Hoogwaardige ramen tegen scherpe prijzen!

Vraag gratis offertes aan en vergelijk specialisten op prijs en kwaliteit.

ramen Lier

Ramen Lier

De gemiddelde levensduur van ramen varieert tussen de 20 en 50 jaar. Een houten raamkozijn is ongeveer 20 jaar van goede kwaliteit, terwijl ramen van PVC en aluminium een aanzienlijk langere levensduur hebben. Wilt u graag nieuwe houten, aluminium, stalen of pvc ramen laten plaatsen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan offertes (max 5.) van specialisten bij u uit de regio. Vergelijk deze offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Besparen op uw ramen? Vergelijk offertes!

 • De service is kosteloos en geheel vrijblijvend
 • U kiest zelf voor de specialist uit Lier die het beste bij u past
 • Door te vergelijken bespaart u eenvoudig tot wel 40% op de totaalprijs

Navigeer op deze pagina naar:

Pvc-ramen | Houten raamkozijnen | Aluminium ramen | Stalen ramen | Soorten ramen | Premie | Merken

Waarom nieuwe ramen?

Een raamkozijn heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 50 jaar. Toch kunt u er ook voor het einde van de levensduur al voor kiezen om nieuwe raamkozijnen te laten plaatsen. Dit biedt u namelijk verschillende voordelen op het gebied van isoleren en uitstraling. Als uw houten raamkozijnen verweerd zijn en u deze niet wilt laten herstellen kunt u het uiterlijk van uw huis in Lier enorm opknappen door deze te laten vervangen. Bovendien is het vervangen een waardevolle investering, omdat u op uw energiekosten gaat besparen. Hiermee verdient u de nieuwe ramen op termijn weer terug!

 • Verbeterde uitstraling van uw huis in Lier
 • U verhoogt de isolatiewaarde & woningwaarde
 • Verbeteren van de veiligheid

Ramen in alle materialen, kleuren en maten

Wanneer u nieuwe ramen gaat aanschaffen, heeft u de keuze uit vele materiaalsoorten, formaten en kleurvariaties. Aluminium en pvc bestelt u in een kleur, maar hout kan u in elke gewenste kleur verven. Het is wel belangrijk dat u de houten raamprofielen om de vijf jaar schuurt en opnieuw verft.

Heeft u hier geen zin in, maar wilt u wel de warme en natuurlijke uitstraling van hout?

Kies dan voor pvc. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in een moderne effen kleur, zoals wit en antraciet, maar ook met een houtlook. De profielen worden dan voorzien van folie met houtstructuur.


pvc ramen Lier

Pvc-ramen Lier

Pvc is een zeer populair materiaal voor het maken van ramen. De levensduur van het materiaal is erg lang, het vergt weinig onderhoud en u heeft de keuze uit allerlei kleurvariaties en structuurfolies. Bijvoorbeeld met een houtlook dat niet te onderscheiden is van echt hout. Het onderhoud van de pvc-ramen bestaat uit het schoonmaken van de profielen en smeren van het raambeslag met een vetvrij smeermiddel. Het nadeel van het materiaal is dat het herstellen van beschadigingen niet eenvoudig is. Hiervoor is het nodig om een gedeelte van de folie of de gehele folie te vervangen. Van dit materiaal kunnen zowel kiepramen, schuiframen, tuimelramen, draaikiepramen en valramen gemaakt worden.

Navigeer direct naar:

pvc raamkozijn Lier

Geen onderhoud meer met pvc-ramen

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen in Lier en omgeving voor pvc kiezen, is dat het materiaal onderhoudsarm is. U hoeft het niet om de paar jaar te schuren of te schilderen en rot door vocht is niet mogelijk. Pvc is namelijk kleurvast en neemt geen vocht op. Alhoewel pvc onderhoudsarm is, is het wel belangrijk om de raamprofielen af en toe schoon te maken. Vuil ziet er namelijk niet netjes uit en tast het materiaal aan. De belangrijkste voordelen:

 • Pvc vereist jaarlijks weinig onderhoud.
 • Door de ramen schoon te maken zien ze er langer mooi uit.
 • Schuren, verven en controleren op rot is niet nodig.


Pvc-ramen prijzen

De kostprijs voor een nieuwe raamkozijn van pvc is voornamelijk afhankelijk van het type raamprofiel dat u wilt en de grootte.

