Hoogwaardige ramen tegen scherpe prijzen in Oost-Vlaanderen!

Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en vergelijk bedrijven op prijs en kwaliteit.

ramen Oost-Vlaanderen

Ramen Oost-Vlaanderen

Ramen bevinden zich in elke woning en elk bedrijfspand in Oost-Vlaanderen. Afhankelijk van het materiaal, dient u deze eens in de 20 tot 50 jaar te vervangen door een nieuw exemplaar. Is het tijd om een raamkozijn te vernieuwen of herstellen? Of wilt u uw gevel beter isoleren met behulp van nieuwe raamkozijnen? Onze specialisten helpen u tevens met alle plezier bij het plaatsen van raambeslag of het herstellen van een raamprofiel. Vul ons offerteformulier in als u een aantal vrijblijvende prijsopgaven wilt ontvangen.

Waarom nieuwe ramen?

Er zijn diverse redenen waarom klanten uit Oost-Vlaanderen ervoor kiezen hun raamkozijnen te vervangen. In sommige gevallen is dit omdat hun bestaande raamkozijn aan vervanging toe is. Het komt echter ook geregeld voor dat onze klanten geïnteresseerd zijn in het isoleren van hun gevel. Het vervangen van de raamkozijnen zal hier op positieve wijze aan bijdragen. Daarnaast kan het verbeteren van de uitstraling van het huis in Oost-Vlaanderen een belangrijke reden zijn om de ramen te vervangen. Al met al brengen nieuwe raamkozijnen de volgende belangrijke voordelen met zich mee:

 • U verbetert de uitstraling van het pand in Oost-Vlaanderen.
 • U vergroot de veiligheid en isolatie.
 • Een nieuw raamkozijn verhoogt de waarde van uw woning.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
Bent u de eigenaar van het huis of pand? (*)
Let op: 1 keer klikken is genoeg. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Offertes vergelijken? Profiteer van de voordelen!

 • U bespaart tot wel 40% op uw investering!
 • U krijgt een duidelijk inzicht in de kostprijs van diverse aanbieders.
 • Deze service is gratis en geheel vrijblijvend: u zit nergens aan vast!
 • Kies eenvoudig de beste en voordeligste vakman uit Oost-Vlaanderen.

Navigeer op deze pagina naar:

Raamkozijn: binnen of buiten? | Materialen | Prijzen | Wat doet de vakman? | Vergunning nodig?

Houten, aluminium en PVC ramen in alle kleuren en maten

Wij verkopen ramen in vele soorten, maten en materialen. Zo bieden onze professionals uit Oost-Vlaanderen onder andere houten, stalen en aluminium raamkozijnen aan, maar plaatsen zij tegenwoordig steeds vaker een raamprofiel van PVC. Een raamkozijn van PVC kan in vele kleuren worden geleverd, en in vele designs. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ramen te bestellen met de uitstraling van een houten raamkozijn, terwijl u profiteert van de voordelen van PVC. Daarnaast helpen onze professionals u graag bij het veranderen van de kleur van uw schuiframen of informeren zij u met plezier over het kleuraanbod van aluminium kiepramen.

Raamkozijn: binnen of buiten?

Bij de specialisten uit ons netwerk in Oost-Vlaanderen kunt u terecht voor een breed aanbod aan binnen- en buitenramen. Onder binnenramen verstaan wij de kozijnen die binnenshuis geplaatst worden. Als we spreken over buitenramen dan gaat het over de raamkozijnen die in een buitenmuur geplaatst zijn. Hier zitten belangrijke verschillen tussen. Zo moeten buitenramen u niet alleen beschermen voor vocht en kou van buitenaf, maar dienen ze ook inbraakbestendig te zijn. Daarom worden buitenkozijnen veelal voorzien van een goede raambeveiliging en wordt de buitenzijde goed afgewerkt met verf of lak.

PVC ramen Oost-Vlaanderen

PVC ramen

PVC, ook wel kunststof genoemd, is tegenwoordig het materiaal dat wij het meeste gebruiken als basis voor de diverse soorten ramen. Zowel bij valramen als kiepramen, schuiframen en tuimelramen kan PVC worden gebruikt als basismateriaal. PVC kent vele voordelen waardoor het zeer populair is. Zo heeft het een levensduur van ongeveer 50 jaar, en is weinig onderhoud vereist. Dankzij de grote verscheidenheid aan designs en kleuren past een raamkozijn van PVC bovendien altijd bij de uitstraling van uw huis. Een laatste voordeel is de hoge isolatiewaarde. Op de lange termijn zult u met een kunststof raamkozijn het meeste besparen op de energiekosten.

 • PVC heeft een betere isolatie dan hout
 • Kunststof gaat aanzienlijk langer mee
 • Het is goedkoop in aanschaf
 • Er is keuze uit talloze kleuren
houten ramen

Houten raamkozijnen

Traditioneel werden in Oost-Vlaanderen voornamelijk houten kozijnen geplaatst. Een houten raamkozijn biedt dan ook nog steeds een authentieke en warme uitstraling. Daarbij komt dat een houten product gemakkelijk te herstellen is bij een beschadiging en dat u vaak niet al te hoge prijzen voor een eenvoudig houten raamprofiel hoeft te betalen. Het nadeel van houten bouwproducten is dat deze relatief veel onderhoud vragen. