tuimelramen

Tuimelramen

Wilt u een nieuw dakraam plaatsen? Wij vertellen u meer over de mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld uit tuimelramen, ook wel wentelraam genoemd, of een dakvenster die uitzetbaar is met passend tuimelraambeslag. Tevens worden een aantal tuimelramen accessoires, zoals een hor of gordijnen, en de kosten beschreven. Plaats uw dakraam of dakvenster met een wentelraam en kies daarbij de bijpassende glassoort, zoals isolatieglas. Wij helpen u graag met het vinden van een expert uit uw regio. Via ons offerteformulier ontvangt u vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5). Vergelijk deze offertes op prijs, aanbod en de voorwaarden en kies een tuimelramen bedrijf die uw nieuwe tuimelramen (oftewel wentelraam) kan plaatsen of repareren.

Unieke voordelen

Tuimelramen plaatsen is een grote stap vooruit om een leefruimte te maken van uw bovenverdieping of zolder. Een dakraam, zoals een wentelraam, zorgt er onder andere voor dat er meer ventilatie en licht is wat uw wooncomfort verbeterd. Daarnaast zal de ruimte gevoelsmatig groter lijken. Tevens zien tuimelramen er strak uit wat een luxe uitstraling geeft aan uw huis. Bovendien verhoogt het de waarde van uw huis als u een wentelraam toevoegt. In de volgende kopjes leest u specifiekere informatie over de mogelijkheden bij het kiezen van een wentelraam.


Bediening van het tuimelraam

Dakvenster bediening biedt twee manieren, namelijk handmatig of elektrisch. Als u een wentelraam wilt met handmatige bediening dan krijgt u een dakraam met een brede handgreep. Hiermee kan u uw dakraam gemakkelijk openen en vastzetten. Middels elektrische bediening kan het wentelraam vanaf elke plek in huis bediend worden. Tevens kunt u timers instellen zodat uw dakraam op een gewenst moment open en dicht gaat. Een ander technisch snufje wat u kan toevoegen aan uw wentelraam is een regensensor. Zodra er een aantal druppen regen op het dakraam vallen dan gaan uw tuimelramen automatisch dicht.

Type raamkozijn

Wentelraam materiaal biedt drie opties, namelijk kunststof, aluminium of houten materiaal. Kunststof is een stuk goedkoper dan de andere opties en is onderhoudsvriendelijk. Het is wel het minst duurzaam. Een houten wentelraam gaat lang mee en er is veel keuze qua kleur. Het nadeel is dat hout regelmatig een likje verf nodig heeft. Een aluminium dakraam is tegenwoordig heel populair. Het is onderhoudsvriendelijk en is duurzaam materiaal. Daarentegen is het ook meteen het duurste materiaal. Het tuimelramen materiaal dat u kiest is voornamelijk afhankelijk van uw budget.

wentelraam glas
dakraam plaatsen

Welke glassoort?

Is het tuimelvenster glas beschadigd? Laat bij het repareren isolatieglas plaatsen als glassoort! Het is belangrijk om te kiezen voor isolatieglas. Over het algemeen wordt er dubbel glas als glassoort voor tuimelramen gebruikt. Kies er bijvoorbeeld voor om een glassoort te nemen die grotendeels warmte kan tegenhouden, zoals isolatieglas. Dit kan ervoor zorgen dat uw ruimte niet in een sauna veranderd. Daarnaast kunt u voor een glassoort kiezen die uw dakvenster luchtdichtheid biedt. Verder kunt u kiezen voor een glassoort die veel of weinig licht doorlaat maar dat is net waar u bij het repareren behoefte aan heeft.

Tuimelraam plaatsen

Vooraf is het wel handig om te controleren of u geen bouwvergunning nodig heeft. Meestal is er geen vergunning nodig bij een wentelraam plaatsen of repareren. Het voordeel bij tuimelramen plaatsen of repareren is dat u van binnenuit kan werken. Daardoor is het dak opgaan overbodig. Als u zelf twee linkerhanden heeft dan kan u het plaatsen van uw dakraam beter uitbesteden. Zo loopt u geen risico bij een wentelraam plaatsen of repareren. Hiervoor kunt u een erkend vakman inschakelen. Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het offerteformulier in.

dakvenster plaatsen

Tuimelraambeslag

Het draaien van uw tuimelramen tot wel 180° graden vereist goed tuimelraambeslag. Er zijn vele soorten tuimelraambeslag die een 300 kg zwaar dakvenster gemakkelijk kan dragen. U wilt natuurlijk de beste scharnieren die zo lang mogelijk meegaan. Tuimelraambeslag moeten ervoor zorgen dat u uw tuimelramen zo soepel mogelijk kan openen en sluiten. Daarbij moet u het dakraam op gewenste hoogte kunnen vastzetten. Hiervoor klapt het wentelraam niet zomaar open en dicht. Daarnaast moet u het juiste materiaal voor het tuimelraambeslag kiezen. Deze zijn verkrijgbaar in houten, kunststof of metalen tuimelraambeslag.

Hor & gordijnen

Ongewenst licht of insecten bij uw dakvenster? Voeg een hor of gordijnen toe. De meest populaire vorm hor is een rolsysteem. Deze hor is gemakkelijk te bevestigen op uw dakraam en eenvoudig in gebruik. Bovendien is de hor wind- en tochtvast als die is gemaakt met gaasrunners. Daarnaast zijn gordijnen handig tegen warmte en licht. Bij gordijnen bestaat er ook een rolsysteem. Hierdoor lijkt het strak afgewerkt en geven de gordijnen een modern uiterlijk aan uw dakvenster. De merken Velux en Fakro bieden vele opties voor gordijnen of een hor bij uw tuimelramen.

Kosten

De dakraam kosten zijn gebaseerd op de grootte, het materiaal en de accessoires die u nodig heeft. Daarbij of u uw dakvenster en wentelraam op maat wilt laten maken of alleen repareren. De volgende prijzen zijn gebaseerd op dakvensters met standaardmaten. De kleinste afmetingen zijn 55×70 cm en de grootste zijn 134×160 cm. Hier tussen zitten nog vele tussenmaten. De prijzen liggen dan tussen de €570,- en €1450,- inclusief montage. Exclusief montage liggen de kosten tussen de €125,- en €600,-. De dakvenster prijzen kunnen wisselend zijn.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u tuimelramen plaatsen of moet u het dakvenster laten repareren? Heeft u behoefte aan isolatieglas als glassoort? Wilt u een hor of gordijnen? Wij helpen u met het zoeken naar de juiste tuimelramen specialist! Wij zijn een netwerk van dakraam experts werkzaam in heel Vlaanderen. Vul het offerteformulier in en u ontvangt binnenkort vrijblijvend meerdere offertes (het maximum is 5). Vergelijk de offertes op aanbod, de prijzen en de voorwaarden en kies de vakman uit uw regio die bij uw opdracht past. Wij garanderen dat u altijd goed en vakkundig geholpen wordt.

tuimelramen offertes