Een vast raamkozijn is het goedkoopste. Deze heeft namelijk geen draaiende gedeeltes. Per vierkante meter kost dit ongeveer €100,- tot €200,-. Deze kostprijs is inclusief isolatieglas en btw, maar zonder de montagekosten.

Een draaikiepraam is iets duurder, maar geeft u meer gebruiksgemak. Deze kost €150,- tot €250,-. Eventuele extra opties, zoals ventilatieroosters, zorgen voor hogere prijzen. Bekijk de prijstabel voor meer gemiddelde prijzen en vraag offertes aan voor de exacte prijzen.

Wat kosten pvc-ramen?

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² €100,- tot €200,-
Draai-kiepraam 1,0 m² €150,- tot €250,-
Tuimelraam 1,0 m² €175,- tot €275,-
Schuifraam 1,0 m² €700,- tot €800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Video: pvc ramen en deuren plaatsen

U ziet hier hoe vakmannen nieuwe pvc-ramen en deuren plaatsen.


Onderhoud van pvc-ramen

Gebruik voor het kuisen van de ramen van uw woning in Lier een schoonmaaksopje en een zachte doek. Voor hardnekkige vervuiling zijn er speciale reinigingsmiddelen voor kunststoffen ramen. Gebruik geen schurende of agressieve schoonmaakmiddelen voor het poetsen. Deze tasten namelijk het raamkozijn aan. Een schuursponsje laat bijvoorbeeld allemaal kleine krasjes achter die lastig te herstellen zijn en spiritus zorgt voor verkleuringen.

Smeer het raambeslag in met een smeermiddel. Het is verstandig om een smeermiddel zonder vet te gebruiken, want vet trekt juist nog meer stof aan. Voer één keer per jaar een onderhoudsbeurt uit aan uw raamkozijnen.

Isolatie van pvc

De isolatiewaarde van pvc is zeer goed. Tegenwoordig is de waarde van dit materiaal vergelijkbaar met hout. Een raamkozijn bestaat uit verschillende lagen, ook wel dichtingen genoemd. De eerste dichting, de buitendichting, houdt kou, neerslag en stof tegen. De middendichting zorgt voor een extra bescherming tegen binnendringend vocht en isoleren en de binnendichting houdt geluid tegen.

Isolatie in een raamkozijn bestaat uit een schuimlaag of isolerende strips. Voor optimaal isoleren is het verstandig om hoogrendementsglas te laten plaatsen door een vakman uit Lier. Denk hierbij aan HR++ of zelfs HR+++. De waarde van het isoleren wordt aangegeven met de U-waarde. Pvc heeft een U-waarde tussen de 1,4 en 1,8 W/m²K. Hoe lager de waarde, hoe beter.

Wilt u pvc-ramen laten plaatsen in Lier?

Ga voor hoogwaardige kwaliteit en laat ze monteren door een raamspecialist uit Lier!

Gratis offertes aanvragen

houten raamkozijnen Lier

Houten ramen Lier

Houten raamkozijnen werden traditioneel het meeste geplaatst in Lier. Houten raamprofielen hebben verschillende voordelen. Zo zorgt een houten raamprofiel voor een authentieke en warme uitstraling. Daarnaast zijn de prijzen voor een eenvoudig houten raamprofiel zeer aantrekkelijk, en is het tevens relatief gemakkelijk om beschadigd hout te herstellen. Het nadeel van houten ramen is dat u regelmatig onderhoud moet laten uitvoeren. Denk hierbij aan kuisen, schuren en verven. Voor het plaatsen van een houten raamkozijn is het belangrijk om vakkundige hulp in te schakelen. Alleen met de juiste montage profiteert u van de uitstekende isolatiewaarde dat hout biedt.

