Hoogwaardige ramen tegen scherpe prijzen!

Vraag gratis offertes aan en vergelijk specialisten op prijs en kwaliteit.

ramen Geel

Ramen Geel

Om de kwaliteit van een raamkozijn te behouden is het van belang dat u deze op tijd laat herstellen of vervangen. Voor zowel kiepramen als valramen, tuimelramen en schuiframen geldt dat het juiste onderhoud ervoor zorgt dat de levensduur verlengd wordt. Hebt u een vraag over de opties voor een nieuw raamkozijn bij u thuis? Of wilt u weten wat het verschil is in kostprijs tussen smeedijzeren en stalen raamprofielen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan kosteloos meerdere vrijblijvende offertes van experts uit Geel. Vergelijk en bespaar!

Besparen op uw ramen? Vergelijk offertes!

 • Zo kiest u eenvoudig de expert die het beste bij u past.
 • Deze service is kosteloos en vrijblijvend: u zit nergens aan vast!
 • U bespaart tot wel 40% op de totaalprijs!

Navigeer op deze pagina naar:

Pvc-ramen | Houten raamkozijnen | Aluminium ramen | Stalen ramen | Soorten ramen | Premie | Merken

Waarom nieuwe ramen?

Nieuwe raamkozijnen zijn een echte aanwinst voor uw woning. Het raamkozijn zal de isolatiewaarde flink verbeteren en tegelijkertijd zorgt het voor een strakke uitstraling van uw woning in Geel. Dit alles zorgt uiteindelijk voor een flinke waardevermeerdering van uw woning. Daarnaast zijn kwalitatieve raamkozijnen inbraakwerend, waarmee u de veiligheid in huis ook aanzienlijk verbetert. Dit zijn de meest belangrijke voordelen van nieuwe raamprofielen:

 • Verbeterde uitstraling van het huis.
 • Verhoogde isolatie waarmee u bespaart op de stookkosten.
 • U verhoogt de veiligheid en waarde van het pand.

Ramen in alle materialen, kleuren en maten

Naast de keuze uit onder meer tuimelramen, kiepramen, draaikiepramen, schuiframen en valramen, hebt u tevens keuze uit een groot assortiment aan kleuren, designs en materialen voor de ramen. U vindt dus altijd een geschikt raam op maat met de juiste uitstraling die goed bij uw woning past. Zo is onder andere een raamkozijn van pvc in vele soorten verkrijgbaar. Wilt u bijvoorbeeld wel de voordelen van pvc, maar de uitstraling van een houten raamkozijn? Dan is een raamkozijn met houtlook een aanrader. Stalen en smeedijzeren profielen zijn daarnaast in bijna iedere RAL-kleur verkrijgbaar, zodat deze volledig passen bij de rest van uw woning in Geel.


pvc ramen Geel

Pvc-ramen Geel

Hoewel houten ramen tot voor kort het meeste geplaatst werden in Geel, is tegenwoordig een ander materiaal zeer populair: pvc. Dit komt onder meer door de ontzettend lange levensduur van pvc, het blijft minimaal 40 jaar goed als kozijn. De hoge isolatiewaarde, het weinige onderhoud en de vele mogelijke designs vormen andere voordelen van pvc. Naast al deze voordelen bestaat er ook een nadeel aan pvc: het is namelijk bijna niet te herstellen. Mocht er onverhoopt een beschadiging aan het pvc ontstaan, dan zult u meestal het gehele raamprofiel moeten vervangen. De prijzen voor deze raamprofielen van pvc zijn vrij hoog, maar u verdient deze terug.

Navigeer direct naar:

pvc raamkozijn Geel

Geen onderhoud meer met pvc-ramen

Eén van de grote voordelen van pvc-ramen is dat een onderhoudsbeurt eigenlijk niet nodig is. Waar u houten raamprofielen vaak moet verven of eventueel repareren, is bij eenraamkozijnen van pvc een regelmatige reiniging genoeg. Verwijder vuil tijdig, want het vuil kan permanent worden als het niet op tijd verwijderd wordt. Met raamkozijnen van pvc geniet u van de volgende voordelen:

 • Prijzen; pvc is voordelig in aanschaf.
 • Levensduur; pvc gaat heel lang mee.
 • Onderhoudsvrij; pvc is vrijwel onderhoudsarm.
 • Isoleren; u profiteert met pvc van een uitstekende isolatie.


