Hoogwaardige ramen tegen scherpe prijzen!

Vraag gratis offertes aan en vergelijk specialisten op prijs en kwaliteit.

ramen Leuven

Ramen Leuven

Overweegt u uw ramen in Leuven te vervangen? Dan hebt u de keuze uit vele verschillende soorten en materialen. Kiest u voor schuiframen of zijn val- of kiepramen toch beter geschikt? En kiest u voor pvc of bent u juist gecharmeerd van de uitstraling van een echt houten raamkozijn? Wat uw voorkeur ook is: bij een specialist uit Leuven zit u goed. Benieuwd naar de prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis maximaal 5 offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk en bespaar!

Besparen op uw ramen? Vergelijk offertes!

 • Bespaar tot ruim 40% van de totaalprijs.
 • Kies eenvoudig de vakman die het beste bij uw situatie past.
 • Onze service is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Navigeer op deze pagina naar:

Pvc-ramen | Houten raamkozijnen | Aluminium ramen | Stalen ramen | Soorten ramen | Premie | Merken

Waarom nieuwe ramen?

Zelfs als uw houten ramen nog niet aan vervanging toe zijn is het mogelijk om deze te vervangen. Gloednieuwe ramen brengen namelijk een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Zo zult u in eerste instantie de uitstraling en de isolatie van het huis verbeteren. Hierdoor krijgt het pand een hogere EPC (energieprestatiecoëfficiënt), wat de woningwaarde doet stijgen. Dit komt vooral van pas als u het pand gaat verkopen. Samengevat zijn dit de belangrijkste voordelen:

 • Verbeterde uitstraling van uw woning of bedrijfspand in Leuven.
 • Verhoogde isolatiewaarde.
 • Verhoogde woningwaarde en meer veiligheid.

Ramen in alle materialen, kleuren en maten

Als u gloednieuwe raamkozijnen wilt laten plaatsen hebt u de keuze uit ramen in tal van kleuren, modellen, maten en materialen. U kunt zelfs profielen op maat laten maken. De meest voorkomede materialen zijn hout, pvc en staal. Maar ook smeedijzeren profielen zijn mogelijk. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als u niet goed weet welke soort raamprofielen het meest geschikt is in uw situatie, laat u dan informeren door een erkend specialist uit Leuven. Naast de materiaalkeuze hebt u ook ruime keuze uit diverse modellen. Kiepramen zijn evenals draaikiepramen twee van de meest bekende modellen. Daarnaast hebt u de keuze uit tuimelramen, valramen of schuiframen.


pvc ramen Leuven

Pvc-ramen Leuven

Pvc is één van de meest gekozen materialen als het gaat om raamkozijnen. Pvc-ramen bieden nou eenmaal een aantal belangrijke voordelen, waardoor pvc een aantrekkelijke keuze is voor onze klanten in Leuven. Allereerst is pvc één van de goedkoopste opties, waardoor pvc zeker een goede keuze is voor klanten met een klein budget. Een tweede belangrijk voordeel, is dat pvc maar weinig onderhoud vereist en tegelijkertijd toch een hele lange levensduur heeft. Dit is een verademing vergeleken met hout, dat ‘slechts’ 20 jaar meegaat.

Navigeer direct naar:

pvc raamkozijn Leuven

Geen onderhoud meer met pvc-ramen

Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor hun ramen te vervangen door pvc-raamprofielen. Profielen van pvc zijn tegenwoordig erg populair omdat ze uitstekend isoleren en daarbij bijna nooit een onderhoudsbeurt nodig hebben. Regelmatig kuisen met een zachte doek is voldoende om profielen van pvc in goede conditie te houden. Volgens onze klanten zijn dit de belangrijkste voordelen van pvc:

 • Voordelige aanschafprijs
 • Bijna onderhoudsvrij
 • Lange levensduur
 • Verkrijgbaar is vele verschillende kleuren


Pvc-ramen prijzen

Wilt u ook moderne raamkozijnen van pvc in uw woning laten plaatsen? In de volgende prijstabel vindt u een overzicht van gemiddelde prijzen. Zo betaalt u voor een draaikiepramen van 1 m² tussen de €150,- tot €250,- per raam. Wilt u weten wat de precieze prijzen van een raam van pvc zijn? Vraag dan via het offerteformulier gratis en vrijblijvend offertes aan bij raamspecialisten uit Leuven. U ontvangt maximaal 5 prijsopgaven. Iedere ramenspecialist hanteert eigen tarieven voor arbeid en materiaal. Door de offertes te vergelijken, weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

Wat kosten pvc-ramen?

