Hoogwaardige ramen tegen scherpe prijzen in Heist-op-den-Berg!

Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en vergelijk bedrijven op prijs en kwaliteit.

ramen Heist-op-den-Berg

Ramen Heist-op-den-Berg

Elke woning heeft meerdere ramen, die allen de nodige aandacht vereisen. Bent u van plan om de houten, aluminium of PVC ramen van uw woning te vervangen of te herstellen? Dan kunt u de hulp van een vakman gebruiken. In dat geval bent u bij ons aan het juiste adres! Vul het offerteformulier in en ontvang snel meerdere, vrijblijvende offertes op maat. Vergelijk de prijsopgaven op kostprijs en aanbod en bespaar op deze manier tot wel 40% op de totale kosten van het raamkozijn!

Waarom nieuwe ramen?

Wanneer uw bestaande raamkozijnen zijn beschadigd of verouderd, is het verstandig deze te laten vervangen. De aanschaf van een nieuw raamkozijn is daarnaast ook een goede optie. Nieuwe, kwalitatieve raamkozijnen bieden namelijk vele belangrijke voordelen. Niet alleen verbetert de uitstraling van uw woning, maar u zorgt tevens voor een verbeterde veiligheid én isolatiewaarde! De vier belangrijkste voordelen van een nieuw raamkozijn op een rij:

 • U verbetert de uitstraling van het pand;
 • U verhoogt de isolatiewaarde;
 • U zorgt voor een verhoogde woningwaarde;
 • U verbetert de veiligheid van het pand.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
Bent u de eigenaar van het huis of pand? (*)
Let op: 1 keer klikken is genoeg. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Offertes vergelijken? Uw voordeel:

 • Krijg een duidelijk inzicht in de verschillende prijzen en voorwaarden van diverse aanbieders.
 • Kies de specialist die u het beste aanbod doet.
 • Bespaar eenvoudig tot wel 40% op de kostprijs.
 • Deze service is kosteloos en vrijblijvend: u zit nergens aan vast!

Navigeer op deze pagina naar:

Raamkozijn: binnen of buiten? | Materialen | Prijzen | Wat doet de vakman? | Vergunning nodig?

Houten, aluminium en PVC ramen in alle kleuren en maten

U heeft bij een leverancier uit Heist-op-den-Berg de keuze uit alle soorten ramen, waaronder schuiframen, kiepramen en tuimelramen. Daarnaast bieden de meeste experts een ruim assortiment aan kleuren en designs, waarmee u zelf bepaalt hoe uw nieuwe raamkozijn eruit komt te zien. Kies voor een kunststof raamprofiel met een houtdesign voor de authentieke sfeer, of kies een stalen raamkozijn in één van de vele beschikbare RAL kleuren. De keuze voor het materiaal is afhankelijk van uw wensen op het gebied van uitstraling en design: PVC, houten of aluminium ramen zijn de meest voorkomende soorten.

Raamkozijn: binnen of buiten?

Bij een leverancier uit Heist-op-den-Berg bent u bovendien aan het juiste adres wanneer u binnen- of buitenramen wilt laten plaatsen. Zoals de naam al doet vermoeden worden binnenramen aan de binnenzijde van uw muur geplaatst, en plaatst de vakman de buitenkozijnen aan de buitenkant van uw woning. Vooral van buitenramen is de kwaliteit van groot belang. Dit raamkozijn moet u namelijk beschermen tegen de kou en neerslag, maar ook tegen inbraak. Voor een binnenkozijn is dit minder van belang. Vraag één van de specialisten uit ons netwerk naar de verschillen in prijzen tussen binnen- en buitenramen.

PVC ramen Heist-op-den-Berg

PVC ramen

Naast houten en aluminium ramen, plaatsen wij steeds vaker ramen van PVC . Zowel valramen als tuimelramen en schuiframen hebben baat bij een PVC basis. Dit komt doordat PVC een lange levensduur heeft, en weinig onderhoud vergt. Daarnaast zult u met PVC als basismateriaal tevens de isolatiewaarde van het raamprofiel aanzienlijk verbeteren. De prijzen voor kiepramen of tuimelramen van PVC zijn wel hoger dan voor andere materialen. Door de lange levensduur en de besparing op de energiekosten verdient u op de lange termijn deze investering wel weer terug. Houd er rekening mee dat het herstellen van PVC lastiger is dan de reparatie van hout.

