Hoogwaardige ramen tegen scherpe prijzen!

Vraag gratis offertes aan en vergelijk specialisten op prijs en kwaliteit.

ramen Knokke-Heist

Ramen Knokke-Heist

Elke woning in Knokke-Heist heeft meerdere ramen, die allen de nodige aandacht vereisen. Bent u van plan om de houten, aluminium of pvc-ramen van uw woning te vervangen of te herstellen? Dan kunt u de hulp van een vakman gebruiken. In dat geval bent u bij ons aan het juiste adres!

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt snel meerdere, vrijblijvende offertes op maat. Vergelijk de prijsopgaven op prijs en aanbod en bespaar op deze manier tot wel 40% op de kosten!

Besparen op uw ramen? Vergelijk offertes!

 • Kies de specialist uit Knokke-Heist die u het beste aanbod doet.
 • Deze service is kosteloos en vrijblijvend: u zit nergens aan vast!
 • Bespaar eenvoudig tot wel 40% op de kostprijs.

Navigeer op deze pagina naar:

Pvc-ramen | Houten raamkozijnen | Aluminium ramen | Stalen ramen | Soorten ramen | Premie | Merken

Waarom nieuwe ramen?

Wanneer uw bestaande raamkozijnen zijn beschadigd of verouderd, is het verstandig deze te laten vervangen. De aanschaf van een nieuw raamkozijn is daarnaast ook een goede optie. Nieuwe, kwalitatieve raamkozijnen bieden namelijk vele belangrijke voordelen. Niet alleen verbetert de uitstraling van uw woning in Knokke-Heist, maar u zorgt tevens voor een verbeterde veiligheid én isolatiewaarde! De vier belangrijkste voordelen van een nieuw raamkozijn op een rij:

 • U verbetert de uitstraling van het pand.
 • U verhoogt de isolatiewaarde.
 • U zorgt voor een verhoogde woningwaarde.

Ramen in alle materialen, kleuren en maten

Wanneer u nieuwe ramen gaat aanschaffen heeft u de keuze uit verschillende formaten, raamtypen en materiaalsoorten. Eén van de materialen die vaak in Knokke-Heist gekozen wordt is pvc. Het is namelijk onderhoudsarm, is verkrijgbaar in een uitgebreid gamma aan kleurvariaties en structuren (ook houtlook) en heeft uitstekende isolerende eigenschappen.

Naast pvc kunt u uiteraard ook kiezen voor hout, aluminium en staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hierover leest u meer op deze pagina. Voorbeelden van raamsoorten zijn schuiframen, tuimelramen, draaikiepramen en vaste ramen.


pvc ramen Knokke-Heist

Pvc-ramen Knokke-Heist

Naast nieuwe houten ramen, plaatsen raamspecialisten ook vaak ramen van pvc. Zowel valramen, als tuimelramen, draaikiepramen en schuiframen. Pvc heeft namelijk een lange levensduur en vergt weinig onderhoud. Alleen het kuisen van de raamprofielen is vaak al voldoende. Daarnaast is de isolatiewaarde erg goed, waardoor u bespaart op de energiekosten. Door de lange levensduur en de besparing op de energiekosten, verdient u de investering op de lange termijn weer terug. Nadeel van dit materiaal is dat het niet altijd eenvoudig is om beschadigingen te herstellen. De prijzen voor een reparatie liggen daarom hoger dan bij bijvoorbeeld hout.

Navigeer direct naar:

pvc raamkozijn Knokke-Heist

Geen onderhoud meer met pvc-ramen

Eén van de belangrijkste redenen waarom men voor pvc kiest, is dat het weinig raamonderhoud vereist. Het materiaal rot niet door binnendringend vocht, het is kleurvast en vuil hecht zich niet goed. Alleen af en toe kuisen is al voldoende. Twijfelt u nog tussen draaikiepramen van pvc en hout? Er is ook pvc met een houtlook verkrijgbaar. Dit is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • De ramen zien er lang mooi uit.
 • Materiaal isoleert goed en is duurzaam.
 • Het heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.


Pvc-ramen prijzen

De totaalprijs voor een nieuw vast raam van pvc van één vierkante meter is ongeveer €100,- tot €200,-. De totaalprijs voor een vast raamkozijn is goedkoper dan een raamkozijn dat geopend kan worden. Het produceren en het plaatsen is namelijk gemakkelijker en er is minder materiaal nodig.

