Hoogwaardige ramen tegen scherpe prijzen in Limburg!

Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en vergelijk bedrijven op prijs en kwaliteit.

ramen Limburg

Ramen Limburg

Overweegt u uw ramen in Limburg te vervangen? Dan heeft u de keuze uit vele verschillende soorten en materialen. Kiest u voor schuiframen of zijn val- of kiepramen toch beter geschikt? En kiest u voor PVC of bent u juist gecharmeerd van de uitstraling van een echt houten raamkozijn? Wat uw voorkeur ook is: bij een specialist uit Limburg zit u goed. Samen met vakmannen en leveranciers vanuit heel Vlaanderen vormen wij een netwerk van experts. Vergelijk de prijsopgaven van diverse vakmannen en bespaar tot wel 40%!

Waarom nieuwe ramen?

Zelfs als uw houten ramen nog niet aan vervanging toe zijn is het mogelijk om deze te vervangen. Nieuwe ramen brengen namelijk een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Zo zult u in eerste instantie de uitstraling en de isolatiewaarde van het huis verbeteren. Hierdoor krijgt het pand een hogere EPC (energieprestatiecoëfficiënt), wat de woningwaarde doet stijgen. Dit komt vooral van pas als u het pand gaat verkopen. Samengevat zijn dit de belangrijkste voordelen:

 • Verhoogde isolatiewaarde en een betere EPC
 • Verbeterde uitstraling van uw woning of bedrijfspand in Limburg
 • Verhoogde woningwaarde en meer veiligheid
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
Bent u de eigenaar van het huis of pand? (*)
Let op: 1 keer klikken is genoeg. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Offertes vergelijken? Uw voordeel:

 • Bespaar tot ruim 40% van de totaalprijs
 • Kies eenvoudig de vakman die het beste bij uw situatie past
 • Krijg een duidelijk inzicht in de kostprijs van diverse leveranciers
 • Onze service is kosteloos en geheel vrijblijvend

Navigeer op deze pagina naar:

Raamkozijn: binnen of buiten? | Materialen | Prijzen | Wat doet de vakman? | Vergunning nodig?

Houten, aluminium en PVC ramen in alle kleuren en maten

Bij een leverancier uit ons netwerk in Limburg heeft u de keuze uit ramen in tal van kleuren, modellen, maten en materialen. De meest voorkomende materialen zijn PVC, hout, aluminium en staal. Elk materiaal heeft zo z’n eigen voor en nadelen. Als u niet zeker weet welk soort ramen het meest geschikt is in uw situatie, laat u dan informeren door een erkend specialist uit Limburg. Naast de materiaalkeuze kunt u uiteraard ook kiezen uit diverse modellen. Kiepramen zijn, evenals valramen, waarschijnlijk twee van de meest bekende modellen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor schuiframen, tuimelramen en diverse andere modellen.

Raamkozijn: binnen of buiten?

Doorgaans onderscheiden wij de raamkozijnen in twee categorieën: binnen en buitenramen. Wanneer wij spreken over buitenramen, dan doelen we specifiek op een raamkozijn dat in een buitenmuur geplaatst is. Binnenramen zijn de kozijnen binnenshuis. Zoals u waarschijnlijk snapt, worden er veel meer eisen gesteld aan een buitenraamkozijn dan aan een binnenraam. Dat komt onder meer omdat het buitenraam u tegen diverse invloeden van buitenaf moet beschermen. Dit houdt in dat een buitenraam een goede isolatie moet hebben en daarnaast ook inbraakwerend moet zijn. Hiervoor is het onder meer van belang dat u kiest voor kwalitatief hoogrendementsglas en veilig raambeslag laat plaatsen.