 • PVC is de meest voordelige optie.
 • PVC biedt een uitstekende isolatiewaarde, waardoor u op de energierekening bespaart.
 • PVC hoeft u nauwelijks te onderhouden.
 • PVC heeft een lange levensduur met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.
houten ramen

Houten raamkozijnen

Traditioneel werden er met name houten ramen geplaatst bij onze klanten uit Heist-op-den-Berg. Het grote voordeel van houten ramen is dat deze zeer eenvoudig te herstellen zijn. Dit betekent dat bij een kleine beschadiging, u het houten raamprofiel niet direct hoef te vervangen. Een ander positief punt is dat u een houten raamkozijn eenvoudig kunt verven. Wilt u de kleuren van uw woning aanpassen? Met houten raamkozijnen is dit vrij gemakkelijk! Het nadeel van hout als basismateriaal is dat dit een lagere isolatiewaarde kent dan een raamprofiel van PVC. Daarnaast hebben houten bouwproducten regelmatig onderhoud nodig voor het behoud van de levensduur.

 • Hout heeft een warme uitstraling waar veel klanten uit Heist-op-den-Berg gecharmeerd van zijn.
 • Beschadiging? Houten ramen zijn eenvoudig te herstellen.
 • U kunt houten raamkozijnen gemakkelijk van kleur veranderen.
 • Een houten raamkozijn biedt een uitstekende akoestische isolatie.
aluminium ramen in Heist-op-den-Berg

Aluminium

Naast houten ramen, is ook de plaatsing van aluminium raamkozijnen en raambeslag een optie. Het grote voordeel van aluminium hebben we eerder al genoemd: dit is de grote draagkracht van het materiaal. Omdat aluminium een vrij industriële aanblik biedt, kiezen over het algemeen alleen eigenaren van bedrijfspanden voor dit product.

Het is echter ook een optie om bij uw woonhuis in Heist-op-den-Berg aluminium ramen te laten plaatsen. U creëert hiermee een unieke en moderne aanblik. Is het aluminium beschadigd? Meestal is het lastig om dit weer te herstellen, vervanging brengt dan lagere prijzen met zich mee en zal de isolatiewaarde van het huis verbeteren.

 • Aluminium is een duurzaam materiaal, waardoor u verzekerd bent van een lange levensduur.
 • U heeft de keuze uit slanke en stijlvolle raamprofielen.
 • Aluminium is bijna onderhoudsvrij.
 • Aluminium is 100% herbruikbaar.
stalen ramen

Stalen ramen

Wist u dat het ook mogelijk is om uw valramen, schuiframen, kiepramen of tuimelramen ook van staal te laten maken? Stalen ramen hebben diverse voordelen zoals een elegante en fijne uitstraling, en een eenvoudige plaatsing. Elk stalen raamkozijn dat wij aanbieden is verkrijgbaar in een groot aantal soorten, maten en kleuren. Naast een raamprofiel van staal, is tevens stalen raambeslag een optie. Dit past volledig bij de stijl en zal uw woning een unieke aanblik geven. Hebt u liever geen stalen raamkozijnen, maar vindt u het design wel mooi? Het is eventueel een mogelijkheid om schuifdeuren of andere binnendeuren een stalen deurprofiel te geven.

 • Kunnen geproduceerd worden in verschillende vormen.
 • Stalen raamkozijnen hebben een elegante en toch robuuste uitstraling.
 • Staal heeft nauwelijks onderhoud nodig.
 • Het materiaal is enorm sterk en geschikt voor grotere raampartijen.
smeedijzeren ramen Heist-op-den-Berg

Smeedijzeren ramen

Een alternatief voor staal, hout, aluminium en PVC als basismateriaal is smeedijzer. De meeste van onze klanten kennen smeedijzer enkel als een product voor het produceren van sierhekken. Het is echter een optie om uw raamkozijn van smeedijzer te laten maken. Een smeedijzeren raamprofiel heeft niet alleen een fijne, maar ook een robuuste uitstraling. Dit betekent dat smeedijzeren ramen zeer geschikt zijn voor plaatsing bij landelijke woningen, maar ook bij diverse kantoren in Heist-op-den-Berg. De prijzen voor het plaatsen van smeedijzeren raamprofielen hangen af van de afmetingen. Het herstellen van smeedijzer is meestal mogelijk tegen een relatief lage kostprijs.

hardhouten ramen Heist-op-den-Berg

Hardhouten ramen

Wanneer wij spreken over een houten raamkozijn, dan gaat het meestal over een hardhouten variant. De term hardhout staat voor al het hout van loofbomen. Deze houtsoorten hebben een grote stevigheid, en vormen daarom een geschikte keuze voor bouwproducten. Naast de standaard hardhouten oplossingen zoals eikenhout en vurenhout, is het tevens een optie om te kiezen voor een aantal harde naaldhoutsoorten. Onder meer Douglas hout wordt steeds vaker gekozen. Deze houtsoort vindt men in het noorden van Europa. Onze experts uit Heist-op-den-Berg helpen u met alle plezier bij het plaatsen of herstellen van hardhouten raamkozijnen. Uw raam is bij ons in goede handen.