Draaikiepramen hebben hogere gemiddelde prijzen tussen de €150,- tot €250,-. Deze ramen zijn duurder, maar bieden u meer gebruiksgemak. U ventileert bijvoorbeeld eenvoudig uw woning in Knokke-Heist. Met een vast raam moet u dan een ventilatierooster laten inbouwen. Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde prijzen.

Wat kosten pvc-ramen?

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² €100,- tot €200,-
Draai-kiepraam 1,0 m² €150,- tot €250,-
Tuimelraam 1,0 m² €175,- tot €275,-
Schuifraam 1,0 m² €700,- tot €800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Video: pvc ramen en deuren plaatsen

U ziet hier hoe vakmannen nieuwe pvc-ramen en deuren plaatsen.


Onderhoud van pvc-ramen

Eén van de voordelen van pvc is dat het materiaal weinig onderhoud vereist. Kuis de profielen minstens één keer per jaar en smeer daarnaast het raambeslag in met vetvrij smeermiddel. Smeermiddelen met vet trekken juist nog meer stof aan. Gebruik een zachte doek en een sopje zonder agressief schoonmaakmiddel voor het kuisen.

Het gebruik van schurende middelen is niet verstandig, deze laten namelijk kleine krasjes achter. Krasjes zijn lastig te repareren en blijven daarom zichtbaar. Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van de ramen. Bovendien zien ze er langer mooi uit.

Isolatie van pvc

Het is belangrijk om ramen met een goede isolatiewaarde te plaatsen. Dit is afhankelijk van de isolatiewaarde van de raamprofielen en de beglazing. Het heeft door de verschillende dichtingen een uitstekende isolatiewaarde. Deze wordt aangegeven met een U-waarde.

Hierbij geldt: hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie is. De gemiddelde U-waarde van kunststof ligt tussen de 1,4 en 1,8 W/m²K. Dit is vergelijkbaar met hout. Kies ook voor isolatieglas voor optimaal isoleren. Alleen met isoleren voorkomt u warmteverlies en toch. U bespaart op de energiekosten en verhoogt uw wooncomfort.

Wilt u ramen van pvc laten plaatsen?

Kies eenvoudig de beste raamspecialist uit Knokke-Heist voor een perfecte plaatsing!

Gratis offertes aanvragen

houten raamkozijnen Knokke-Heist

Houten ramen Knokke-Heist

Hout wordt traditioneel vaak geplaatst in Knokke-Heist. Het grootste voordeel van hout is dat het een warme en natuurlijke uitstraling geeft. Daarnaast is het eenvoudig te herstellen, heeft het van nature uitstekende isolerende eigenschappen en is het eenvoudig te bewerken. Hierdoor is het materiaal ook zeer geschikt voor houten ramen op maat. Eventuele beschadigingen zijn meestal eenvoudig te repareren. Het is dan niet nodig om het gehele raamprofiel te vervangen. Daarnaast liggen de reparatiekosten een stuk lager dan bij pvc. Een houten raamkozijn verft u eenvoudig in elke gewenste kleur.

Navigeer direct naar:

houten ramen kosten Knokke-Heist

Houten ramen, voor uitstekende isolatie

Eén van de redenen waarom mensen vaak kiezen voor een houten raamkozijn is vanwege de authentieke uitstraling. U schildert het eenvoudig in elke gewenste kleur. Pvc is niet schilderbaar, maar met hout verft u het zo van antraciet naar helder wit. Hardhout heeft van nature een zeer goede isolatiewaarde. Het is niet nodig om het materiaal hiervoor te bewerken. De belangrijkste voordelen nog even op een rij:

 • Hout heeft een warme en authentieke uitstraling.
 • U heeft veel kleurvrijheid.
 • Het is gemakkelijk te repareren.
 • Het materiaal is duurzaam en heeft een lange levensduur.


Prijzen houten ramen

De prijzen voor een houten raam zijn afhankelijk van het type hout, de grootte van het raamoppervlak en het raamtype. Een vast raamkozijn is het goedkoopste, namelijk rond de €150,- tot €500,- per vierkante meter. Deze kostprijs is inclusief btw en isolatieglas, maar zonder de montagekosten.

Hoe hoog de montagekosten zijn, is ook afhankelijk van het raamtype. Een vast raamkozijn monteren is bijvoorbeeld goedkoper dan een draaikiepraam. Bekijk de prijstabel voor meer gemiddelde prijzen of vul het offerteformulier in en ontvang offertes met exacte prijzen.

