning een moderne schuifdeur.

schuifdeuren binnen

Schuifdeur (laten) plaatsen

Het plaatsen van een schuifdeur is niet ingewikkeld, maar kost wel een goede concentratie. Als u zelf standaard houten of glazen schuifdeuren aanschaft heeft u enkel nog het schuifdeursysteem nodig. Zorg ervoor dat tijdens het plaatsen alles nauwkeurig opgemeten wordt. De hoogte van de linker en rechterzijde kunnen verschillen dus houd hier rekening mee met het bevestigen van de bovenrail. Is de wand hoger dan de deuren? Plaats de bovenrail dan op hoogte van de deuren en werk het er boven af met hout of MDF. Bevestig na de bovenrail ook de onderrail, deze twee moeten loodrecht onder elkaar staan. Als ook de rollers op hun plek zitten, worden de deuren in de rails gehangen. Let hierbij goed op: de deuren zijn vaak zwaar en het is wat gepuzzel om deze goed in de rails te plaatsen. Heeft u al nieuwe schuifdeuren aangeschaft maar lukt het u niet om deze te monteren? Schakel dan de montageservice in van een leverancier uit uw regio. Voor u het doorheeft zijn uw schuifdeuren vakkundig gemonteerd en is uw kast of kamer compleet! Als u een vrijblijvende offerte aanvraag krijgt u prijsopgaven van verschillende aanbieders die u zelf kunt vergelijken.

Prijzen

De prijs voor een schuifdeur hangt grotendeels af van het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt. Voor een tweedelige buitendeur van aluminium ligt de prijs, exclusief montage, al snel rond de €1.500,- tot €2.500 ,-. De prijzen voor houten buitendeuren liggen gemiddeld iets lager, rond de €1.400,- tot €2.000,-. De prijzen voor buitendeuren liggen hoger dan voor binnen omdat hier meestal een groot glas in verwerkt wordt. Wilt u zelf de schuifdeuren op maat voor binnen maken en hoeft u enkel nog een schuifdeursysteem aan te schaffen? Voor het meest simpele systeem kunt u prijzen tussen de €125,- en €200,- verwachten.

Gratis offertes vergelijken

Schuifdeuren in huis zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens mooi! Door glazen schuifdeuren naar buiten te plaatsen creëert u een lichte ruimte en geniet u van binnen ook van uw tuin. Wilt u liever binnen schuifdeuren op maat laten plaatsen? Dan leent een kast zich hier ook uitstekend voor. Heeft u al deuren aangeschaft en wilt u deze laten monteren? Of heeft u andere vragen en wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen? Neem dan snel contact met ons op. U ontvangt niet één, maar meerdere offertes van leveranciers uit uw regio. Zo weet u zeker dat u de beste prijs betaalt.