Ramen vervangen? Bespaar eenvoudig tot 40% op de kostprijs!

Vul ons offerteformulier in en vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

ramen prijzen

Prijzen

De prijzen die gerekend worden voor het plaatsen van valramen, kiepramen, schuiframen en tuimelramen hangen af van een groot aantal factoren. De belangrijkste invloedfactor is het arbeidsloon. Elke specialist bepaalt z’n eigen uurtarief, waardoor het per vakman tot wel tientallen euro’s kan verschillen. U bespaart flink op de totaalprijs als u de kostprijs van diverse experts met elkaar vergelijkt en zo de goedkoopste kiest! Een tweede belangrijke factor zijn de materiaalkosten. Door te kiezen voor een goedkoop materiaal, zoals PVC, bent u een stuk voordeliger uit dan wanneer u staal of aluminium kiest. Ook is het gekozen systeem van invloed: tuimelramen zijn vaak lastig te installeren. Hoe complexer de installatie: des te hoger de prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan voor een duidelijke indicatie van de kostprijs.

Prijstabel ramen

Type raam: Vast raam Raamoppervlakte Gemiddelde prijs, incl. levering, plaatsing, isolatieglas & btw*
PVC 1 m² €200,- tot €400,-
Hout 1 m² €300,- tot €500,-
Aluminium 1 m² €600,- tot €800,-
Staal 1 m² €1100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsberekeningen.


Ramen plaatsen, wat doet de vakman?

Het plaatsen van een nieuw raamprofiel is niet perse ingewikkeld, maar moet wel heel nauwkeurig gebeuren. Gebeurt dit niet, dan isoleert het raamkozijn niet optimaal, waardoor de energiekosten juist zullen stijgen. Wij raden daarom aan om de installatie van nieuwe raamkozijnen altijd over te laten aan een erkend vakman uit Heist-op-den-Berg.

Eerst zal de specialist de bestaande ramen verwijderen. Met een goede zaag wordt de boven- en onderlat doorgezaagd, waarna de vakman het oude raamkozijn met behulp van een breekijzer lostrekt. Als eventuele beschadigingen aan de gevelmuur zijn hersteld, wordt het nieuwe raamkozijn vakkundig geplaatst, gevolgd door de beglazing.

Ramen afwerken

Na het plaatsen van de raamkozijnen begint de vakman met afwerken. Hierbij onderscheiden we de binnen- en de buitenafwerking. De binnenafwerking bestaat vooral uit het dichtkitten van eventuele naden, voor een optimale isolatiewaarde. Ook worden de dagkantprofielen en de vensterbank bevestigd. Dit zorgt voor een mooie overgang van het raamkozijn naar de muur. Wat de buitenafwerking betreft wordt er eventueel een raamdorpel geplaatst. Een raamdorpel is vergelijkbaar met een vensterbank, alleen staat deze scheef. De raamdorpel is van groot belang, omdat deze hellingsgraad ervoor zorgt dat water snel wordt afgevoerd. Zo wordt uw raam goed beschermd tegen neerslag en is er geen kans op vochtproblemen.

Isolatiewaarde ramen

Zoals u waarschijnlijk bekend is, verbetert u met uw nieuwe ramen de isolatiewaarde van uw woning in Heist-op-den-Berg enorm. Hierbij zijn twee belangrijke aspecten van belang: het materiaal van het raamkozijn en het soort beglazing dat u laat plaatsen. Wilt u een zo hoog mogelijke besparing op de stookkosten behalen? Dan raden wij u aan te kiezen voor PVC ramen. Deze hebben de beste isolatiewaarde en zijn het voordeligst in aanschaf. Dit betekent dat u de investering in de kortste tijd weer heeft terugverdiend. Tevens blijft u maandelijks op uw energiekosten besparen!

Welk glas in uw ramen?