Navigeer direct naar:

houten ramen kosten Lier

Houten ramen, voor uitstekende isolatie

Voor ramen wordt meestal hardhout gebruikt. Hardhout is afkomstig van loofbomen. Loofbomen groeien langzaam, waardoor het hout erg sterk en hard is. Hierdoor is het hout beter bestand tegen allerlei weersomstandigheden en is de levensduur zeer lang. Daarnaast heeft hout van nature een uitstekende isolatiewaarde. De isolatiewaarde, U-waarde genoemd, ligt tussen de 1,7 en de 1,3 W/m²K. Dit zijn de belangrijkste voordelen van hout:

 • Warme en authentieke uitstraling en kleurvrijheid
 • Uitstekende isolatiewaarde
 • Lange levensduur
 • Duurzaam materiaal


Prijzen houten ramen

De prijzen van houten ramen zijn iets hoger dan ramen van pvc. Dit komt omdat hout een natuurproduct is met een hogere aanschafprijs. Een vast raamkozijn kost gemiddeld tussen de €150,- tot €500,- per 1 m² en een valraam rond de €250,- tot €350,-.

In de prijstabel staan nog meer gemiddelde prijzen per raamtype. De prijzen zijn niet alleen afhankelijk van het raamtype, maar ook van de grootte, de houtsoort en het raambeslag.

Er zijn verschillende typen hout, namelijk hardhout en zachthout. Hardhout is duurder dan zachthout, maar gaat een stuk langer mee en is beter bestand tegen de weersomstandigheden.

Wat kosten houten ramen?

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1 m² €150,- tot €500,-
Draai-kiepraam 1 m² €250,- tot €350,-
Tuimelraam 1 m² €250,- tot €350,-
Schuifraam 1 m² €800,- tot €900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


houten raamkozijn Lier

Hardhouten ramen of toch zachthout?

Voor raamlijsten wordt hardhout of zachthout gebruikt. Zachthout is afkomstig van naaldbomen en hardhout van loofbomen. Omdat loofbomen langzamer groeien, heeft het hout een hogere hardheid. Hout wordt ingedeeld in duurzaamheidsklassen. Hout met duurzaamheidsklasse 1 is harder dan met een klasse van 3. Voorbeelden van hardhout zijn eiken, meranti, afzelia, beuken en essen. Grenen, vuren en larikshout zijn voorbeelden van zachthout. Vanwege de levensduur, weersbestendigheid en vochtbestendigheid is het verstandig om voor raam- en deurprofielen voor buiten hardhout te gebruiken. Binnenshuis is zachthout ook geschikt. Gebruik altijd duurzaam hout dat op verantwoorde wijze is gekapt. Bekijk de website van fsc.be waarom dit belangrijk is.

houten ramen Lier

Houten ramen, het onderhoud

Onderhoud van houten ramen is zeer belangrijk voor de levensduur. Controleer de houten raamkozijnen regelmatig op houtrot. Het voordeel van hout is dat het materiaal vaak eenvoudig te herstellen is. Houtrot wordt bijvoorbeeld hersteld met een speciale houtopvuller.

Wanneer houtrot niet op tijd geconstateerd wordt, verspreidt het zich over het gehele raamkozijn. Specialisten uit Lier raden aan om één keer in de vijf jaar de raamprofielen te schuren en te verven. Bladdert de verf? Of ziet u blaasjes onder de verf? Dan is het nodig om de ramen eerder opnieuw te verven.

Wilt u ramen met een warme en authentieke uitstraling?

Kies dan voor hout! Bespaar tot 40% op de totaalprijs door offerte te vergelijken.

Gratis offertes aanvragen

aluminium ramen Lier

Aluminium ramen Lier

Aluminium is een materiaal dat zeer duurzaam is, en daardoor aantrekkelijke prijzen kent. Het materiaal zorgt voor een zeer elegante en strakke uitstraling. Bovendien zijn er met geanodiseerd aluminium allerlei kleuren mogelijk, ook RAL. Een aluminium raamprofiel kan zeer zware ramen dragen, terwijl het raamkozijn zeer licht is. Wilt u brede en hoge ramen laten installeren? Overweeg dan om voor aluminium te kiezen. Aluminium raamlijsten zijn ook op maat verkrijgbaar. Aluminium ramen zijn niet alleen zeer geschikt voor woningen in Lier, maar ook voor bedrijfspanden!