Wat kosten houten ramen?

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1 m² €150,- tot €500,-
Draai-kiepraam 1 m² €250,- tot €350,-
Tuimelraam 1 m² €250,- tot €350,-
Schuifraam 1 m² €800,- tot €900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


houten raamkozijn Knokke-Heist

Hardhouten ramen of toch zachthout?

Wanneer u nieuwe ramen gaat aanschaffen, heeft u de keuze uit hardhouten ramen en zachthouten ramen. Raamspecialisten raden voor buitenkozijnen altijd hardhout aan. Hardhout is afkomstig van loofbomen en zachthout van naaldbomen. Hout van loofbomen is sterker, want deze bomen groeien langzamer dan naaldbomen. Afzelia, meranti, eiken, beuken en essen zijn voorbeelden van veelgebruikte hardhoutsoorten. Deze houtsoorten zijn zeer goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden en hebben een lange levensduur. Grenen, vuren en larikshout zijn soorten zachthout. Zachthout is dus minder geschikt voor gebruik buiten, maar is wel geschikt wel voor de binnenkozijnen. Gebruik hout met het keurmerk van FSC. Op de website van het FSC leest u hier meer over.

houten ramen Knokke-Heist

Houten ramen, het onderhoud

Voor de levensduur van de houten ramen is het nodig om regelmatig onderhoud te laten plegen. Controleer de ramen bijvoorbeeld regelmatig op houtrot. Schakel direct een raamspecialist in wanneer u houtrot constateert. De ramenspecialist uit Knokke-Heist verwijdert het aangetaste hout en voorkomt zo dat nog meer hout aangetast wordt.

De gaten wordt opgevuld met houtvuller, u ziet hier niets meer van na de reparatie. Daarnaast is het nodig om de ramen eens per vijf jaar te schuren en te schilderen. Kuis ook het raambeslag en smeer het in met vetvrij smeermiddel. Dit verhoogt het gebruiksgemak en maak het openen en sluiten gemakkelijker.

Houten ramen op maat laten maken?

Bespaar tot 40% op de totaalprijs door gratis offertes met scherpe prijzen te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

aluminium ramen Knokke-Heist

Aluminium ramen Knokke-Heist

Naast houten ramen, is ook de plaatsing van aluminium raamkozijnen en raambeslag een optie. Het grote voordeel van het materiaal hebben we eerder al genoemd: dit is de grote draagkracht van het materiaal. Omdat het een vrij industriële aanblik biedt, kiezen over het algemeen alleen eigenaren van bedrijfspanden voor dit product. Het is echter ook een optie om bij uw woonhuis in Knokke-Heist aluminium ramen te laten plaatsen. U creëert hiermee een unieke en moderne aanblik. Is het raamkozijn beschadigd? Meestal is het lastig om dit weer te herstellen, vervanging brengt dan lagere prijzen met zich mee en zal de isolatiewaarde van het huis verbeteren.

Navigeer direct naar:

aluminium ramen kosten

Slanke raamkozijnen van aluminium

Aluminium heeft een grote draagkracht, is sterk en is daarnaast een licht materiaal. Daarom is het mogelijk om grote ramen te laten plaatsen. Grote houten ramen hebben dikke raamprofielen nodig, bovendien zijn ze erg zwaar en daarom niet geschikt voor elke woning of bedrijfspand in Knokke-Heist. Dit is niet het geval wanneer er aluminium gebruikt wordt. Voordeel van een groot glasoppervlak is dat u veel lichtinval heeft. Vaak worden deze ramen op maat gemaakt voor u. De belangrijkste voordelen:

 • Het is een duurzaam materiaal.
 • Aluminium is bijna onderhoudsvrij.
 • Aluminium is 100% recyclebaar.


Wat kosten aluminium ramen?

De kostprijs van een aluminium raamprofiel ligt door het productieproces en de aanschafprijs van het materiaal hoger dan bij kunststof of houten profielen. Voor een vast raamkozijn van één vierkante meter moet u denken aan een gemiddelde kostprijs tussen de €250,- tot €350,-.

Een handig draaikiepraam is iets duurder. De gemiddelde prijzen liggen dan tussen de €400,- tot €500,-. Een op maak gemaakt raamprofiel is vaak duurder, maar u bent er dan wel zeker van dat alles perfect past. Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde prijzen.