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² €100,- tot €200,-
Draai-kiepraam 1,0 m² €150,- tot €250,-
Tuimelraam 1,0 m² €175,- tot €275,-
Schuifraam 1,0 m² €700,- tot €800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Video: pvc ramen en deuren plaatsen

U ziet hier hoe vakmannen nieuwe pvc-ramen en deuren plaatsen.


Onderhoud van pvc-ramen

Pvc-ramen zijn tegenwoordig erg populair en worden veel geplaatst in Leuven. De goede reputatie van deze ramen komt onder meer doordat ze zelden een onderhoudsbeurt nodig hebben. Waar u raamkozijnen van hout iedere vijf jaar moet verven, is bij een kunststof profiel niet meer nodig dan een tweejaarlijkse poetsbeurt.

Het is verstandig de profielen te kuisen als u ook de beglazing poetst. Het poetsen van een raamkozijn doet u best met een zachte doek met warm water. Eventueel kan een niet-agressief schoonmaakmiddel toegevoegd worden. Daarnaast is het verstandig de bewegende delen jaarlijks te smeren zodat ze soepel blijven bewegen.

Isolatie van pvc

Naast de onderhoudsvrije eigenschappen van raamkozijnen van pvc worden deze profielen vooral geplaatst omdat ze uitstekend isoleren. Doordat deze profielen goed isoleren bespaart u met kunststof raamkozijnen jaarlijks tot wel 20% op uw energierekening! Dit gecombineerd met de lange levensduur maakt dat deze profielen zowel op de korte als op de lange termijn een goede investering zijn.

Raamprofielen van pvc bestaan uit drie delen, de buitenkant, binnenkant en een ruimte daartussenin. Deze binnendichting zorgt ervoor dat kou van buiten niet in het profiel komt en zorgt zo voor een thermische buffer. Dit zorgt ervoor dat u met profielen van pvc energie en kosten bespaart. Bovendien bereikt u een verbetering van uw wooncomfort.

Ga ook voor energiebesparende en onderhoudsvrije raamkozijnen van pvc!

Een ramenspecialist uit Leuven plaatst deze deskundig en snel.

Gratis offertes aanvragen

houten raamkozijnen Leuven

Houten ramen Leuven

Zoals we hierboven al toelichtten, is pvc tegenwoordig één van de meest gekozen materialen. Toch blijven ook houten kiepramen populair. De charme van een echt houten raamkozijn is nou eenmaal geliefd bij vele inwoners van Leuven. Zeker als de woning veel andere unieke, houten elementen bevat is het belangrijk om bij diezelfde sfeer te blijven. Een groot voordeel van hout is dat dit bij beschadigingen erg eenvoudig te herstellen is. Een reparatie van kunststof is vaak een stuk kostbaarder. De belangrijkste voordelen van houten kiep- of valramen zijn hieronder samengevat.

Navigeer direct naar:

houten ramen kosten Leuven

Houten ramen, voor uitstekende isolatie

Jarenlang was hout het materiaal voor raamprofielen in Leuven. Met de introductie van raamkozijnen van pvc nam de belangstelling van hout iets af, maar de laatste jaren is dit natuurlijke materiaal dat van nature goed kan isoleren weer populair. De warme en authentieke uitstraling van houten raamprofielen is met geen ander materiaal te vergelijken. Mensen kiezen voor hout om de volgende redenen:

 • Een warme, authentieke uitstraling
 • Prima isolatiewaarde
 • Eenvoudig te herstellen bij beschadigingen
 • U geeft de ramen gemakkelijk een andere kleur


Prijzen houten ramen

Bent u nieuwsgierig naar de prijzen van een raamkozijn van hout? In de volgende prijstabel ziet u wat een houten raamkozijn van 1 m² gemiddeld kost. U ziet dan dat de prijzen stijgen als het raam geopend kan worden. Zo betaalt u voor valramen van 1 m² tussen de €250,- en €350,-. Wilt u weten wat precieze prijzen zijn van een raam van hout? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. Een ramenspecialist uit Leuven plaatst de ramen snel en vakkundig.