Pvc-ramen prijzen

In het volgende prijsoverzicht vindt u gemiddelde prijzen voor verschillende raamprofielen. Voor vaste pvc-ramen van 1 m² betaalt u bijvoorbeeld tussen €100,- en €200,- per raamprofiel. Wilt u het raam ook kunnen openen? Dat gaan de kostprijzen omhoog. Draaikiepramen hebben bijvoorbeeld prijzen van €150,- tot €250,- per raamprofiel van 1 m².

Wilt u weten wat voor u de exacte totaalprijs wordt van een nieuw raamprofiel?

Vraag dan via de offertepagina gratis en vrijblijvend offertes aan bij ramenexperts uit Geel. Vergelijk en kies de ramenspecialist die u de scherpste deal biedt!

Wat kosten pvc-ramen?

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² €100,- tot €200,-
Draai-kiepraam 1,0 m² €150,- tot €250,-
Tuimelraam 1,0 m² €175,- tot €275,-
Schuifraam 1,0 m² €700,- tot €800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Video: pvc ramen en deuren plaatsen

U ziet hier hoe vakmannen nieuwe pvc-ramen en deuren plaatsen.


Onderhoud van pvc-ramen

Pvc-ramen zijn door hun onderhoudsarme karakter in Geel erg populair. Het materiaal is vuil- en stofwerend en u kuist het gemakkelijk zelf zonder dat het veel geld, tijd of energie kost. Reinig uw raamprofielen een aantal keren per jaar om de levensduur van de profielen te verlengen. Het is wel belangrijk dat u de complete ramen kuist.

Reinig het glas en de bewegende delen met een zachte doek of spons om krassen te voorkomen. Gebruik hierbij geen agressieve reinigingsmiddelen, vaak is water al voldoende. Bij een bewegend raamprofiel is het ook belangrijk jaarlijks de bewegende onderdelen te smeren zodat ze soepel blijven bewegen.

Isolatie van pvc

Wist u dat u met pvc-ramen tot wel 20% op uw energierekening kunt besparen? Dat maakt deze profielen zowel voor de korte als de lange termijn een goede keuze. Goed geïsoleerde raamprofielen van pvc schelen u enkele honderden euro’s per jaar. Raamprofielen van pvc worden namelijk op 3 plaatsen gedicht. Buitendichting zorgt voor weersbestendigheid en midden dichting voor het tegenhouden van wind en water.

Ten slotte zorgt binnendichting voor een uitstekende geluidsisolatie. Daarnaast bevatten pvc-raamprofielen verschillende luchtkamers die een thermische buffer vormen. Dit alles zorgt ervoor dat raamprofielen van pvc zorgen voor een verbetering van uw wooncomfort en een verlaging van uw energierekening.

Zoekt u onderhoudsvrije ramen met een uitstekende isolatiewaarde?

Kies voor ramen van pvc en laat ze vakkundig plaatsen door een expert uit Geel.

Gratis offertes aanvragen

houten raamkozijnen Geel

Houten ramen Geel

Traditioneel werden met name houten kozijnen geplaatst bij woningen en bedrijven in Geel. Het grote voordeel van een houten raamkozijn is dat het een warme uitstraling heeft, die de aanblik van een woning verbetert. Daarnaast is een houten raamkozijn relatief eenvoudig te herstellen, en verandert u gemakkelijk de kleur van het raamkozijn. Het nadeel van houten schuif- en kiepramen is dat deze in verhouding een lagere isolatiewaarde bieden, waardoor u meer stookkosten moet betalen. Daarnaast vereisen houten woononderdelen meer onderhoud en tijd dan de pvc of aluminium variant. Schilder en schuur het hout eens in de vijf jaar voor het beste resultaat.

Navigeer direct naar:

houten ramen kosten Geel

Houten ramen, voor uitstekende isolatie

Traditioneel werden met name houten kozijnen geplaatst bij woningen en bedrijven in Geel. Het grote voordeel van een houten raamkozijn is dat het een warme uitstraling heeft, die de aanblik van een woning verbetert. Daarnaast is een houten raamkozijn relatief eenvoudig te herstellen, en verandert u gemakkelijk de kleur van het raamkozijn. Het nadeel van houten schuif- en kiepramen is dat deze in verhouding een lagere isolatiewaarde bieden, waardoor u meer stookkosten moet betalen. Daarnaast vereisen houten woononderdelen meer onderhoud en tijd dan de pvc of aluminium variant. Schilder en schuur het hout eens in de vijf jaar voor het beste resultaat.