Prijs van aluminium ramen

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² €250,- tot €350,-
Draai-kiepraam 1,0 m² €400,- tot €500,-
Tuimelraam 1,0 m² €425,- tot €525,-
Schuifraam 1,0 m² €1.100,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


aluminium raamkozijn Knokke-Heist

Hoe aluminium ramen onderhouden?

Aluminium vereist zeer weinig onderhoud. Kuisen is bijna niet nodig, want geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch. Dit betekent dat het geen stof of ander vuil aantrekt. Het raamkozijn ziet er hierdoor langer mooi uit en u hoeft minder te poetsen. Maak ze af en toe schoon met een zacht doekje en lauw water.

Schoonmaakmiddelen, vooral agressieve of schurende middelen, zijn niet nodig. Deze kunnen het materiaal namelijk aantasten. Maak ook direct de openingen voor de waterafvoer schoon, zodat het water goed wegstroomt. Gebruik vetvrij smeermiddel voor het insmeren van het raambeslag en de scharnieren.

aluminium ramen Knokke-Heist

Isolatie van aluminium raamkozijnen

De isolatiewaarde van aluminium wordt aangegeven met een U-waarde. De U-waarde is iets minder goed dan die van kunststof of hout. Gemiddeld ligt de isolatiewaarde tussen de 2,4 en de 1,8 W/m²K. Er zijn echter ook ramen verkrijgbaar met een verbeterde isolatiewaarde van gemiddeld 1,4 W/m²K.

Een raamprofiel met deze waarde zal echter wel duurder zijn. Hoe goed ramen van aluminium isoleren is niet alleen afhankelijk van het profiel, maar voor een groot deel van de glasplaten. Kies daarom altijd voor hoogrendementsglas, bijvoorbeeld HR+ of HR++. Dit isolatieglas isoleert zeer goed en voorkomt warmteverlies.

Met aluminium zijn grote ramen mogelijk met een strakke uitstraling.

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis offertes om te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

Stalen ramen Knokke-Heist

Wist u dat het ook mogelijk is om uw valramen, schuiframen, kiepramen of tuimelramen ook van staal te laten maken? Stalen ramen hebben diverse voordelen zoals een elegante en fijne uitstraling, en een eenvoudige plaatsing. Een stalen raamkozijn is verkrijgbaar in een groot aantal soorten, maten en kleuren. Ook op maat! Naast een raamprofiel van staal, is tevens stalen raambeslag een optie. Dit past volledig bij de stijl en zal uw woning in Knokke-Heist een unieke aanblik geven. Hebt u liever geen stalen raamkozijnen, maar vindt u het design wel mooi? Pvc is verkrijgbaar met een ‘steel look’. Dit geeft wel de uitstraling van staal, maar er zijn dikkere profielen nodig.

Navigeer direct naar:

Unieke strakke uitstraling met ramen van staal

Net als aluminium is staal zeer sterk. Een groot stalen raam met slanke profielen is dan ook mogelijk. Stalen ramen hebben een strakke en elegante uitstraling. U profiteert van veel lichtinval, want dikke profielen zijn niet nodig. Hierdoor is het glasoppervlak groter. De levensduur van staal kan oplopen tot wel 50 jaar. De isolatiewaarde van staal is niet hoog, maar door een koudebrugonderbreking te plaatsen, is het warmteverlies een stuk lager. De belangrijkste voordelen van stalen ramen:

 • Verkrijgbaar in standaardmaten en op maat.
 • Nauwelijks onderhoud nodig en zeer sterk.
 • Elegante en toch robuuste uitstraling.
 • Geschikt voor grote raampartijen.


Wat is de prijs van stalen ramen?

Eén van de nadelen van nieuwe stalen ramen is dat de kostprijs een stuk hoger is dan bij één van de andere materialen. U krijgt er echter wel veel voor terug en het materiaal gaat zeer lang mee. Per vierkante meter moet u denken aan een kostprijs vanaf €1.100,-.

Deze kostprijs is voor een vast raamkozijn, inclusief btw en met isolatieglas. Door de besparing op de energiekosten met isolatieglas verdient u de investering weer terug. De kostprijs is afhankelijk van het raamtype, de glasplaten en de plaatsingskosten.