Navigeer direct naar:

aluminium ramen kosten

Slanke raamkozijnen van aluminium

Aluminium is zeer sterk, hierdoor is het mogelijk om grote ramen op maat te plaatsen zonder dat daarvoor dikke profielen nodig zijn. Het geeft uw ramen een moderne en stijlvolle uitstraling. Het aluminium wordt voorzien van een oxidelaag, dit proces wordt anodiseren genoemd. De oxidelaag zorgt ervoor dat er geen corrosie kan optreden en is daarnaast slijtvast. De beschermende laag zorgt er ook voor dat het materiaal niet aangetast wordt door UV-straling of vocht. De belangrijkste voordelen van aluminium:

 • Het sterke materiaal is zeer geschikt voor grote raamoppervlakken.
 • Aluminium is slijtvast, vochtbestendig en roest niet.
 • Het is 100% recyclebaar en heeft een lange levensduur.


Wat kosten aluminium ramen?

Het nadeel van aluminium ramen is dat ze duurder zijn dan houten ramen of ramen van kunststof Daartegenover staat wel dat ze zeer lang mee gaan, onderhoudsarm zijn en niet roesten.

Voor een vast raamkozijn van 1 vierkante meter moet u denken aan een gemiddelde kostprijs van €250,- tot €350,-. Dit is zonder de montagekosten, maar inclusief isolatieglas en btw.

Draaikiepramen zijn iets duurder, vanwege de opendraaiende gedeeltes. Denk aan een kostprijs vanaf €400,- per m². De kostprijs is afhankelijk van de grootte, het raamtype en eventuele extra opties.

Prijs van aluminium ramen

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² €250,- tot €350,-
Draai-kiepraam 1,0 m² €400,- tot €500,-
Tuimelraam 1,0 m² €425,- tot €525,-
Schuifraam 1,0 m² €1.100,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


aluminium raamkozijn Lier

Hoe aluminium ramen onderhouden?

Geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch. Hierdoor trekt het geen vuil of stof aan. Het materiaal ziet er dus langer mooi uit en u hoeft het niet vaak te reinigen. Af en toe poetsen met lauw water en een zachte doek is al genoeg. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze tasten het materiaal aan. Daarnaast is het materiaal zeer sterk, waardoor er geen scheurtjes, spleetvorming of schilfers optreden. Bovendien hoeft u het niet om de paar jaar te schilderen. Het enige wat u moet doen is de draaiende gedeeltes en het raambeslag schoonhouden en insmeren met een vetvrij smeermiddel. Maak ook de openingen voor de waterafvoer vrij van vuil.

aluminium ramen Lier

Isolatie van aluminium raamkozijnen

De U-waarde-, of isolatiewaarde, van aluminium ligt gemiddeld tussen de 2,4 en de 1,8 W/m²K. Er zijn echter ook profielen met een verbeterde isolatiewaarde rond de 1,4 W/m²K. Hoe lager de waarde, hoe beter de ramen isoleren. De isolatiewaarde van aluminium is iets minder goed dan kunststof en hout. De isolerende eigenschappen van een raamkozijn worden niet alleen bepaald door profielen, maar voor een groot gedeelte door het glas. Kies daarom voor isolerende glasplaten om warmteverlies te voorkomen. Een juiste plaatsing door een vakman uit Lier is zeer belangrijk voor de isolatiewaarde. Naden en kieren laten namelijk tocht en vocht door.

Met aluminium ramen profiteert u van veel lichtinval!

Bespaar tot 40% op de kosten door offertes van specialisten uit Lier te vergelijken.

Gratis offertes aanvragen

Stalen ramen Lier

Een ander materiaal dat wij wel gebruiken als basis voor ramen is staal. Stalen ramen brengen verscheidene voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat u met staal aan de basis van het raamkozijn, grote glaspartijen mogelijk worden. Stalen raamkozijnen bieden bovendien een elegant en fijn kader voor het hoogrendementsglas. Veel van onze klanten uit Lier denken dat stalen oplossingen alleen passen bij bedrijfsruimtes. Dit is echter niet het geval, doordat stalen ramen in elke RAL-kleur beschikbaar zijn, is er altijd een variant die bij uw interieur past. Stalen ramen vormen wel een blikvanger voor elke woning, doordat het een duidelijk statement maakt.

Navigeer direct naar:

Unieke strakke uitstraling met ramen van staal

Staal heeft een zeer lange levensduur en geeft uw ramen een industriële en elegante uitstraling. Stalen ramen op maat zijn geschikt voor zowel klassieke- als moderne woningen in Lier. Het materiaal is zeer sterk, waardoor de raamprofielen zeer slank zijn. Hierdoor is het glasoppervlak groter, waardoor u profiteert van meer lichtinval. De belangrijkste van staal nog even op een rij:

 • Smalle en slanke raamprofielen met een strakke uitstraling.
 • Het materiaal is onderhoudsvrij door een speciale coating.
 • Zeer sterk materiaal met een lange levensduur.