 • Natuurlijk; hout heeft een warme en authentieke uitstraling.
 • Herstelbaar; houten profielen zijn bij een beschadiging eenvoudig te herstellen.
 • Op maat; hout is verkrijgbaar in iedere mogelijke kleur en stijl.
 • Isoleren; zowel thermische als akoestische isolatie.


Prijzen houten ramen

U bent vast benieuwd naar de kostprijzen van houten raamkozijnen. In het volgende overzicht vindt u gemiddelde prijzen van verscheidene houten raamprofielen. Voor draaikiepramen van 1 m² betaalt u bijvoorbeeld €250,- tot €350,- euro en voor een schuifraam van 1 m² €800,- tot €900,-.

Bent u benieuwd naar exacte prijzen van moderne raamkozijnen?

Vraag gratis en vrijblijvend prijsopgaven aan bij maximaal 5 ramenspecialisten uit Geel. Vergelijk de offertes en bespaar tot 40%!

Wat kosten houten ramen?

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1 m² €150,- tot €500,-
Draai-kiepraam 1 m² €250,- tot €350,-
Tuimelraam 1 m² €250,- tot €350,-
Schuifraam 1 m² €800,- tot €900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


houten raamkozijn Geel

Hardhouten ramen of toch zachthout?

Wilt u graag houten ramen voor uw woning? Dan hebt u keuze uit twee soorten hout: hardhout en zachthout. Hardhout is over het algemeen afkomstig van loofbomen. Bekende hardhoutsoorten zijn teak, eikenhout, beukenhout en mahoni. Zachthout daarentegen is afkomstig van naaldbomen, en bevat de houtsoorten grenen, vurenhout en ceder. Naaldhout is licht in gewicht en goedkoper doordat het sneller groeit. Loofhout groeit langzaam, maar is daardoor van een hogere kwaliteit dan zachthout. Hardhout is daarnaast duurzaam en stabiel. Let er bij tropisch hardhout op dat u enkel hout koopt met een certificaat zoals het FSC-label. Dan weet u zeker dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

houten ramen Geel

Houten ramen, het onderhoud

Hout heeft in verhouding tot andere materialen vaker een onderhoudsbeurt nodig. Daarmee voorkomt u dat de raamprofielen niet meer weersbestendig zijn. Daarom raden ramenexperts aan uw houten raamkozijnen aan de buitenkant iedere vijf jaar te verven. Voor de binnenkant volstaat eenmaal in de zeven jaar.

U geeft uw raamprofielen gemakkelijk een andere kleur met een laagje verf. Zo raakt u nooit uitgekeken op uw raamprofielen. Daarnaast is jaarlijks kuisen aan te bevelen. Controleer dan direct of u zwakke plekken, scheuren of houtrot ziet. Door snel in te grijpen, voorkomt u vervelende problemen.

Kies voor een authentieke uitstraling voor houten raamkozijnen.

Een ramenspecialist uit Geel plaatst de ramen vakkundig en snel.

Gratis offertes aanvragen

aluminium ramen Geel

Aluminium ramen Geel

Een ander materiaal voor het maken van raamkozijnen is aluminium. Veel van onze klanten uit Geel denken dat dit metaal alleen geschikt is voor de kozijnen van bedrijfspanden. Hoewel het waar is dat dit materiaal meestal wordt ingezet voor het maken van raamkozijnen voor grotere ramen, hoeft dit niet te betekenen dat u het niet kunt toepassen bij uw woonhuis. Het grote voordeel van aluminium is dat het een grote draagkracht heeft. Dit betekent dat zelf schuiframen en kiepramen met een groot oppervlak een dun raamkozijn nodig hebben. Aluminium is relatief lastig te herstellen, maar makkelijk te plaatsen.

Navigeer direct naar:

aluminium ramen kosten

Slanke raamkozijnen van aluminium

Wist u dat u ook kunt kiezen voor raamkozijnen van aluminium? Deze onderhoudsarme raamprofielen geven uw woning een strak en elegant aanzien. Bovendien trekt het metaal geen stof en vuil aan, waardoor de raamprofielen lang schoon blijven. Mensen kiezen voor aluminium om de volgende redenen:

 • Sterk: het is een sterk materiaal en geschikt voor grote raampartijen.
 • Uitstraling: het heeft een unieke en elegante uitstraling.
 • Veilig: het materiaal is inbraakwerend en vergroot de veiligheid in huis.
 • Onderhoudsvriendelijk: aluminium raamkozijnen zijn zeer onderhoudsarm.