Wat kosten houten ramen?

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1 m² €150,- tot €500,-
Draai-kiepraam 1 m² €250,- tot €350,-
Tuimelraam 1 m² €250,- tot €350,-
Schuifraam 1 m² €800,- tot €900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


houten raamkozijn Leuven

Hardhouten ramen of toch zachthout?

U hebt vast wel eens gehoord van hardhout en zachthout. Maar weet u ook wat het verschil tussen de twee is? Zachthout is afkomstig van naaldbomen en bekende soorten zijn grenen, vurenhout en ceder. Naaldbomen groeien snel, waardoor zachthout goedkoper is dan hardhout. Hardhout is afkomstig van loofbomen. Bekende soorten zijn teak, eikenhout, beukenhout en mahoni. Dit hout groeit langzaam, maar is daardoor van een hogere kwaliteit dan naaldhout. Daarnaast is loofhout duurzaam en stabiel. Let er bij de aanschaf van hardhout op dat het voorzien is van een FSC-keurmerk. Dan weet u zeker dat het hout een goede afkomst heeft.

houten ramen Leuven

Houten ramen, het onderhoud

Houten raamprofielen hebben vaker een onderhoudsbeurt nodig dan bijvoorbeeld stalen profielen. Daarnaast hoeft een hardhouten raamprofiel minder vaak onderhouden te worden dan een zachthouten raamprofiel. Aan de buitenkant is iedere vijf jaar een verfbeurt nodig, aan de binnenkant volstaat iedere zeven jaar. Een voordeel van hout is dat u de profielen met een frisse laag verf gemakkelijk een andere kleur geeft. Zo voorkomt u dat u raakt uitgekeken op de kleur. Het is verstandig om houten raamkozijnen jaarlijks te reinigen. Zo ziet u ook direct of er zwakke plekken zijn of houtrot. Door direct actie te ondernemen voorkomt u grote schade.

Zoekt u ramen met een authentieke en natuurlijke uitstraling?

Een ramenspecialist uit Leuven vertelt u meer over de mogelijkheden en plaatst ze vakkundig.

Gratis offertes aanvragen

aluminium ramen Leuven

Aluminium ramen Leuven

Aluminium ramen zult u in Leuven waarschijnlijk nog niet heel vaak tegenkomen. Toch wint aluminium steeds meer populariteit. Doordat het aluminium enorm sterk is, is dit materiaal geschikt voor hele grote raampartijen. Daarom zijn er ook steeds meer bedrijfspanden die investeren in een echt aluminium raamkozijn. U hebt bij aluminium de keuze uit diverse afwerkingsprofielen en er is maatwerk mogelijk. Dit houdt in dat u zelf inspraak hebt over de verdelingen op of tussen de beglazing. Tot slot is aluminium erg populair vanwege het weinige onderhoud dat het vereist. Dit zijn de belangrijkste voordelen van aluminium ramen:

Navigeer direct naar:

aluminium ramen kosten

Slanke raamkozijnen van aluminium

Waar aluminium vroeger vooral in industriële gebouwen werd gebruikt als materiaal voor raamkozijnen, is het tegenwoordig ook mogelijk om deze raamprofielen in een woning te plaatsen. Ze geven uw woning een strak en elegant aanzien. Bovendien trekt het metaal geen vuil en stof aan, waardoor zelfs poetsen niet vaak nodig is. Mensen kiezen om de volgende redenen voor aluminium ramen:

 • Stijlvolle en elegante uitstraling
 • Keuze uit verschillende afwerkingsprofielen
 • Bijna onderhoudsvrij
 • Volledig recyclebaar


Wat kosten aluminium ramen?

Een raamkozijn van aluminium is niet goedkoop, zoals u ziet in de volgende prijstabel . Dit komt omdat aluminium een relatief duur metaal is dat arbeidsintensief is om te produceren. Voor schuiframen met een grootte van 1 m² betaalt u bijvoorbeeld €1.100,- tot €1.300,-.

In het volgende prijsoverzicht vindt meer gemiddelde prijzen. Bent u nieuwsgierig naar exacte prijzen? Vul op de offertepagina uw wensen in en u ontvangt maximaal 5 offertes van ramenspecialisten uit Leuven. Vergelijk en bespaar op de totaalprijs!