Wat is de prijs van stalen ramen?

Het produceren van een raamkozijn van staal is niet eenvoudig en kost meer tijd dan een raamkozijn van hout of pvc. Hierdoor is de kostprijs ook een stuk hoger. De kostprijs per vierkante meter begint vanaf €1.100,-. Dit is voor een vast raamprofiel, zonder draaiende gedeeltes. De prijzen zijn hoger wanneer u valramen, draaikiepramen, schuiframen of kiepramen wilt laten maken van staal. Er zijn vele factoren van invloed op de prijzen. Denk aan het raamtype, extra opties zoals een vliegenhor of ventilatierooster, de grootte van het raamprofiel en de beglazing. Bekijk de prijstabel voor meer gemiddelde prijzen.

Kosten stalen ramen

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² Vanaf €1.100,-
Vast raam 2,0 m² Vanaf €2.200,-
Vast raam 3,0 m² Vanaf €3.000,-
Vast raam 4,0 m² Vanaf €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Smeedijzeren ramen

Smeedijzeren ramen hebben evenals de stalen variant een sierlijk en toch robuuste uitstraling, en zijn op maat te maken. Dit betekent dat u bij onze experts kunt aangeven wat uw wensen op het gebied van design zijn. Wilt u zeker weten dat de stalen ramen geen nadelig effect hebben op de isolatiewaarde van uw pand? Laat dan een raamspecialist uit Lier isolerende glasplaten voor u plaatsen in de smeedijzeren profielen. De kostprijs van een smeedijzeren raamprofiel is afhankelijk van de grootte, de glassoort en de bewerking die er nodig is.

De voordelen van smeedijzeren ramen

 • Ambachtelijk product
 • Sierlijke en dunne profielen
 • Grote raamoppervlakken mogelijk

Wilt u stalen ramen laten plaatsen in uw woning in Lier?

Schakel een vakman in voor deze ambachtelijke ramen. Bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Soorten ramen

Wanneer u nieuwe ramen gaat aanschaffen, heeft u de keuze uit verschillende soorten ramen. Een vast raamkozijn wordt meestal geplaatst in de gevel aan de voorzijde van een woning. Ramen die geopend kunnen worden zijn schuiframen, kantelramen, valramen en tuimelramen. Draaikiepramen kunt u zelfs op twee manieren openen. Lees op deze pagina meer over de raamsoorten.

Vaste ramen

Een vast raam heeft geen opendraaiende gedeeltes. Het raamkozijn wordt meestal voorzien van een ventilatierooster, zodat u uw woning in Lier kunt ventileren. Vaste raamkozijnen worden vaak geplaatst in de gevel. Daarnaast zien we vaak een combinatie tussen een vast raam en een raam dat wel geopend kan worden. Kies bijvoorbeeld voor het plaatsen van een groot vast raam of een raamkozijn dat is verdeeld met raamroeden. De prijzen voor een vast raamkozijn liggen lager dan voor opendraaiende ramen. De productie en de montage is namelijk goedkoper.

Schuiframen

De naam zegt het eigenlijk al, want schuiframen schuift u open. Hierdoor heeft u geen draaicirkel nodig voor het opendraaiende gedeelte. Ideaal wanneer u de vensterbank optimaal wilt gebruiken, of wanneer er geen ruimte is voor de draaicirkel. Meestal plaatst een vakman uit Lier schuiframen waarbij er één deel kan schuiven. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor twee schuivende gedeeltes voor meer gemak. Schuiframen schuift u horizontaal of verticaal open. Schuiframen worden gemaakt van verschillende materiaalsoorten, zoals pvc, aluminium, hout en staal.