Wat kosten aluminium ramen?

De kostprijzen van een aluminium raamkozijn liggen wat hoger dan die van andere materialen. Dat komt omdat aluminium een relatief duur metaal is en het is arbeidsintensief om het te produceren. Voor een valraam van 1 m² betaalt u bijvoorbeeld €425,- tot €525,-.

In de prijstabel hieronder vindt u meer gemiddelde kostprijzen van aluminium raamkozijnen. Bent u nieuwsgierig geworden naar exacte kostprijzen? Laat dan op de offertepagina uw wensen weten en u ontvangt gratis maximaal 5 vrijblijvende offertes van specialisten uit Geel. Vergelijk en bespaar tot 40%!

Prijs van aluminium ramen

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² €250,- tot €350,-
Draai-kiepraam 1,0 m² €400,- tot €500,-
Tuimelraam 1,0 m² €425,- tot €525,-
Schuifraam 1,0 m² €1.100,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


aluminium raamkozijn Geel

Hoe aluminium ramen onderhouden?

Aluminium raamprofielen worden niet alleen om hun strakke en elegante uitstraling vaak gekozen, maar ook omdat het zeer onderhoudsarme raamprofielen zijn. Deze raamprofielen kunt u het beste kuisen wanneer u ook uw beglazing een onderhoudsbeurt geeft. Een zachte doek of spons met lauwwarm water is genoeg.

Eventueel kunt u een niet-agressief schoonmaakmiddel toevoegen. Vergeet daarnaast niet iedere zes maanden de schuifbare delen van de aluminium profielen en de openingen voor waterafvoer vrij van vuil te maken. Hebt u kleine krassen op een raamkozijn? Met een polish lost u dit gemakkelijk weer op.

aluminium ramen Geel

Isolatie van aluminium raamkozijnen

Het metaal aluminium isoleert van zichzelf niet, het is juist een prima geleider. Dat betekent dat het kou of warmte goed doorgeeftaan de omgeving. Toch isoleren raamkozijnen van dit metaal wel goed. Dat komt doordat een kozijn bestaat uit een aparte binnen- en buitenzijde. Daartussen zit een isolator, een middenstuk van glasvezel dat de twee zijdes met elkaar verbindt.

Deze isolator zorgt ervoor dat er geen geleiding kan plaatsvinden. Daarnaast zitten er in een raamkozijn ook luchtkamers die tevens thermisch isoleren. Zo bespaart u met aluminium raamkozijnen jaarlijks op uw energierekening! Ook geluid wordt goed gedempt door deze profielen.

Zoekt u strakke raamprofielen met een elegant uiterlijk?

Kies voor aluminium ramen en laat ze plaatsen door een specialist uit Geel.

Gratis offertes aanvragen

Stalen ramen Geel

Hoewel de meeste mensen in Geel kiezen voor een houten, aluminium of raamkozijn van pvc, bestaat er tevens de optie voor stalen ramen. Een stalen raamprofiel heeft zowel een functioneel als decoratief doel. Hiermee bedoelen we dat stalen ramen naast een grote draagkracht ook een elegante aanblik bieden. Het grootste positieve punt van een stalen raamkozijn is dat het zeer dun kan worden gemaakt. Zo houdt u zoveel mogelijk glas over. Hebt u geen behoefte aan een stalen raamkozijn, maar vindt u de stijl wel mooi? Het is tevens mogelijk om het staal te gebruiken voor een deurprofiel binnenshuis. De stalen deurprofielen bieden een zeer moderne aanblik.

Navigeer direct naar:

Unieke strakke uitstraling met ramen van staal

Tot aan de jaren ’60 van de vorige eeuw waren stalen ramen immens populair. In vergelijking met houten profielen waren ze veel sterker en gingen ze langer mee. Vandaag de dag zijn stalen raamprofielen in Geel minder gebruikelijk, maar toch bieden ze nog steeds veel voordelen:

 • Unieke uitstraling: profielen zijn mogelijk van elegant tot stoer.
 • Sterk: staal is erg sterk en werkt inbraakwerend.
 • Onderhoudsarm: het metaal is bijna onderhoudsvrij.
 • Levensduur: staal kent een lange levensduur.


Wat is de prijs van stalen ramen?