Prijs van aluminium ramen

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² €250,- tot €350,-
Draai-kiepraam 1,0 m² €400,- tot €500,-
Tuimelraam 1,0 m² €425,- tot €525,-
Schuifraam 1,0 m² €1.100,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


aluminium raamkozijn Leuven

Hoe aluminium ramen onderhouden?

Aluminium raamprofielen staan naast hun strakke en elegante uitstraling ook bekend om hun zeer onderhoudsarme karakter. Deze raamprofielen kuist u het beste wanneer u ook de beglazing poetst. Gebruik bij de profielen een zachte doek of spons, anders krijgt u snel krassen. Ook agressieve schoonmaakmiddelen kunnen voor beschadigingen zorgen. Gebruik daarom altijd een niet-agressief schoonmaakmiddel, maar vaak is enkel warm water genoeg om de profielen goed te kuisen. Vergeet niet om de beweegbare delen ook mee te nemen door deze vrij van vuil te maken. Hebt u toch krassen op een raamkozijn gekregen? Een polish kan helpen dit probleem op te lossen.

aluminium ramen Leuven

Isolatie van aluminium raamkozijnen

Misschien herinnert u zich nog ouderwetse aluminium raamkozijnen die bij koud weer kletsnat waren of waar ’s winters zelfs ijsbloemen op zaten. Tegenwoordig is daar absoluut geen sprake meer van. Door moderne profielen isoleren zelfs raamprofielen van aluminium uitstekend, terwijl aluminium zelf juist een goede geleider van kou of warmte is. Hoe kan een raamkozijn dan isoleren? Dat komt doordat tussen de binnen- en buitenkant van het profiel een middenstuk van glasvezel zit. Deze glasvezel en nog extra luchtkamers werken als een buffer waardoor deze raamkozijnen zowel thermisch als akoestisch goed isoleren.

Wilt u weten wat aluminium ramen u precies gaan kosten?

Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan bij ramenbedrijven uit Leuven.

Gratis offertes aanvragen

Stalen ramen Leuven

Een stalen raamkozijn is niet voor iedereen een geschikte keuze. Het materiaal heeft een relatief hoge kostprijs, zeker vergeleken met pvc of zelfs hout. Toch kan een stalen raam vele voordelen bieden. Het stalen raam is namelijk praktisch onderhoudsvrij en kent een hele lange levensduur. Tegelijkertijd is staal enorm sterk waardoor ook dit materiaal gebruikt kan worden voor grotere raamoppervlakten. Wilt u bijvoorbeeld een groot raam van 11 vierkante meter laten plaatsen? Dit is voor een stalen raamkozijn zeker geen probleem. Tot slot is de unieke uitstraling één van de voordelen die vele van onze klanten over de streep trekt.

Navigeer direct naar:

Unieke strakke uitstraling met ramen van staal

Stalen raamprofielen waren tot in de jaren ’60 van de vorige eeuw een luxe materiaal voor raamprofielen vanwege de lange levensduur en doordat het materiaal erg sterk is. Tegenwoordig is staal minder gebruikelijk, maar nog steeds geniet u met dit materiaal van verschillende voordelen:

 • Onderhoudsvrij
 • Duurzaam en ontzettend sterk materiaal
 • Uitstekende isolatiewaarde
 • Unieke, moderne en robuuste uitstraling


Wat is de prijs van stalen ramen?

Stalen raamkozijnen zijn, zoals u in onderstaande tabel kunt zien, niet goedkoop. Stalen profielen wordt op maat gemaakt, maar geven wel de juiste uitstraling die precies bij uw woning past. Ook het plaatsen van stalen profielen is niet gemakkelijk, dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.

Zo betaalt u voor een raamkozijn van 2 m² prijzen vanaf €2.200,-. Wilt u weten wat de exacte prijzen van stalen ramen in Leuven zijn? Door uw wensen door te geven via de offertepagina ontvangt u spoedig meerdere offertes.