Kosten stalen ramen

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² Vanaf €1.100,-
Vast raam 2,0 m² Vanaf €2.200,-
Vast raam 3,0 m² Vanaf €3.000,-
Vast raam 4,0 m² Vanaf €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Smeedijzeren ramen

Een alternatief voor staal, hout, aluminium en PVC als basismateriaal is smeedijzer. De meeste van onze klanten kennen smeedijzer enkel als een product voor het produceren van sierhekken. Het is echter een optie om uw raamkozijn van smeedijzer te laten maken. Een smeedijzeren raamprofiel heeft niet alleen een fijne, maar ook een robuuste uitstraling. Dit betekent dat smeedijzeren ramen zeer geschikt zijn voor plaatsing bij landelijke woningen, maar ook bij diverse kantoren in Knokke-Heist. De prijzen voor het plaatsen van smeedijzeren raamprofielen hangen af van de afmetingen. Het herstellen van smeedijzer is meestal mogelijk tegen een relatief lage kostprijs. Dit zijn de voordelen van smeedijzeren ramen:

De voordelen van smeedijzeren ramen

 • Er zijn op maat gemaakte en ronde smeedijzeren ramen mogelijk.
 • Smeedijzeren raamprofielen hebben een sierlijke en ambachtelijke uitstraling.
 • De levensduur van het materiaal is zeer lang.

Strakke en elegante ramen laten plaatsen?

Kies dan voor het plaatsen van stalen ramen door een ramenbedrijf uit Knokke-Heist!

Gratis offertes aanvragen

Soorten ramen

Bent u van plan om het oude raam te vervangen? Of bent u op zoek naar ramen voor uw nieuwbouwwoning in Knokke-Heist? U heeft dan keuze uit verschillende raamtypen. Een vast raam wordt meestal geplaatst in de gevel of wordt gecombineerd met een opendraaiend raam, zodat u uw woning goed kunt ventileren. Andere soorten ramen zijn schuiframen, kiepramen, tuimelramen en draaikiepramen. U leest hier meer over op deze pagina.

Vaste ramen

Vaste ramen hebben geen opendraaiende gedeeltes. Daarom zien we ze vaak in de gevel of gecombineerd met een raamkozijn dat wel open kan. Denk aan een smal opendraaiend raamkozijn of een groot draaikiepraam. Het is verstandig om ventilatieroosters aan te laten brengen in vaste ramen, zodat u altijd uw woning in Knokke-Heist kunt ventileren. Het voordeel van vaste ramen is dat ze eenvoudig te plaatsen zijn en dat de prijzen een stuk lager liggen. Er is immers minder materiaal nodig en er is geen montage van raamdelen die open moeten draaien.

Schuiframen

Schuiframen worden in Knokke-Heist steeds vaker geplaatst. U heeft de keuze uit horizontale of verticale schuiframen. Meestal wordt er gekozen voor verticale schuiframen met één of twee schuivende gedeeltes. Het voordeel is dat u het raam helemaal open kunt zetten, zonder dat er ruimte nodig is voor een draaicirkel. Ideaal wanneer hier geen ruimte is of wanneer u niet wilt dat het raamkozijn naar binnen opendraait. Een ander voordeel is dat u profiteert van een groot glasoppervlak met veel lichtinval. Het is belangrijk om het schuifmechanisme van schuiframen goed schoon te houden. Hierdoor gaat het openen en sluiten van deze ramen een stuk gemakkelijker.

valramen Knokke-Heist

Kiepramen/valramen

Een ander raamtype is een kiepraam of valraam. Kiepramen kiepen een klein stukje naar binnen. Ramenspecialisten plaatsen kiepramen voornamelijk in de badkamer of het toilet. Hierbij gaat het meestal om een klein raampje om de ruimte goed te ventileren. Grotere valramen worden ook gebruikt voor ramen op een verdieping of een appartement. Met raambeveiliging, zoals een valijzer of raamhaak, wordt het raam in een bepaalde stand opengezet. Vaak kunt u de grote van de opening zelf bepalen. Voordeel van kiepramen is dat u het raamkozijn ook open kunt zetten wanneer het regent, zonder dat er neerslag naar binnen valt.

draaikiepramen Knokke-Heist

Draaikiepramen

Draaikiepramen bieden veel gebruiksgemak, want u kunt ze op meerdere manieren gebruiken. Draai het draaikiepraam helemaal open voor veel frisse lucht, of zet het raamkozijn in de kiepstand. Met de raamkruk bepaalt u van welke stand u gebruikt wilt maken. De kostprijs voor draaikiepramen is vaak iets hoger, omdat er speciale raambeveiliging nodig is vanwege het systeem in het raamkozijn. Plaats een valijzer om het raamkozijn in de kiepstand vast te zetten. Een onverwachte wind heeft dan geen invloed op het raam. Draaikiepramen kiepen of draaien altijd naar binnen. Houd daarom rekening met de draaicirkel.