Net als aluminium raamprofielen zijn stalen profielen niet goedkoop. De ramen worden op maat gemaakt en het plaatsen is een klus die door gespecialiseerde vakmannen uitgevoerd moet worden. Voor een vast raamprofiel van 1 m² betaalt u bijvoorbeeld een vanafprijs van €1.100,-.

U heeft wel de mogelijkheid om tot 40% te besparen op de totaalprijs. De prijzen van stalen raamkozijnen verschillen in Geel per leverancier. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken, voorkomt u dat u te veel betaalt. Vraag snel offertes aan via de offertepagina!

Kosten stalen ramen

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² Vanaf €1.100,-
Vast raam 2,0 m² Vanaf €2.200,-
Vast raam 3,0 m² Vanaf €3.000,-
Vast raam 4,0 m² Vanaf €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Smeedijzeren ramen

Een laatste materiaal waar wij uw aandacht op willen vestigen is smeedijzer. Smeedijzer wordt meestal gezien als het basismateriaal voor sierhekken, maar het is tevens uitermate geschikt als basis voor ramen. Smeedijzeren raamprofielen worden op maat gemaakt. Ze stralen vakmanschap uit en passen in iedere stijl, zowel landelijk als industriëel. Smeedijzers is zeer sterk en daardoor inbraakbestendig. Een smeedijzeren raamkozijn biedt een elegante maar toch robuuste aanblik. Daarnaast is het bij ons bedrijf mogelijk om smeedijzeren profielen in vele RAL-kleuren te schilderen. Dit betekent dat een smeedijzeren raamkozijn altijd past bij de rest van het pand. Hebt u hulp nodig bij het plaatsen of herstellen van een smeedijzeren raamkozijn? Onze experts helpen u met alle plezier. Wij garanderen dat u snel geniet van een optimaal wooncomfort.

De voordelen van smeedijzeren ramen

 • Er zijn op maat gemaakte en ronde smeedijzeren ramen mogelijk.
 • Smeedijzeren raamprofielen hebben een sierlijke en ambachtelijke uitstraling.
 • De levensduur van het materiaal is zeer lang.

Wilt u exacte de kostprijs van inbraakwerende stalen ramen weten?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij ramenspecialisten uit Geel!

Gratis offertes aanvragen

Soorten ramen

Er zijn veel verschillende soorten raamkozijnen, zoals kiepramen, schuiframen en draaikiepramen. De verschillen zitten vooral in de manier waarop de ramen geopend worden. Alle raamtypes zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Ook kan ieder raamprofiel in de door u gewenste kleur geleverd worden. Hieronder leest u meer over de verschillende raamtypes.

Vaste ramen

Bent u op zoek naar een raamprofiel dat niet open hoeft? Dan is een vast raam de beste keuze. Deze raamprofielen zijn het meest standaard raamtype en ook het raamtype met de laagste prijzen. Een vast raamkozijn heeft als kenmerk dat het niet open kan. Daarom worden deze profielen veelal op de begane grond van een woning gebruikt.

Vaste ramen zijn meer inbraakwerend dan raamkozijnen die wel open kunnen. Maar ook een vast raamprofiel in combinatie met bijvoorbeeld een draaikiepraam of een schuifraam komt veel voor. U kunt kiezen uit vele materialen, zoals hout en metaal. Kies daarnaast voor isolerend glas zodat u flink bespaart op uw energierekening.

Schuiframen

Hoewel schuiframen in Geel lange tijd zeer populair waren, worden ze tegenwoordig minder geplaatst. Met schuiframen geniet u wel van unieke voordelen. Zo heeft u geen last van obstakels, zoals spullen op de vensterbank of gordijnen, als u een raam wilt openzetten. Deze ramen zijn zowel horizontaal als verticaal te bestellen, waardoor u altijd een oplossing kiest die aansluit bij uw wensen.

Doordat schuiframen lastig te monteren zijn, liggen de kostprijzen van deze raamkozijnen hoger. Ook is er veel hang- en sluitwerk nodig. Wanneer de afmetingen groot genoeg zijn, kan een schuifraam ook als deur worden gemonteerd. Dan spreken we van een schuifpui.

valramen Geel

Kiepramen/valramen

Naast een schuifraam kunt u ook kiezen voor een kiepraam. Dit raam wordt ook wel een valraam genoemd. Deze naam heeft het raam gekregen doordat het naar binnen toe geopend wordt, waar het raam als het ware naar binnen valt. De scharnieren bevinden zich aan de onderkant van het raam. Het raam is gemakkelijk een stukje open te klappen, zonder dat iemand erdoor naar binnen kan komen. Kiepramen zijn daardoor zeer geschikt in ruimtes die ventilatie nodig hebben, en komen veel voor in badkamers of toiletten. Ook in combinatie met een vast raam komen kiepramen veel voor.