Kosten stalen ramen

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² Vanaf €1.100,-
Vast raam 2,0 m² Vanaf €2.200,-
Vast raam 3,0 m² Vanaf €3.000,-
Vast raam 4,0 m² Vanaf €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Smeedijzeren ramen

Bij een expert uit ons netwerk bent u tevens aan het juiste adres als u geïnteresseerd bent in smeedijzeren ramen. Smeedijzer is een staal dat op ambachtelijke wijze geproduceerd wordt. Dit wordt gedaan door ijzer te verhitten in steenkolenvuur, om deze vervolgens te verbuigen tot de gewenste vorm. Dit houdt in dat smeedijzeren ramen volledig op maat gemaakt worden. Zoals u wellicht verwacht hangt hier over het algemeen een aardig prijskaartje aan. Toch is een smeedijzeren raam nooit een verkeerde keuze: de uitstraling past goed bij zowel moderne als landelijke woningen. Smeedijzeren raamkozijnen op maat stralen vakmanschap uit en passen zowel bij een landelijke als een industriële stijl. Ook smeedijzeren raamkozijnen zijn onderhoudsarm en worden in vele kleuren geleverd. Daarnaast is een smeedijzeren raamkozijn inbraakbestendig doordat het materiaal erg sterk is.

De voordelen van smeedijzeren ramen

 • Er zijn op maat gemaakte en ronde smeedijzeren ramen mogelijk.
 • Smeedijzeren raamprofielen hebben een sierlijke en ambachtelijke uitstraling.
 • De levensduur van het materiaal is zeer lang.

Zoekt u sterke raamprofielen in inbraakwerend zijn?

Ga voor staal en laat de ramen plaatsen door een ramenbedrijf uit Leuven.

Gratis offertes aanvragen

Soorten ramen

Naast een ruime keuze uit materialen, zijn er ook veel verschillende soorten raamkozijnen. De verschillen zitten daarbij voornamelijk in de manier waarop een raam geopend wordt. Ieder raamtype is verschillende materialen verkrijgbaar. Ook is ieder raamtype in de door u gewenste kleur leverbaar. Hieronder vindt u meer informatie over verschillende raamtypes.

Vaste ramen

Als u op zoek bent naar een raam dat niet geopend hoeft te worden, is een vast raam de beste keuze. Vaste raamprofielen zijn het meest standaard raamtype en ook de raamsoort met de laagste kostprijs. De eigenschap die een vast raam typeert is dat deze niet geopend kan worden.

Daarom worden deze raamprofielen vaak op de begane grond van woningen geplaatst. Zo maken inbrekers minder kans om binnen te komen als u per ongeluk een raam open laat staan. Maar ook in combinatie met bijvoorbeeld draaikiepramen of schuiframen komen deze raamprofielen voor.

Schuiframen

Schuiframen zijn lange tijd populair geweest, maar worden tegenwoordig minder geplaatst. De hogere kostprijs van deze raamprofielen heeft daarmee te maken. Toch geniet u met schuiframen van een aantal unieke voordelen. Deze profielen openen, zoals de naam al doet vermoeden, door ze open te schuiven. Zo hebt u geen last van obstakels, zoals spullen op de vensterbank of gordijnen.

Ook zijn de profielen doordat ze niet openzwaaien zeer geschikt voor kleinere ruimtes. Het monteren van schuiframen is specialistisch werk en er is veel raambeslag nodig. Wanneer de afmetingen groot genoeg zijn, kan een horizontaal schuifraam ook als deur gemonteerd worden, dan spreken we van een schuifpui.

valramen Leuven

Kiepramen/valramen

Een ander raamtype dat geschikt is voor kleine ruimtes is een kiepraam. Kiepramen worden ook wel valramen genoemd. Deze naam komt voort uit de manier waarop deze raamprofielen geopend worden. Doordat de scharnieren aan de onderkant van het profiel zitten, vallen ze als het ware naar binnen. De kleinere opening heeft als voordeel dat u wel voldoende ventilatie hebt zonder op de tocht te zitten. Ook kan er van buiten niemand naar binnen komen. Dat maakt dat kiepramen veel in badkamers en toiletten geplaatst worden, maar ook in combinatie met een vast raam komen valramen veel voor.

draaikiepramen Leuven

Draaikiepramen

Een nieuwer raamtype is het draaikiepraam. Draaikiepramen kunnen, zoals de naam al doet vermoeden, zowel draaien als kiepen. Wilt u het raam compleet openzetten? Dat doet u gemakkelijk door het gehele raam naar binnen open te zwaaien. Als u niet op te toch wilt zitten, maar wel wilt ventileren gebruikt u de kiepfunctie van draaikiepramen. Het raam is dan een klein stukje geopend. Door de constructie en het benodigde hang- en sluitwerk liggen de prijzen van draaikiepramen relatief wat hoger dan die van standaard raamprofielen. Het is belangrijk dat u de scharnieren regelmatig onderhoudt door ze te smeren, dan piept het raam niet als u het opent.