Tuimelramen

Tuimelramen draaien open om hun centrale as. De draaischarnieren zijn in het midden van de zijkant geplaatst. Hierdoor komt de bovenkant een stukje naar binnen en de onderkant draait naar buiten toe. Tuimelramen worden voornamelijk gebruikt voor dakramen. U zet een tuimelraam vast met speciaal raambeslag. Dit kan op een klein kiertje voor ventilatie, maar ook met een grotere opening voor veel frisse lucht. Er zijn ook verticale tuimelramen. Hierbij zitten de scharnieren aan de onder- en bovenkant van het raamkozijn. Deze ramen worden ook wel taatsramen genoemd.

Ramen op maat

In het hele huis zijn er meestal meer dan 10 ramen te vinden. Het gaat dan niet alleen om standaard vaste raamkozijnen, maar ook valramen, schuiframen, kiepramen en tuimelramen vormen een optie. Zoekt u een raamprofiel in een speciale afmeting? Op maat gemaakte raamkozijnen zijn bij raamprofessionals mogelijk. Of het nu gaat om een rond kiepraam op maat of enkele schuiframen van extra grote afmetingen, de ramenspecialisten plaatsen deze snel en vakkundig voor u. Bent u op zoek naar een ramenspecialist uit Knokke-Heist op het gebied van lichttunnels en andere speciale raamsoorten op maat? Aarzel ook dan niet om het offerteformulier in te vullen.

Wilt u uw ramen helemaal naar wens indelen?

Kies dan voor ramen op maat! Bespaar tot wel 40% op de kostprijs.

Gratis offertes aanvragen

Welke premie kan ik ontvangen?

Er zijn verschillende manieren om een premie te ontvangen wanneer u uw oude ramen laat vervangen door nieuwe isolerende ramen. Via energiesparen.be vindt u snel alle beschikbare premies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de totaalrenovatiepremie. Deze premie wordt ook wel BENO-pass genoemd. Op vlaanderen.be leest u meer over deze premie. Zo moet u minstens drie energiebesparende maatregelen laten uitvoeren om de premie te ontvangen. Een andere regeling is de renovatiepremie. De hoogte van de renovatiepremie is afhankelijk van uw inkomen en de facturen die u instuurt. Lees hier meer over op wonenvlaanderen.be.

Keurmerken

Wist u dat inbrekers een paar minuten proberen om in te breken en het daarna opgeven? Belangrijk dus dat u ramen en raambeslag laat plaatsen die inbraakpogingen vertragen. Plaats bijvoorbeeld producten met het Certificaat Inbraak Veilig. Producten met dit certificaat voldoen aan de strenge eisen op het gebied van inbraakveiligheid. Lees hier meer over op de website van Certificaat Inbraak Veilig. Bent u van plan om houten raamkozijnen te laten plaatsen? Kies dan voor hout met het FSC-keurmerk. Het Forest Steward Council controleert de kap van bomen. Zo weet u zeker dat u duurzaam en verantwoord gekapt hout heeft. Waarom dit belangrijk is, leest u op fsc.be.

ramen plaatsen Knokke-Heist

Ramen plaatsen Knokke-Heist, wat doet de vakman?

Het plaatsen van een nieuw raamprofiel is niet persé ingewikkeld, maar moet wel heel nauwkeurig gebeuren. Gebeurt dit niet, dan isoleert het raamkozijn niet optimaal, waardoor de energiekosten juist zullen stijgen. Wij raden daarom aan om de installatie van nieuwe raamkozijnen altijd over te laten aan een erkend vakman uit Knokke-Heist.