PVC ramen Limburg

PVC ramen

PVC is één van de meest gekozen materialen als het gaat om raamkozijnen. PVC ramen bieden nou eenmaal een aantal belangrijke voordelen, waardoor dit een aantrekkelijke keuze is voor onze klanten in Limburg. Allereerst is PVC één van de goedkoopste opties, waardoor het zeker een goede keuze is voor klanten met een klein budget. Een tweede belangrijk voordeel, is dat PVC maar weinig onderhoud vereist en tegelijkertijd toch een hele lange levensduur heeft. Dit is een verademing vergeleken met hout, dat ‘slechts’ 20 jaar meegaat. Volgens onze klanten in Limburg zijn dit de belangrijkste voordelen:

 • Voordelige aanschafprijs
 • Makkelijk in onderhoud
 • Lange levensduur
 • Verkrijgbaar in vele verschillende kleuren
houten ramen

Houten raamkozijnen

Zoals we hierboven al toelichtten, is PVC tegenwoordig één van de meest gekozen materialen. Toch blijven ook houten kiepramen populair. De charme van een echt houten kozijn is nou eenmaal geliefd bij vele inwoners van Limburg. Zeker als de woning veel andere unieke, houten elementen bevat is het belangrijk om bij diezelfde sfeer te blijven. Een groot voordeel van hout is dat dit bij beschadigingen erg eenvoudig te herstellen is. Een reparatie van kunststof is vaak een stuk kostbaarder. De belangrijkste voordelen van houten kiep- of valramen zijn hieronder samengevat.

 • Heeft een warme, authentieke uitstraling
 • Prima isolatiewaarde
 • Eenvoudig te herstellen bij beschadigingen
 • U geeft de ramen gemakkelijk een andere kleur
aluminium ramen

Aluminium

Aluminium ramen zult u in Limburg waarschijnlijk nog niet heel vaak tegenkomen. Toch wint aluminium steeds meer populariteit. Doordat het aluminium enorm sterk is, is dit materiaal geschikt voor hele grote raampartijen. Daarom zijn er ook steeds meer bedrijfspanden die investeren in een echt aluminium raamkozijn. U heeft bij aluminium de keuze uit diverse afwerkingsprofielen en er is maatwerk mogelijk. Dit houdt in dat u zelf inspraak heeft over de verdelingen op of tussen de beglazing. Tot slot is aluminium erg populair vanwege het weinige onderhoud dat het vereist. Dit zijn de belangrijkste voordelen van aluminium ramen:

 • Stijlvolle en elegante uitstraling
 • Keuze uit verschillende afwerkingsprofielen
 • Bijna onderhoudsvrij
 • Volledig recyclebaar
stalen ramen Limburg

Stalen ramen

Een stalen raamkozijn is niet voor iedereen een geschikte keuze. Het materiaal heeft een relatief hoge kostprijs, zeker vergeleken met PVC of zelfs hout. Toch kan een stalen raam vele voordelen bieden. Het stalen raam is namelijk praktisch onderhoudsvrij en kent een hele lange levensduur. Tegelijkertijd is staal enorm sterk waardoor ook dit materiaal gebruikt kan worden voor grotere raamoppervlakten. Wilt u bijvoorbeeld een groot raam van 11 vierkante meter laten plaatsen? Dit is voor een stalen raamkozijn zeker geen probleem. Tot slot is de unieke uitstraling één van de voordelen die vele van onze klanten over de streep trekt.

 • Onderhoudsvrij
 • Duurzaam en ontzettend sterk materiaal
 • Stalen ramen hebben een uitstekende isolatiewaarde
 • Unieke, moderne en robuuste uitstraling
smeedijzeren ramen

Smeedijzeren ramen

Bij een expert uit ons netwerk in Limburg bent u tevens aan het juiste adres als u geïnteresseerd bent in smeedijzeren ramen. Smeedijzer is een staal dat op ambachtelijke wijze geproduceerd wordt. Dit wordt gedaan door ijzer te verhitten in steenkolenvuur, om deze vervolgens te verbuigen tot de gewenste vorm. Dit houdt in dat smeedijzeren ramen volledig op maat gemaakt worden. Zoals u wellicht verwacht hangt hier over het algemeen een aardig prijskaartje aan. Toch is een smeedijzeren raam nooit een verkeerde keuze: de uitstraling past goed bij zowel moderne als landelijke woningen. Ook smeedijzeren raamkozijnen zijn onderhoudsarm en worden in vele kleuren geleverd.

hardhouten ramen Limburg

Hardhouten ramen

Wij hadden het al eerder over houten ramen. Doorgaans onderscheiden wij hout in twee categorieën: hardhout en zachthout. De prijzen van hardhouten ramen liggen over het algemeen hoger dan de prijzen van zachthout, gemiddeld kost hardhout ongeveer €10,- tot €50,- meer per raam. Het voordeel hiervan is dat hardhout een langere levensduur kent. Terwijl standaard zachthout in sommige gevallen slechts 20 jaar meegaat, kan hardhout tot wel 50 jaar blijven functioneren. Doordat hardhout bovendien goed bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden. Het is echter ook lastiger te bewerken, waardoor schilderen iets meer voorbereiding vereist.