Naast de aandacht voor het raamprofiel is het ook aan te raden om rekening te houden met het soort glas dat u laat plaatsen. Dit is een grote invloed op de totale isolatiewaarde, dus als u op dit moment nog enkele of standaard dubbele beglazing heeft dan raden wij u aan te informeren naar isolatieglas. Isolatieglas is verkrijgbaar in diverse gradaties: HR+, HR++ en HR+++. Deze glassoort bestaat uit twee of zelfs drie glasplaten, met een spouw gevuld met gas. Daarnaast wordt de glasplaat voorzien van een coating die de warmte weerkaatst. Dit betekent dat het ’s zomers lekker koel in huis blijft.

Kwalitatieve ramen tegen een scherpe kostprijs!

Vergelijk prijzen van diverse leveranciers en bespaar tot wel 40%!

raamkozijn prijzen in Heist-op-den-Berg

Raambeslag

Voor een goede raambeveiliging van uw pand in Heist-op-den-Berg, is het noodzakelijk dat u de ramen op de juiste wijze afsluit. De raambeveiliging verbetert u met vele soorten hang- en sluitwerk. Het hang- en sluitwerk vormt daarom een belangrijk onderdeel van het raambeslag.

De term raambeslag staat voor alle extra onderdelen van de ramen, onder meer de klinkers en grendels behoren tot het raambeslag.

Bij de meeste specialisten uit ons netwerk in Heist-op-den-Berg is het mogelijk om raambeslag van diverse materialen te bestellen. Onder andere stalen, aluminium en raambeslag van PVC is mogelijk. De prijzen worden voor het grootste gedeelte bepaald door de materiaalkeuze.

Extra opties voor ramen

Wilt u een optimaal wooncomfort creëren? Overweeg dan om extra opties aan te schaffen. Twee veel voorkomende opties zijn elektrische- of handmatige rolluiken. Deze bieden u extra privacy in huis en zijn inbraakwerend, waardoor de veiligheid in huis zal stijgen. Vliegenramen zijn ideaal wanneer u ’s zomers graag de ramen openzet, omdat u zich zo geen zorgen hoeft te maken over de insecten die naar binnen kunnen vliegen. Tot slot komen ventilatieroosters van pas voor een goede ventilatie. Hiermee bereikt u de juiste luchtvochtigheid in huis.

 • Elektrische rolluiken
 • Handmatige rolluiken
 • Vliegenramen
 • Ventilatieroosters
Schuiframen Heist-op-den-Berg

Schuif- en kiepramen

Wij hebben hierboven al aangegeven dat er een groot aantal soorten en maten ramen bestaat. Schuiframen en kiepramen vormen twee raamsoorten die wij regelmatig bij klanten in Heist-op-den-Berg monteren. De schuiframen werden over het algemeen gezien als ramen die geschikt waren voor schuifdeuren, maar tegenwoordig zien we dit steeds vaker als keuze voor het raamkozijn. Het voordeel van schuiframen is dat deze veel frisse lucht in één keer in huis halen. Kiepramen vormen het alternatief voor schuiframen. Kiepramen kunnen zowel volledig openzwaaien als op een klein kiertje gekiept worden. U bepaalt zo zelf hoe u de woning ventileert. Kiepramen hebben aantrekkelijke prijzen.

Tuimelramen

Val- en tuimelramen

Naast kiep- en schuiframen leveren wij eveneens valramen en tuimelramen. Van deze twee worden valramen het meeste ingezet voor de ventilatie van donkere en vochtige ruimtes. Valramen hebben een brede maar lage afmeting. Dit betekent onder meer dat de valramen een goede bestandheid hebben tegen de invloeden van weer en wind. Tuimelramen zijn een soort valramen die over hun centrale as tuimelen. Dit maakt tuimelramen een uitstekende keuze als dakraam. Kies voor tuimelramen die over een centrale as tuimelen, of juist helemaal boven in. Voor welke variant u kiest, tuimelramen brengen veel licht en frisse lucht op een zolderkamer of in de dakkapel.

Houten ramen herstellen

Een houten raamkozijn gaat ongeveer 20 jaar mee, mits u deze van het nodige onderhoud voorziet. Komt het hout bloot te liggen, dan zal het aanzienlijk beschadigen door de invloed van weer en wind. Een regelmatig gehoord gevolg is dan dat er houtrot ontstaat. Het is noodzakelijk om dergelijke houtrot zo spoedig mogelijk te verwijderen, om te voorkomen dat er meer vochtproblemen ontstaan, of u het raamprofiel volledig moet vervangen. Het is een optie om zelf deze houtrot te verwijderen. Om deze klus enigszins voor u te vergemakkelijken, hebben onze experts uit Heist-op-den-Berg een stappenplan voor u opgesteld. Zo geniet u snel weer van een optimaal wooncomfort.

ramen herstellen Heist-op-den-Berg
 • Stap 1. Start met het controleren van het gehele kozijn op rotte plekken. Dit doet u het makkelijkst met een schroevendraaier.
 • Stap 2. Daarna moet u vuil en losse verf verwijderen. Dit kan met een borstel of krabber. Door het verwijderen van de verf ziet u direct hoe de houtrot zich heeft verspreid.
 • Stap 3. Met een beitel verwijdert u vervolgens het aangetaste hout. Verwijder altijd meer dan de rot zelf, zo bent u zeker dat er niet meer houtrot in het materiaal zit.
 • Stap 4. Smeer een houtrotstop middel op de aangetaste plek.
 • Stap 5. Timmer eventueel een omkisting voor het kozijn. Dit is alleen nodig als de houtrot de rand van het kozijn heeft bereikt.
 • Stap 6. Schuur het raamkozijn.
 • Stap 7. Maak vervolgens zoveel houtvuller aan als u in een kwartier kunt smeren. Spatel de vuller laag voor laag in het gat, en laat het tussendoor uitharden.
 • Stap 8. Tot slot dient u het kozijn te reinigen met verfreiniger en het hout opnieuw te verven. Op deze manier voorkomt u een herhaling van het probleem.

Ramen op maat

In het hele huis zijn er meestal meer dan 10 ramen te vinden. Het gaat dan niet alleen om standaard vaste raamkozijnen, maar ook valramen, schuiframen, kiepramen en tuimelramen vormen een optie. Zoekt u een raamprofiel in een speciale afmeting? Dat is bij onze raamprofessionals uit Heist-op-den-Berg meestal mogelijk. Of het nu gaat om een rond kiepraam of enkele schuiframen van extra grote afmeting, wij kunnen deze snel en vakkundig voor u plaatsen. Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van lichttunnels en andere speciale raamsoorten? Aarzel ook dan niet om u met ons in verbinding te stellen.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Ramen vervangen? Vergeet niet uw deuren!

Wanneer u de investering in nieuwe ramen overweegt, dan raden wij u tevens aan te informeren naar nieuwe deuren. Door beide klussen in één keer uit te laten voeren bent u verzekerd van eenheid, en weet u zeker dat de onderdelen goed op elkaar aansluiten qua uiterlijk. Daarnaast zijn ook de buitendeuren een grote invloed op de totale isolatiewaarde, waardoor u een nog hogere besparing behaalt.

Ramen vervangen, vergunning nodig?

Voor vele gevelwerken in Heist-op-den-Berg heeft u een vergunning nodig, bijvoorbeeld bij het isoleren of reinigen van de gevel. Er zijn echter voldoende uitzonderingen, waardoor het bij sommige gevelwerken mogelijk is om zonder vergunning aan de slag te gaan. Goed nieuws voor u, want het vervangen van ramen mag vergunningsvrij worden uitgevoerd! Een vakman uit Heist-op-den-Berg kan u verder informeren over de vergunningsregelingen.

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

Klanten vragen de specialisten geregeld of het mogelijk is zelf hun ramen te vervangen. Wij raden u altijd aan dit uit te besteden aan een erkend bedrijf uit Heist-op-den-Berg. Hier zitten namelijk een aantal belangrijke voorwaarden aan verbonden, zoals:

 • U hebt een garantie op het geleverde werk;
 • U bent voorzien van vakwerk van de hoogste kwaliteit;
 • De specialisten voeren alle puin voor u af;
 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen of herstellen van valramen, kiepramen, schuiframen of tuimelramen bij u in Heist-op-den-Berg? Hebt u een vraag over de voordelen van een houten raamkozijn? Of wil u graag de prijzen voor diverse soorten hang- en sluitwerk met elkaar vergelijken? Dan zit u bij ons op de goede plek.

Geef via het offerteformulier aan wat u wenst voor het raamkozijn, en wij sturen u met alle plezier een aantal vrijblijvende offertes toe van experts uit Heist-op-den-Berg. Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken en te kiezen voor de ramenspecialist die bij u past!