Eerst zal de ramenspecialist uit Knokke-Heist de bestaande ramen verwijderen. Met een goede zaag wordt de boven- en onderlat doorgezaagd, waarna de vakman het oude raamkozijn met behulp van een breekijzer lostrekt. Als eventuele beschadigingen aan de gevelmuur zijn hersteld, wordt het nieuwe raamkozijn vakkundig geplaatst, gevolgd door de beglazing.

houten ramen vervangen Knokke-Heist

Houten ramen herstellen

Een houten raamkozijn van hardhout heeft een levensduur van 40 tot 75 jaar. De levensduur van zacht hout is korter, namelijk 15 tot 25 jaar. Raamonderhoud is hierbij zeer belangrijk, dan gaan de ramen namelijk langer mee. Een voordeel van hout is dat het materiaal vaak eenvoudig te herstellen is. Controleer de ramen af en toe op houtrot. Constateert u een houtrotplek? Schakel dan meteen een ramenspecialist in voor het herstellen. Hij verwijdert voor het herstellen eerst al het aangetaste hout en vult het daarna op met houtvuller. Door de ramen op tijd te herstellen voorkomt u grotere problemen en hoge herstelkosten.

Video: zelf ramen plaatsen

In onderstaande video ziet u hoe u zelf ramen plaatst.

Ramen afwerken

Na het plaatsen van de raamkozijnen begint de vakman met afwerken. Hierbij onderscheiden we de binnen- en de buitenafwerking. De binnenafwerking bestaat vooral uit het dichtkitten van eventuele naden, voor een optimale isolatiewaarde. Ook worden de dagkantprofielen en de vensterbank bevestigd. Dit zorgt voor een mooie overgang van het raamkozijn naar de muur.

Wat de buitenafwerking betreft wordt er eventueel een raamdorpel geplaatst. Een raamdorpel is vergelijkbaar met een vensterbank, alleen staat deze scheef. De raamdorpel is van groot belang, omdat deze hellingsgraad ervoor zorgt dat water snel wordt afgevoerd. Zo wordt uw raamkozijn goed beschermd tegen neerslag en is er geen kans op vochtproblemen.

Welk glas in uw ramen?

Naast de aandacht voor het raamprofiel is het ook aan te raden om rekening te houden met het soort glas dat u laat plaatsen. Dit is een grote invloed op de totale isolatiewaarde, dus als u op dit moment nog enkele of standaard dubbele beglazing heeft dan raden wij u aan te informeren naar isolatieglas.

Isolatieglas is verkrijgbaar in diverse gradaties: HR+, HR++ en HR+++. Deze glassoort bestaat uit twee of zelfs drie glasplaten, met een spouw gevuld met gas. Daarnaast wordt de glasplaat voorzien van een coating die de warmte weerkaatst. Dit betekent dat het ’s zomers lekker koel in huis blijft.

Extra opties voor ramen

Wilt u een optimaal wooncomfort creëren? Overweeg dan om extra opties aan te schaffen. Twee veel voorkomende opties zijn elektrische- of handmatige rolluiken. Deze bieden u extra privacy in huis en zijn inbraakwerend, waardoor de veiligheid in huis zal stijgen. Vliegenramen zijn ideaal wanneer u ’s zomers graag de ramen openzet, omdat u zich zo geen zorgen hoeft te maken over de insecten die naar binnen kunnen vliegen. Tot slot komen ventilatieroosters van pas voor een goede ventilatie. Hiermee bereikt u de juiste luchtvochtigheid in huis.

 • Vliegenraam
 • Handmatige rolluiken
 • Elektrische rolluiken
 • Ventilatieroosters

Raambeslag

Voor een goede raambeveiliging van uw pand in Knokke-Heist, is het noodzakelijk dat u de ramen op de juiste wijze afsluit. De raambeveiliging verbetert u met vele soorten hang- en sluitwerk. Het hang- en sluitwerk vormt daarom een belangrijk onderdeel van het raambeslag.

De term raambeslag staat voor alle extra onderdelen van de ramen, onder meer de klinkers en grendels behoren tot het raambeslag.

Bij de meeste specialisten uit ons netwerk in Knokke-Heist is het mogelijk om raambeslag van diverse materialen te bestellen. Onder andere stalen, aluminium en raambeslag van pvc is mogelijk. De prijzen worden voor het grootste gedeelte bepaald door de materiaalkeuze.

Wilt u ook tot 40% besparen op de totaalprijs?

Dit doet u eenvoudig door gratis offertes te vergelijken van specialisten uit Knokke-Heist!