Tuimelramen

Tuimelramen komt u in Leuven vooral tegen als dakraam. Doordat het raam aan de bovenkant naar binnen opendraait en aan de onderkant juist naar buiten, zijn tuimelramen erg geschikt voor schuine daken. Dit maakt dat tuimelramen gemakkelijk zijn te poetsen, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Tuimelramen worden voornamelijk gebruikt om voor extra lichtinval en ventilatie te zorgen op zolderkamers. Daarmee verbetert u het leefklimaat in uw woning. Schijnt de zon direct naar binnen of wilt u ’s nachts het raam verduisteren? Laat dan zonwering of een verduisterend rolgordijn installeren in het raamkozijn van een tuimelraam.

Ramen op maat

Als u een raamkozijn aanschaft bij één van de specialisten uit ons netwerk in Leuven, dan kunt u kiezen voor ramen op maat. Het raamprofiel wordt dan volledig op maat geproduceerd. U hoeft niet bang te zijn dat u de verkeerde maten opneemt, want de vakman kan bij u langskomen om uw huidige raamkozijn op te meten. Zo weet u zeker dat het past! Kiest u voor een stalen of aluminium raamprofiel? Dan hebt u bovendien de mogelijkheid om de verdeling van de stalen roeden over de glasplaat aan te passen. Zo weet u zeker dat uw nieuwe raamkozijn goed aansluit op de stijl van uw woning.

Wilt u raamkozijnen met bijzondere afmetingen of een unieke uitstraling?

Een ramenspecialist uit Leuven zorgt voor ramen op maat en plaatst ze snel.

Gratis offertes aanvragen

Welke premie kan ik ontvangen?

Omdat u met moderne raamprofielen energie bespaart kunt u in sommige gevallen premie ontvangen als u deze raamkozijnen laat plaatsen. Zowel de Vlaamse overheid als gemeentes geven subsidies voor energiebesparende maatregelen.

 • Op energiesparen.nl contoleert u gemakkelijk of u van uw gemeente subsidie kunt krijgen wanneer u investeert in energiebesparing.
 • Investeert u in 3 of meer energiebesparende maatregelen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. Op vlaanderen.be leest u meer informatie over deze bonus.
 • De Vlaamse overheid heeft daarnaast de Vlaamse renovatiepremie. Het vernieuwen van het buitenschrijnwerk van uw woning valt ook onder deze premie. Op wonenvlaanderen.be vindt u meer informatie over deze premie.

Keurmerken

Wilt u gloednieuwe raamprofielen voor uw woning in Leuven aanschaffen? Het is dan verstandig om te controleren of uw moderne raamkozijnen voorzien zijn van een keurmerk. Voor raamprofielen is er een keurmerk voor inbraakpreventie en voor de afkomst van hout.

 • Wilt u bij houten raamprofielen zeker weten dat het hout duurzaam of gerecycleerd is? Het FSC heeft zijn drie verschillende labels, die betrekking hebben of de afkomst van het hout. Op de website van FSC leest u meer over deze keurmerken.
 • Maakt u zich zorgen over inbrekers in uw woning? Met raamkozijnen met het Certificaat Inbraak Veilig voelt u zich een stuk veiliger. Op de website van Certificaat Inbraak Veilig vindt u meer informatie.
ramen plaatsen Leuven

Ramen plaatsen Leuven, wat doet de vakman?

Als u eenmaal uw nieuwe raamkozijn hebt besteld bij een leverancier uit Leuven, dan kunt u de vakman tevens inschakelen voor het plaatsen van uw nieuwe raam. Dit gebeurt in een aantal stappen. Voordat uw moderne raamkozijn geplaatst wordt zal de vakman eerst alles goed op- en nameten. Als de maten kloppen, dan zal de specialist uw interieur afdekken. Dit doen zij omdat uw huis tijdens de werkzaamheden vervuild of beschadigd kan raken. Hierna begint de specialist met het verwijderen van de oude ramen. Als deze inmiddels weggehaald zijn volgt de montage en afwerking van het nieuwe raamkozijn.

houten ramen vervangen Leuven

Houten ramen herstellen

Zoals wij al eerder aangaven is het herstellen van houten raamprofielen relatief eenvoudig en voordelig. Merkt u op dat het schilderwerk op het hout niet meer intact is? Of is er na verloop van tijd houtrot ontstaan? Dan kunt u een expert uit Leuven inschakelen voor een reparatie. Een vakman van een ramenbedrijf heeft ruime ervaring met hout en alle soorten raamkozijnen. Scheuren en houtrot herstelt hij met een speciale houtvuller of door een nieuw stuk hout te plaatsen. Na het herstellen van het hout werkt hij het geheel netjes af, zodat u niets van de werkzaamheden ziet.