draaikiepramen Geel

Draaikiepramen

Draaikiepramen zijn multifunctionele raamprofielen die u op verschillende manieren opent. Wilt u het raam compleet openzetten? Dat doet u gemakkelijk door het volledige raam open te draaien. Wilt u frisse lucht maar niet in de tocht zitten? Dan kunnen draaikiepramen net als een kiepraam naar binnen geopend worden, waarbij het raam een klein stukje geopend is. Door de constructie en het hang- en sluitwerk ligt de kostprijs van deze ramen wat hoger dan die van standaard vaste ramen. Zorg er bij draaikiepramen voor dat u de scharnieren regelmatig onderhoudt, zodat het raam niet gaat piepen bij het kiepen om draaien.

Tuimelramen

Zoekt u een raam voor in een schuin dak of wilt u meer natuurlijk licht op uw zolder? Dan zijn tuimelramen de beste keuze. Deze ramen draaien om een centrale as, waardoor ze in een schuin dak geopend kunnen worden. Bovendien maakt u tuimelramen door de draaifunctie gemakkelijk schoon, ook aan de buitenkant. Met de ventilatiestand van deze raamprofielen hebt u altijd gezonde lucht in huis. Met de extra lichtinval verbetert u met een tuimelraam het leefklimaat in uw woning. Tuimelramen kunt u met een zonwering afdekken als u een schaduwrijke maar toch frisse ruimte wenst. Ook deze raamsoort kunt u van hout, aluminium en pvc bestellen.

Ramen op maat

De meeste ramen bij woningen in Geel hebben standaard afmetingen. Dit betekent dat u een dergelijk raamkozijn altijd gemakkelijk kunt vinden in het assortiment van lokale specialisten. Hebt u echter een raam met een speciale afmeting, of waarvoor u aparte eisen hebt? Het is bij een aantal experts uit de regio mogelijk om een raam op maat te bestellen. Of het nu gaat om een rond raam van pvc, of een aluminium raamkozijn van grote afmetingen, wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. U moet er wel rekening mee houden dat ramen op maat van afwijkende afmetingen hogere prijzen met zich meebrengen dan de standaard variant.

Hebt u een raam met een speciale afmeting nodig?

Een expert uit Geel vertelt u meer over de mogelijkheden en plaatst u raam vakkundig.

Gratis offertes aanvragen

Welke premie kan ik ontvangen?

Wist u dat u in sommige gevallen premie kunt ontvangen als u moderne raamprofielen laat plaatsen? De hogere isolatiewaarde van moderne ramen maakt de aanschaf ervan een energiebesparende verbetering.

 • Op energiesparen.nl checkt u gemakkelijk of u van uw gemeente subsidie kunt krijgen wanneer u investeert in energiebesparing.
 • Investeert u in 3 of meer energiebesparende maatregelen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. Op vlaanderen.be vindt u meer informatie over deze bonus.
 • De Vlaamse overheid heeft naast de totaalrenovatiebonus ook de Vlaamse renovatiepremie. Het vernieuwen van het buitenschrijnwerk van uw woning valt ook onder deze premie. Op wonenvlaanderen.be leest u meer over deze premie.

Keurmerken

Wilt u moderne raamkozijnen laten plaatsen in uw woning in Geel? Let er dan bij de aanschaf van de raamprofielen op of deze voorzien zijn van een keurmerk. Er zijn twee keurmerken die betrekking hebben op raamprofielen:

 • Wilt u bij houten raamprofielen zeker weten dat het hout duurzaam of gerecycleerd is? Het FSC heeft zijn drie verschillende labels, die betrekking hebben of de afkomst van het hout. Op de website van FSC leest u meer over deze keurmerken.
 • Maakt u zich zorgen over inbrekers in uw woning? Met raamkozijnen met het Certificaat Inbraak Veilig voelt u zich een stuk veiliger. Op de website van Certificaat Inbraak Veilig vindt u meer informatie.
ramen plaatsen Geel

Ramen plaatsen Geel, wat doet de vakman?

Is het hoog tijd om de ramen van uw woning of bedrijfspand in Geel te vervangen? Dan adviseren wij u om hiervoor de hulp in te schakelen van een ervaren vakman. Een raamspecialist zal niet alleen het huidige raamkozijn vervangen, maar ook de nodige reparaties uitvoeren zodat de kwaliteit van het nieuwe raamkozijn gewaarborgd blijft.