Gratis offertes aanvragen

Bekende merken

U komt een aantal bekende merken tegen wanneer u uw oude ramen gaat vervangen en nieuwe koopt. Elk merk heeft zijn eigen assortiment. Zo levert Belisol ramen in bijna alle materiaalsoorten, maar heeft Creon alleen pvc en aluminium. Lees verder om meer te weten te komen over de merken.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Belisol

Dit is één van de bekendste merken. Belisol heeft een uitgebreid gamma aan kleuren, afmetingen, raamtypen en materialen. Het merk staat bekend om de uitstekende isolerende waardes en innovatieve producten. Zo bestaan hun kunststoffen raamprofielen uit meerdere dichtingen en isoleren ze hierdoor zeer goed.

Finstral

Wilt u een raamkozijn van hout, aluminium of pvc? Bekijk dan de mogelijkheden bij Finstral! Finstral heeft naast deze materialen een eigen materiaalsoort ontwikkeld, genaamd ForRes. Dit is een combinatie van gerecycled kunststof en rijstvliesjes. Bij Finstral heeft u de keuze uit alle soorten ramen, ook schuiframen, tuimelramen en draaikiepramen.

Rehau

Ook Rehau heeft een eigen kunststoffen basismateriaal ontwikkeld, namelijk RAU-FIBRO. Dit materiaal is zeer sterk, waardoor er vaak geen staalversteviging nodig is in pvc-ramen. Rehau staat niet alleen bekend om hun versterkte raamsystemen, maar ook de optimale isolatie en prachtige designs.

Decueninck

Deceuninck heeft een aantal raamkozijnen die zeer goed scoren op het gebied van isoleren. De isolatiewaarde is soms maar 0,65 W/m²K! Dit is uitstekend voor ramen. De pvc-ramen zijn verkrijgbaar met een verdiept en vlak raamprofiel. Ook heeft Deceuninck een uitgebreid gamma aan kleuren en structuurfolies.

Veka

Veka is een ramenbedrijf voor pvc-ramen. Met speciale folies en lakbehandelingen blijven de raamprofielen zeer lang mooi en heeft u de keuze uit allerlei designs. Naast ramen levert Veka ook bijpassend raambeslag. Het openen en sluiten is zeer eenvoudig. Voordeel van Veka-ramen is dat ze eenvoudig te poetsen zijn.

Creon

Ramen van Creon hebben een zeer gunstige kostprijs. Daarnaast hebben ze een zeer goede beglazing met uitstekende isolatieswaardes en is het mogelijk om een standaardraam of een raamprofiel op maat te bestellen. Kies uit de vele kleurvariaties en designs die Creon aanbiedt.

Ramen vervangen, vergunning nodig?

Voor vele gevelwerken in Knokke-Heist heeft u een vergunning nodig, bijvoorbeeld bij het isoleren of reinigen van de gevel. Er zijn echter voldoende uitzonderingen, waardoor het bij sommige gevelwerken mogelijk is om zonder vergunning aan de slag te gaan. Goed nieuws voor u, want het vervangen van ramen mag vergunningsvrij worden uitgevoerd! Een vakman uit Knokke-Heist kan u verder informeren over de vergunningsregelingen.

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

Klanten vragen de specialisten geregeld of het mogelijk is zelf hun ramen te vervangen. Wij raden u altijd aan dit uit te besteden aan een erkend bedrijf uit Knokke-Heist. Hier zitten namelijk een aantal belangrijke voorwaarden aan verbonden, zoals:

 • U hebt een garantie op het geleverde werk;
 • U bent voorzien van vakwerk van de hoogste kwaliteit;
 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.

Gratis ramen offertes vergelijken

Wilt u uw oude ramen laten vervangen? Een goede keuze! De nieuwste ramen behalen uitstekende resultaten op het gebied van isolatie. Zo bespaart u aanzienlijk op de energiekosten, want u voorkomt warmteverlies. U heeft de keuze uit verschillende stijlen en materialen. Plaats bijvoorbeeld een houten, aluminium of pvc-raamkozijn. Bespaar tot 40% op de totaalprijs door gratis offertes met scherpe prijzen te vergelijken. U weet door het vergelijken bovendien zeker dat u niet te veel betaalt voor de ramen. Vul het offerteformulier in en u ontvangt een aantal aanbiedingen van specialisten uit de regio Knokke-Heist. De offertedienst is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast! Vervang ook meteen de profielen van de deurenvoor meer samenhang.

ramenspecialist Knokke-Heist

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes aanvragen