valramen Lier

Kiepramen/valramen

Kiepramen worden ook wel valramen genoemd en u opent ze door ze een stukje naar binnen te kiepen. Meestal worden er kleine kiepramen geplaatst in de badkamer. Grotere kiepramen zijn zeer geschikt voor appartementen en voor ramen op de eerste verdieping van een woning in Lier. U zet kiepramen vast op een vaste kiepstand met de raamkruk. Met speciale raambeveiliging, zoals een valijzer, voorkomt u dat het raam openklapt door een harde wind. Bovendien is het met zo’n valijzer, ook wel raamhaak genoemd, mogelijk om de kiepstand van de valramen te verkleinen. Wil u nog meer mogelijkheden? Kies dan voor draaikiepramen.

draaikiepramen Lier

Draaikiepramen

Draaikiepramen zijn een combinatie van kiepramen en opendraaiende ramen. U kunt kiezen om het raam een stukje open te kiepen of helemaal open te draaien. Er is een speciaal mechanisme met raamkruk nodig voor draaikiepramen, waarmee u bepaalt van welke functie u gebruik wilt maken. Bovendien zet u het raam vast met de raamkruk, zodat hij niet kan bewegen. Bij draaikiepramen worden vaak ook valijzers voorzien om de kiepstand te bepalen. Het voordeel van draaikiepramen is dat ze uw wooncomfort verhogen. U ventileert uw woning eenvoudig door gebruik te maken met de kiepstand. Of opent het gehele raam.

Tuimelramen

Tuimelramen worden ook wel kantelramen genoemd. Deze tuimelramen worden voornamelijk gebruikt voor dakramen. Het draaimechanisme zit in het middel van het raam. Bij tuimelramen die horizontaal openen zitten de scharnieren aan de zijkant. Verticale tuimelramen met de scharnieren aan de onder- en bovenkant worden taatsramen genoemd. Wanneer u tuimelramen opent, komt de bovenkant een stukje naar binnen. De onderkant van het raamkozijn opent dan naar buiten. Het is nodig om tuimelramen te voorzien van raambeveiliging waarmee u de ramen vastzet, zodat ze niet verder draaien wanneer het waait.

Ramen op maat

Bij menig raamkozijn expert uit Lier hebt u de keuze uit een groot aantal ramen in veel soorten en afmetingen. De standaard houtmaat voor een raam is bijvoorbeeld 70 x 40 millimeter. Het is echter een optie om een raamkozijn volledig op maat te laten maken door een vakman. Het is hiervoor nodig dat u uw wensen aan ons doorgeeft. Het gaat dan niet alleen om de afmeting van het raamkozijn op maat, maar ook de wensen voor de dikte van het basismateriaal en de kleur die u prefereert. Niet alleen voor vierkante ramen op maat bieden raamspecialisten een oplossing, ook ronde of afwijkende vormen kan een raambedrijf produceren.

Wilt u ramen op maat laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis scherp geprijsde offertes!

Gratis offertes aanvragen

Welke premie kan ik ontvangen?

Wanneer u nieuwe ramen met isolerende glasplaten laat plaatsen, heeft u mogelijk recht op een premie, bijvoorbeeld de Vlaamse renovatiepremie. Deze premieregeling is speciaal voor woningen in Lier die minstens 30 jaar oud zijn. De hoogte van de premie is onder andere afhankelijk van uw inkomen en de facturen. Lees hier meer over op wonenvlaanderen.be. Of ontvang een premie van uw netbeheerder, een totaalrenovatiepremie of BENO-pass genoemd. Voor het ontvangen van de totaalrenovatiepremie moet u minstens drie energiebesparende maatregelen nemen. Hierover leest u meer op vlaanderen.be. Via energiesparen.be vindt u eenvoudig alle beschikbare premies.

Keurmerken

Er zijn diverse keurmerken waar u op let bij het aanschaffen van nieuwe ramen en het bijbehorende raambeveiliging. Bijvoorbeeld het FSC-keurmerk van de Forest Steward Council. Deze organisatie controleert of het hout op verantwoorde wijze is gekapt. Lees op fsc.be meer over dit keurmerk. Wist u dat een inbreker gemiddeld 30 seconden nodig heeft om in te breken in een onveilig huis? Inbrekers willen snel inbreken en stoppen meestal wanneer het langer dan 3 minuten duurt. U voorkomt inbraken door raambeveiliging te plaatsen met het Certificaat Inbraak Veilig. Met veilige producten vertraagt u de inbreker aanzienlijk. Lees hier meer over op de website van Certificaat Inbraak Veilig.

ramen plaatsen Lier

Ramen plaatsen Lier, wat doet de vakman?