Zoekt u naar een ramen expert in Limburg?

Vraag vrijblijvend een aantal offertes aan, vergelijk op prijs en aanbod en bespaar!

ramen prijzen

Prijzen

Klanten zijn altijd benieuwd naar de prijzen van hun nieuwe raamkozijn. Omdat de kostprijs per situatie verschilt, is het lastig te voorspellen wat u exact gaat betalen. Wel kunnen wij u een indicatie geven. Zoals u in de tabel hieronder kunt zien is de prijs onder meer afhankelijk van het gekozen materiaal. Zo is PVC met €200,- tot €400,- per vierkante meter de goedkoopste mogelijkheid. Bij deze prijzen zitten de kosten voor het leveren en plaatsen én de kosten voor het isolatieglas inbegrepen. Hout kost gemiddeld €300,- tot €500,- per vierkante meter en aluminium heeft een gemiddelde kostprijs van €600,- tot €800,-. Zoals u kan zien lopen de kosten nog steeds enorm uiteen. Dit heeft onder meer te maken met het arbeidsloon. Het uurtarief verschilt namelijk per expert in Limburg, daarom is het aan te raden om de prijzen met elkaar te vergelijken.

Prijstabel ramen

Type raam: Vast raam Raamoppervlakte Gemiddelde prijs, incl. levering, plaatsing, isolatieglas & btw*
PVC 1 m² €200,- tot €400,-
Hout 1 m² €300,- tot €500,-
Aluminium 1 m² €600,- tot €800,-
Staal 1 m² €1100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsberekeningen.


Ramen plaatsen, wat doet de vakman?

Als u eenmaal uw nieuwe raamkozijn heeft besteld bij een leverancier uit Limburg, dan kunt u de vakman tevens inschakelen voor het plaatsen van uw nieuwe raam. Dit gebeurt in een aantal stappen. Voordat uw nieuwe raamkozijn geplaatst wordt zal de vakman eerst alles goed op- en nameten. Als de maten kloppen, dan zal de specialist uw interieur afdekken. Dit doen zij omdat uw huis tijdens de werkzaamheden vervuild of beschadigd kan raken. Hierna begint de specialist met het verwijderen van de oude ramen. Als deze inmiddels weggehaald zijn volgt de montage en afwerking van het nieuwe raamkozijn.

Ramen afwerken

De afwerking van uw nieuwe raamkozijn is de laatste stap van het proces. Als u wilt besparen dan kunt u er eventueel voor kiezen om deze stap in het proces zelf uit te voeren. In dat geval is het wel belangrijk dat u weet wat u doet. Als u niet weet waar u moet beginnen is het verstandiger om de afwerking aan de specialist over te laten. Met het afwerken doelen we op de finishing touch. Hieronder valt bijvoorbeeld het afkitten en het aanbrengen van dagkantprofielen. Dit alles zorgt ervoor dat uw nieuwe valraam er strak uit ziet. In het geval van een houten kiepraam zal de specialist uit Limburg tevens een laag verf aanbrengen.

Isolatiewaarde ramen

Zoals gezegd is de verbeterde isolatie een belangrijke motivatie om uw raamkozijn te vervangen. Er zijn diverse factoren die de isolatiewaarde van uw kozijn bepalen: allereerst natuurlijk het type beglazing. Voor een optimale isolatie zullen wij klanten altijd aan raden isolatieglas te plaatsen. Ten tweede is de materiaalkeuze van groot belang. Zoals u waarschijnlijk weet is de U-waarde van hout (0,80 W/m²K) over het algemeen minder goed dan de U-waarde van PVC (0,72W/m²K).