Video: zelf ramen plaatsen

In onderstaande video ziet u hoe u zelf ramen plaatst.

Ramen afwerken

De afwerking van uw nieuwe raamkozijn is de laatste stap van het proces. Als u wilt besparen dan kunt u er eventueel voor kiezen om deze stap in het proces zelf uit te voeren. In dat geval is het wel belangrijk dat u weet wat u doet. Als u niet weet waar u moet beginnen is het verstandiger om de afwerking aan de specialist over te laten. Met het afwerken doelen we op de finishing touch. Hieronder valt bijvoorbeeld het afkitten en het aanbrengen van dagkantprofielen. Dit alles zorgt ervoor dat uw gloednieuwe valraam er strak uit ziet. In het geval van een houten kiepraam zal de specialist uit Leuven tevens een laag verf aanbrengen.

Welk glas in uw ramen?

De keuze voor de beglazing vormt een belangrijk onderdeel van de totale isolatiewaarde. Wij zullen klanten daarom altijd aanraden om te kiezen voor hoogrendementsisolatieglas. Dit is verkrijgbaar in diverse gradaties, HR+, HR++ en HR+++. Isolatieglas bestaat doorgaans uit twee of drie glasplaten, gevuld met een edelgas. Dit zorgt ervoor dat de warmte beter blijft hangen, waardoor u in de koude wintermaanden aanzienlijk minder hoeft te stoken. Houd hierbij wel rekening met de prijzen. Hoewel HR+++ u de beste besparing zal opleveren, zit hier ook een hogere kostprijs aan verbonden. Als u niet weet welke glassoort de meest geschikte keuze is, dan staat één van de leveranciers u graag te woord.

Extra opties voor ramen

Om uw wooncomfort te verhogen, is het bij de meeste ramenspecialisten uit Leuven mogelijk om te kiezen voor extra opties. De meest gekozen optie is het rolluik. Door deze te sluiten blijft het in de zomer lekker koel in huis, en kunt u het zonlicht tegenhouden. Rolluiken kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Andere extra opties zijn de installatie van vliegenramen om te voorkomen dat insecten naar binnen komen. Ventilatieroosters worden geplaatst bij vaste ramen, om zo te zorgen voor voldoende ventilatie.

 • Vliegenraam
 • Handmatige rolluiken
 • Elektrische rolluiken
 • Ventilatieroosters

Raambeslag

Als u een raamprofiel bestelt bij één van de vakmannen uit Leuven, dan kunt u tevens kiezen voor diverse soorten raambeslag. Het raambeslag zijn alle onderdelen van het raamkozijn die ervoor zorgen dat u het raam goed kunt openen en veilig kan sluiten.
Als u er zeker van wilt zijn dat u kiest voor veilig raambeslag, dan is het verstandig om te letten op het SKG-keurmerk.

SKG test raambeveiliging op sterkte en duurzaamheid, en geeft aan de hand van de resultaten een aantal sterren uit.

Heeft het raambeslag één ster? Dan kunt u dit beschouwen als standaard inbraakwerend. Heeft het raambeslag zelfs 2 of 3 sterren, dan wordt dit beschouwd als extra zwaar inbraakwerend.

Bespaar ook tot 40% op de kostprijzen!

Door meerdere offertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

Gratis offertes aanvragen

Bekende merken

Als u zich gaat oriënteren op nieuwe raamkozijnen voor uw woning in Leuven, komt u al snel verschillende merknamen tegen. De merken zijn gespecialiseerd in bepaalde technieken of waarmee ze unieke eigenschappen geven aan de profielen die ze produceren. Hieronder vindt u meer over de bekendste ramenfabrikanten.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Belisol

Belisol levert raamprofielen van kunststof, aluminium of hout en zorgt er daarmee voor dat u altijd een raamkozijn vindt dat precies bij het karakter van uw woning past. Het bedrijf ontwerpt raamprofielen en zorgt daarna voor een onberispelijke plaatsing en afwerking van ieder raam. Daarnaast geeft Belisol standaard 20 jaar garantie.