Hoewel het uiteraard altijd is toegestaan om zelf de ramen te plaatsen, zullen wij u altijd adviseren om hiervoor een ramenspecialist uit Lier in te schakelen. Deze kan het houten of aluminium raamkozijn snel en vakkundig zetten. Door de ramen te laten zetten weet u bovendien zeker dat er op de lange termijn geen problemen zullen ontstaan, zoals lekkage en andere vochtproblemen. Een vakman gaat als volgt te werk: na het opmeten en nameten wordt de binnenzijde van uw woning goed afgedekt. Daarna zal hij uw oude ramen demonteren en uw nieuwe monteren. Na het afstellen zal de vakman de raamkozijnen afwerken voordat de klus volledig is geklaard.

houten ramen vervangen Lier

Houten ramen herstellen

Hebt u al houten val- of schuiframen bij u thuis, en wilt u ervoor zorgen dat de levensduur hiervan zo optimaal mogelijk blijft? Dan is goed raamonderhoud van het grootste belang. Voor hardhouten ramen geldt dat u deze minimaal eens per vijf jaar moet schuren en schilderen. Op deze manier behoudt u een beschermende laag over het kale hout, en voorkomt u dat er problemen als houtrot optreden. Toch last van rot? Dan is het nodig om al het beschadigde hout te laten verwijderen door een vakman uit Lier. Hij vult het op met een speciale houtvuller of plaatst een nieuw stuk hout.

Video: zelf ramen plaatsen

In onderstaande video ziet u hoe u zelf ramen plaatst.

Ramen afwerken

Het afwerken van de ramen bestaat uit een aantal werkzaamheden. Zo zal de ramenspecialist in ieder geval zorgen dat hij het geheel goed afkit. Alle naden en kiertjes die nog aanwezig zijn worden gedicht, zodat u profiteert van een optimale isolatiewaarde. Daarnaast zal hij de binnenzijde afwerken voor een mooiere uitstraling. Dit doet de ramenspecialist uit Lier door middel van dagkantprofielen. Een dagkantprofiel zorgt ervoor dat de overgang tussen uw raam en de muur goed en mooi op elkaar aansluit. Heeft u gekozen voor een houten raamprofiel? Kies er dan tevens voor om deze door de vakman direct te laten schilderen, zo heeft u er geen omkijken meer naar.

Welk glas in uw ramen?

Wanneer u nieuwe ramen laat plaatsen, dan moet u niet alleen aandacht besteden aan het raamkozijn, en het model, maar ook aan de glazen die u erin laat zetten. Zo is het onder andere mogelijk om te kiezen voor speciaal isolerende beglazing, die ervoor zorgen dat u aanzienlijk kunt besparen op de energiekosten. Dergelijke energie-efficiënte glazen hebben hogere prijzen dan standaard dubbel glas, maar bieden op de lange termijn meer voordelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor hoogrendementsglas, besparing en eventuele premies? Neem dan contact op via het offerteformulier.

Extra opties voor ramen

U heeft tevens de keuze uit verschillende extra opties. Eén van de opties is het plaatsen van ventilatieroosters. Hiermee kunt u goed ventileren zonder dat u de ramen open hoeft te zetten. Dit is belangrijk voor zowel de veiligheid als de luchtvochtigheid in huis. Daarnaast kunt een rolluik of vliegenraam laten installeren. Een vliegenraam is erg fijn in de zomer, zodat u de ramen open kunt zetten zonder dat er insecten naar binnen komen Dit zijn in Lier de populairste keuzes:

 • Vliegenraam
 • Handmatige rolluiken
 • Elektrische rolluiken
 • Ventilatieroosters

Raambeslag

Wie ramen laat plaatsen, moet niet alleen aandacht besteden aan de keuze voor het raamkozijn, ook het raambeslag heeft enige aandacht nodig. Onder het raambeslag vallen diverse zaken zoals raamsluitingen, raamuitzetters, valijzers en raamknippen.
Ook speciaal draai-kiep raambeslag is verkrijgbaar bij onze specialisten uit Lier. Door te kiezen voor het juiste beslag verlaagt u de kans op een gelegenheidsinbraak aanzienlijk.
Wij adviseren altijd om te kiezen voor raambeslag dat van een erkend vakman komt. Dergelijk raambeslag is van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, en zal dan ook lange tijd meegaan voordat u deze moet (laten) vervangen.