Door te kiezen voor kunststof kunt u optimaal isoleren, zodat u een grotere besparing op uw stookkosten behaalt. Dit houdt in dat u de investering in uw nieuwe raamkozijn sneller terug zal verdienen.

Welk glas in uw ramen?

De keuze voor de beglazing vormt een belangrijk onderdeel van de totale isolatiewaarde. Wij zullen klanten daarom altijd aanraden om te kiezen voor hoogrendements isolatieglas. Dit is verkrijgbaar in diverse gradaties, HR+, HR++ en HR+++. Isolatieglas bestaat doorgaans uit twee of drie glasplaten, gevuld met een edelgas. Dit zorgt ervoor dat de warmte beter blijft hangen, waardoor u in de koude wintermaanden aanzienlijk minder hoeft te stoken. Houd hierbij wel rekening met de prijzen. Hoewel HR+++ u de beste besparing zal opleveren, zit hier ook een hogere kostprijs aan verbonden. Als u niet weet welke glassoort de meest geschikte keuze is, dan staat één van de leveranciers uit Limburg u graag te woord.

Kwalitatieve schuif-, kiep- en tuimelramen tegen een scherpe prijs!

Bespaar tot 40% op de kosten door de offertes van diverse specialisten te vergelijken!

raamkozijn prijzen in Limburg

Raambeslag

Als u een raamprofiel bestelt bij één van de vakmannen uit Limburg, dan kunt u tevens kiezen voor diverse soorten raambeslag. Het raambeslag zijn alle onderdelen van het raamkozijn die ervoor zorgen dat u het raam goed kunt openen en veilig kan sluiten.

Als u er zeker van wilt zijn dat u kiest voor veilig raambeslag, dan is het verstandig om te letten op het SKG keurmerk. SKG test hang- en sluitwerk op sterkte en duurzaamheid, en geeft aan de hand van de resultaten een aantal sterren uit.

Heeft het raambeslag één ster? Dan kunt u dit beschouwen als standaard inbraakwerend. Heeft het raambeslag zelfs 2 of 3 sterren, dan wordt dit beschouwd als extra zwaar inbraakwerend.

Extra opties voor ramen

Om uw wooncomfort te verhogen, is het bij de meeste leveranciers uit Limburg mogelijk om te kiezen voor extra opties. De meest gekozen optie is het rolluik. Door deze te sluiten blijft het in de zomer lekker koel in huis, en kunt u het zonlicht tegenhouden. Rolluiken kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Andere extra opties zijn de installatie van vliegenramen om te voorkomen dat insecten naar binnen komen. Ventilatieroosters worden geplaatst bij vaste ramen in Limburg, om zo te zorgen voor voldoende ventilatie.

 • Elektrische rolluiken
 • Handmatige rolluiken
 • Vliegenramen
 • Ventilatieroosters
Schuiframen Limburg

Schuif- en kiepramen

Bij een specialist uit Limburg heeft u naast de keuze uit verschillende materialen, uiteraard ook de keuze uit een aantal verschillende modellen. Twee populaire modellen in Limburg zijn schuiframen en kiepramen. Schuiframen openen, zoals de naam al doet vermoeden, door ze te schuiven. Dit heeft als voordeel dat schuiframen erg geschikt zijn voor kleinere ruimtes. Dit omdat de schuiframen niet openzwaaien. Kiepramen opent u daarentegen juist door deze open te kiepen. Naast een standaard kiepraam, is het ook mogelijk een draaikiepraam aan te schaffen. Deze opent door zowel te kiepen als door het raam te draaien.

Tuimelramen

Val- en tuimelramen

Valramen zijn praktisch vergelijkbaar met kiepramen. De scharnieren van valramen zitten aan de onderdorpel bevestigd, waardoor het raam naar binnen openvalt. Vaak is er bij valramen gebruik gemaakt van een meerpuntssluiting zodat u het raamprofiel met een handgreep kunt openen. Een tuimelraam komt u in Limburg vooral tegen als dakraam. Bij tuimelramen worden de scharnieren juist halverwege of op een derde van het raam aangebracht. De bovenkant van het raam draait naar binnen open terwijl de onderkant van tuimelramen juist naar buiten opent. Wanneer het raam niet horizontaal opent maar juist verticaal spreken wij ook wel van taatsramen.