Bij het plaatsen van een raamkozijn kijkt de vakman onder andere naar de draagkracht van de sponning en de isolatiewaarde. Na het plaatsen van een raamkozijn bent u bij onze specialisten tevens aan het juiste adres voor het installeren van het raambeslag en het uitvoeren van de binnen- en buitenafwerking.

houten ramen vervangen Geel

Houten ramen herstellen

Hebt u een aantal jaar geleden houten valramen of tuimelramen laten installeren bij uw woning in Geel, dan is het zaak om deze op de juiste wijze te onderhouden. Zo dient u minimaal eens in de vijf jaar het houtwerk te schuren en schilderen voor het behoud van de houtkwaliteit.

Is er onverhoopt toch een deel onbewerkt hout in aanraking gekomen met de weersinvloeden?

Dan is de kans op houtrot groot. Om ergere vochtproblemen zoals lekkage of het verlies van het hele raamkozijn te voorkomen, is het nodig de houtrot snel te laten verwijderen en het kozijn te herstellen. Laat voor een goed resultaat deze werkzaamheden uitvoeren door een specialist.

Video: zelf ramen plaatsen

In onderstaande video ziet u hoe u zelf ramen plaatst.

Ramen afwerken

Eén van de belangrijkste onderdelen in het afwerken van uw nieuwe raamkozijn, is het plaatsen of herstellen van de raamdorpel. De dorpel bevindt zich aan de buitenkant van uw gevel, en is vergelijkbaar met een vensterbank. De raamdorpel heeft een bepaalde hellingsgraad, waardoor het water hier niet op blijft liggen. Dit voorkomt dat regenwater het materiaal van uw nieuwe raam aantast, zodat er geen vochtproblemen ontstaan.

De afwerking aan de binnenzijde van het raam bestaat uit het dichtkitten van eventuele naden en hoeken, het aanbrengen van de vensterbank en het plaatsen van de dagkantprofielen. Dit alles zorgt voor een optimale isolatie en een strakke uitstraling.

Welk glas in uw ramen?

Wie bezig is met het plaatsen van ramen in huis, moet niet alleen aandacht besteden aan de keus tussen een houten, aluminium of pvc-raamkozijn, maar ook aan het soort beglazing die hij wenst. De keuze voor de beglazing is namelijk van invloed op de totale isolerende waarde van het raamkozijn. De experts uit ons netwerk in Geel adviseren daarom om te kiezen voor de best isolerende glazen van het moment: hoogrendements isolatieglas, tevens bekend als HR-beglazing. HR-beglazing is aan te schaffen in zowel valramen als schuiframen, tuimelramen en kiepramen. Deze investering verdient zichzelf op de lange termijn terug dankzij de lagere stookkosten.

Extra opties voor ramen

Bij de meeste leveranciers uit Geel kunt u kiezen uit diverse extra’s, om uw woongenot te verhogen. Eén van de extra’s is de montage van ventilatieroosters. Deze komen vooral bij vaste ramen van pas: het ventilatierooster is in principe dag en nacht geopend, waardoor u een gezonde leefomgeving creëert. Door voldoende ventilatie ontstaat er een gezonde luchtvochtigheid in huis. Daarnaast zijn er extra’s die in soms handig kunnen zijn: rolluiken komen van pas als u veel last hebt van schitteringen van de zon en vliegenramen houden insecten buiten.

 • Vliegenraam
 • Handmatige rolluiken
 • Elektrische rolluiken
 • Ventilatieroosters

Raambeslag

Een ander onderdeel waar u bij de aanschaf van ramen op moet letten, is het raambeslag. De term raambeslag staat voor alle extra onderdelen aan een raamkozijn. Zo vallen onder meer grendels en sloten onder het raambeslag. Omdat het raambeslag meestal te maken heeft met het verbeteren van de raambeveiliging, wordt het door velen gelijkgesteld aan het hang- en sluitwerk.

Daarnaast behoren ook de scharnieren tot het raambeslag. De prijzen voor het aanschaffen van raambeslag worden met name bepaald door het soort beslag waar u voor kiest. U hebt ruime keuze uit diverse materialen en designs. Zo past het raambeslag altijd binnen de stijl die u wenst en het beschikbare budget.

Door offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de kostprijs!

Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend prijsopgaven aan van maximaal 5 bedrijf uit Geel.

Gratis offertes aanvragen

Bekende merken

Als u nieuwe raamkozijnen wilt kopen, komt u al snel verschillende merknamen tegen die leveren in Geel. De merken zijn gespecialiseerd in bepaalde raamtypes of technieken waarmee ze unieke eigenschappen geven aan de raamprofielen die ze produceren. Hieronder leest u meer over de bekendste ramenfabrikanten.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Belisol

Belisol zorgt ervoor dat uw raamkozijnen perfect passen bij het karakter van uw woning. Of u nu kiest voor kunststof, aluminium of hout, Belisol helpt u met het ontwerp en een onberispelijke plaatsing en afwerking van ieder raam. Bovendien krijgt u bij Belisol standaard 20 jaar garantie.

Finstral

De ramenspecialist Finstral is een kozijnfabrikant uit Zuid-Tirol. Ze maken alles zelf, van de profielen tot de interne productie en de montage. Finstral staat voor moderne raamprofielen en plaatst ook serres. Met een Finstral serre heeft u het gehele jaar een buitengevoel in huis.

Rehau

Een specialist op het gebied van kunststof raamkozijnen is de raamfabrikant Rehau. Zij maken gebruik van een speciaal systeem waardoor energieverlies via het raam verlaagd wordt, terwijl u niets inlevert op wooncomfort. Met kleurpantserfolie geeft Rehau ieder profiel de gewenste kleur, maar ook lakken in vrijwel elke gewenste RAL-kleur is mogelijk.

Decueninck

Ook de ramenfabrikant Deceuninck is gespecialiseerd in kunststof raamkozijnen. Hun innovatieve raamprofielen overtreffen de eisen voor lage energiewoningen. Bij Deceuninck heeft u ruime keuze uit verschillende stijlen. Zo maken ze raamprofielen met sierlijsten, waarmee ze een karakteristiek uiterlijk combineren met energiebesparing.

Veka

Veka maakt gebruik van een volledige nieuw ontwikkelde lakbehandeling die kunststof raamkozijnen een unieke esthetische uitstraling geven. De matte lak is in moderne kleuren verkrijgbaar en heeft een hoge resistentie tegen vuil en beschadigingen. Deze raamkozijnen zijn ook eenvoudig te poetsen.

Creon

Voor pvc en aluminium ramen bent u bij de fabrikant Creon aan het juiste adres. Zij bieden een hoge kwaliteit door gebruik te maken van A-kwaliteits basismaterialen. U berekent gemakkelijk online de kostprijs van de ramen, zodat u nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. U heeft keuze uit een groot aantal mogelijkheden zodat u altijd de raamkozijnen naar wens samenstelt.

Ramen vervangen, vergunning nodig?

Het is misschien één van de meest gestelde vragen: heb ik een vergunning nodig voor het vervangen van de ramen? Goed nieuws: u hoeft geen vergunning aan te vragen als u de ramen wilt vervangen. Het vervangen van ramen is één van de vele uitzonderingen op de vergunningsplicht. Schakel een vakman in via ons netwerk voor de scherpste tarieven.

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

De arbeidskosten zijn van grote invloed op de totaalprijs. Klanten vragen zich daarom geregeld af of het mogelijk is te besparen op de kostprijs door zelf de montage uit te voeren. Dit raad iedere specialist u echter af. Als dit niet goed gedaan wordt kunnen er beschadigingen ontstaan, waardoor de isolatie juist verslechterd. Met de hulp van een specialist bent u verzekerd van een optimaal resultaat.

 • U hebt een garantie op het geleverde werk.
 • U bent voorzien van vakwerk van de hoogste kwaliteit.
 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.

Gratis ramen offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend ramenspecialist uit Geel die u helpt bij het herstellen of monteren van valramen van pvc bij u thuis? Vervang voor meer samenhang dan ook direct de deuren. Of wilt u weten wat het verschil is tussen tuimelramen, schuiframen en valramen? Heeft u een vraag over de prijzen voor de plaatsing van smeedijzeren raamprofielen op maat die goed isoleren?

Geef via de offertepagina uw wensen aan en u ontvangt snel maximaal 5 prijsopgaven van specialisten uit de regio Geel. Vergelijk de offertes van de ramenbedrijven op basis van bijvoorbeeld kostprijs en aanbod. Kies de specialist die bij u past en die u het scherpste aanbod doet!

ramenspecialist Geel

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes aanvragen