Wilt u tot wel 40% besparen op de kosten?

Vergelijk dan gratis offertes van raamspecialisten uit de omgeving van Lier!

Gratis offertes aanvragen

Bekende merken

Wanneer u nieuwe ramen gaat aanschaffen om de oude te vervangen, ziet u dat u de keuze heeft uit vele bekende merken. Kies bijvoorbeeld voor Finstral of Creon om ramen van pvc te plaatsen of Belisol voor houten of aluminium raamprofielen. De ramenspecialist geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden voor uw woning in Lier.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Belisol

Belisol is één van de bekendste merken voor houten, pvc en aluminium raamkozijnen. Dit ramenbedrijf staan bekend om hun innovatieve producten die voldoen aan de hoogste isolatie-eisen. Belisol heeft een uitgebreid gamma aan kleuren en stijlen met speciale structuurfolies voor kunststof.

Finstral

Finstral levert raamkozijnen van hout, aluminium en pvc. Eén van de innovatieve producten zijn de ramen van het materiaal ForRes. Dit is een hoogwaardig materiaal, bestaande uit een combinatie van gerecycled kunststof met rijstvliesjes. Kiepramen, schuiframen, tuimelramen of draaikiepramen? Het is geen probleem bij Finstral.

Rehau

Bij Rehau moet u zijn voor kunststoffen ramen met, naar eigen zeggen, karakter. Optimale isolatie, versterkte raamsystemen en prachtige designs. Ze gebruiken onder andere hun eigen grondstof RAU-FIBRO, waardoor het vaak niet nodig is om staalversterking in de raamsystemen te plaatsen.

Decueninck

Met een raamkozijn van Decueninck bent u verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit. De isolatiewaarde van een aantal producten is zelfs 0,65 W/m²K, dit is zeer goed! De raamprofielen van dit merk zijn verkrijgbaar met verschillende designs en met een verdiept of vlak profiel.

Veka

Kunststoffen raamkozijnen van Veka hebben een unieke esthetisch dimensie door een speciale lakbehandeling. Een raamkozijn van Veka ziet er niet alleen mooi uit, maar met het bijbehorende raambeslag werkt het openen en sluiten ook nog eens perfect. De ramen zijn eenvoudig te reinigen.

Creon

Creon levert zowel aluminium als pvc-ramen. Ze staan bekend om de gunstige kostprijs, uitstekende beglazing en ze leveren zowel standaardramen als ramen op maat. U heeft de keuze uit een uitgebreid gamma aan kleuren, ook een industriële look is mogelijk!

Ramen vervangen, vergunning nodig?

Klanten vragen ons regelmatig of zij een vergunning nodig hebben voor het plaatsen of vervangen van het raamkozijn. Goed nieuws: kleine onderhoudswerken, zoals het vervangen van uw ramen, zijn niet vergunningsplichtig. Dat u geen vergunning hoeft te regelen scheelt u enorm in de kostprijs. Bent u nieuwsgierig wat u voor een nieuw raamkozijn gaat betalen? Neem dan contact met ons op.

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

Wij raden u zeker aan om de professionele hulp van een ramen plaatser in te schakelen. Deze heeft voldoende kennis en ervaring, waarmee hij uw raamkozijn in korte tijd vakkundig heeft geplaatst. Het inschakelen van een ramen plaatser biedt namelijk een aantal voordelen:

 • U bent gegarandeerd van vakwerk.
 • De klus is in korte tijd uitgevoerd.
 • U heeft garantie op de geplaatste raamkozijnen.

Gratis ramen offertes vergelijken

Zijn uw huidige ramen versleten of voldoen ze niet meer aan de huidige isolatie-eisen? Vervang de ramen dan door houten, aluminium of pvc-raamprofielen. Twijfelt u nog tussen hout en kunststof? Met speciale structuurfolie profiteert u van de voordelen van pvc met een natuurlijke houtstructuur. Kies niet alleen voor het vervangen van de ramen, maar vervang ook de deuren. Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs door offertes van specialisten uit Lier en omgeving te vergelijken. Vul het offerteformulier in om snel een aantal aanbiedingen te ontvangen. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend!

ramenspecialist Lier

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes aanvragen