Houten ramen herstellen

Zoals wij al eerder aangaven is het herstellen van houten raamprofielen relatief eenvoudig en voordelig. Merkt u op dat het schilderwerk op het hout niet meer intact is? Of is er na verloop van tijd houtrot ontstaan? Dan kunt u een expert uit Limburg inschakelen voor een reparatie. U kunt er echter ook voor kiezen om dit zelf te herstellen. Hanteer hiervoor het onderstaande stappenplan. U heeft in ieder geval nodig: een plamuurmes, kwast, hamer, schuurpapier en een houtrotstopmiddel en houtrotvuller.

ramen herstellen Limburg
 • Stap 1. Ga op zoek naar het houtrot. Dit is te herkennen aan de zachte structuur en roestbruine kleur. Als het gaat om kleine beschadigingen dan is het mogelijk om dit zelf te herstellen
 • Stap 2. Gebruik het plamuurmes of eventueel een schroevendraaier om het houtrot uit te steken. Zorg ervoor dat het houtrot volledig weg is en schuur het oppervlak ligt op.
 • Stap 3. Behandel het oppervlak met houtrotstop en laat het goed drogen. Maak nooit meer aan dan dat u in een kwartier kunt smeren.
 • Stap 4. Vul de beschadiging nu met houtrotvuller en strijk het glad. Het is belangrijk dat u overtollig houtrotvuller direct verwijdert.

Ramen op maat

Als u een raamprofiel aanschaft bij één van de specialisten uit ons netwerk in Limburg, dan kunt u kiezen voor ramen op maat. Het raamprofiel wordt dan volledig op maat geproduceerd. U hoeft niet bang te zijn dat u de verkeerde maten opneemt, want de vakman kan bij u langskomen om uw huidige raamkozijn op te meten. Zo weet u zeker dat het past! Kiest u voor een stalen of aluminium raamprofiel? Dan heeft u bovendien de mogelijkheid om de verdeling van de stalen roeden over de glasplaat aan te passen. Zo weet u zeker dat uw nieuwe raamprofiel goed aansluit op de stijl van uw woning.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Ramen vervangen? Vergeet niet uw deuren!

Bent u erover uit en wilt u binnenkort uw raamprofielen laten vervangen? Dan is het verstandig om ook direct te kijken naar uw deuren: zijn deze al aan vervanging toe?

Door ze gelijktijdig te vervangen verhoogt u de isolatiewaarde van uw pand in Limburg extra. Bovendien zorgt dit voor een zekere eenheid van uw huis, wat de waarde ten goede komt.

Ramen vervangen, vergunning nodig?

Voor vele gevelwerken is een vergunning vereist, daarom vragen klanten ons regelmatig of zij een vergunning moeten regelen voor het vervangen van de raamkozijnen. Dit hoeft gelukkig niet! Kleinere werkzaamheden zoals het plaatsen van een nieuw raamkozijn kan in Limburg meestal vergunningsvrij uitgevoerd worden. Dit scheelt u flink in de kosten! Bent u nieuwsgierig wat het vervangen van het raamkozijn kost? Vul het offerteformulier in en u ontvangt gratis meerdere offertes!

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

Bent u een ervaren klusser en ziet u het vervangen van uw raamprofielen als een leuke uitdaging? Dan is het uiteraard mogelijk om dit zelf uit te voeren. Als u weinig ervaring heeft of niet weet waar u moet beginnen dan is het verstandig om een vakman in te schakelen. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen:

 • De klus is in korte tijd uitgevoerd;
 • U bent verzekerd van vakwerk;
 • U heeft garantie op het geleverde werk.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u helemaal overtuigd en wilt u zo spoedig mogelijk nieuwe raamkozijnen in uw huis in Limburg? Of heeft u vragen over de verschillende materialen? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Wij zijn een netwerk van experts, werkzaam in heel Vlaanderen.

Als u ons offerteformulier invult sturen wij u geheel vrijblijvend een aantal offertes toe (max. 5). Vergelijk de prijsindicaties op prijs en aanbod, zodat u gemakkelijk kiest voor de vakman die u het meest aanspreekt. Dankzij onze unieke werkwijze besparen klanten tot maar liefst 40% op de totale kosten!