Finstral

Met Finstral haalt u Zwitserse kwaliteit in huis. De in Zuid-Tirol gelegen ramenfabrikant maakt alle onderdelen van een raamkozijn zelf, waardoor de kwaliteit gewaarborgd is. Ook serres worden door Finstral veel gemaakt. Het bedrijf staat voor moderne raamprofielen waarvan u lang geniet.

Rehau

Rehau is een ramenfabrikant die toonaangevend is op het gebied van kunststof raamkozijnen. Het bedrijf heeft een speciaal systeem ontwikkeld waardoor energieverlies via het raam zoveel mogelijk verlaagd wordt. Rehau levert raamkozijnen met kleurpantserfolie in iedere gewenste kleur, maar ook lakken in vrijwel iedere RAL-kleur behoort tot de mogelijkheden.

Decueninck

Een andere specialist op het gebied van kunststof raamkozijnen is ramenfabrikant Deceuninck. Door gebruik te maken van innovatieve technieken overtreffen hun raamkozijnen de eisen voor lage energiewoningen. Deceuninck maakt met behulp van sierlijsten profielen voor iedere stijl. Zo combineren ze energiebesparing met een strak of karakteristiek uiterlijk.

Veka

Het ramenbedrijf Veka heeft een innovatieve lakbehandeling ontwikkeld die raamkozijn een unieke uitstraling geven. De matte lak is in alle moderne kleurstellingen verkrijgbaar en is daarnaast erg bestendig tegen vuil en krassen. Dat maakt dat Veka raamkozijn gemakkelijk te kuisen zijn.

Creon

Creon is gespecialiseerd in raamkozijnen van pvc en aluminium. Door gebruik te maken van A-kwaliteit basismaterialen, biedt Creon een hoe kwaliteit. Bovendien berekent u op de website gemakkelijk de exacte kostprijs van raamprofielen van deze fabrikant. U heeft een ruime keuze, zodat u altijd het gewenste raam van pvc op maat vindt.

Ramen vervangen, vergunning nodig?

Voor vele gevelwerken is een vergunning vereist, daarom vragen klanten ons regelmatig of zij een vergunning moeten regelen voor het vervangen van de raamkozijnen. Dit hoeft gelukkig niet! Kleinere werkzaamheden zoals het plaatsen van een nieuw raamkozijn kan in Leuven meestal vergunningsvrij uitgevoerd worden. Dit scheelt u flink in de kosten! Bent u nieuwsgierig wat het vervangen van het raamkozijn kost? Vul het offerteformulier in en u ontvangt gratis meerdere offertes!

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

Bent u een ervaren klusser en ziet u het vervangen van uw raamprofielen als een leuke uitdaging? Dan is het uiteraard mogelijk om dit zelf uit te voeren. Als u weinig ervaring hebt of niet weet waar u moet beginnen dan is het verstandig om een vakman in te schakelen. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen:

 • De klus is in korte tijd uitgevoerd.
 • U bent verzekerd van vakwerk.
 • U hebt garantie op het geleverde werk.

Gratis ramen offertes vergelijken

Bent u helemaal overtuigd en wilt u zo spoedig mogelijk nieuwe raamkozijnen van pvc laten plaatsen in uw woning in Leuven? Of wilt u naast nieuwe raamkozijnen ook uw deuren laten vervangen? Wilt u weten wat de exacte prijzen zijn van smeedijzeren raamprofielen? Ramenspecialisten hebben veel ervaring met het plaatsen van schuiframen, kiepramen, draaikiepramen en tuimelramen. Twijfel niet en vul uw wensen in op de offertepagina.

U ontvangt dan kosteloos en geheel vrijblijvend maximaal 5 offertes van ramenexperts uit Leuven. Vergelijk de prijsindicaties op bijvoorbeeld kostprijs en aanbod en kies gemakkelijk voor de vakman die u het meest aanpreekt. Door deze offerteservice bespaart u tot maar liefst 40% op de totaalprijs!

ramenspecialist Leuven

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes aanvragen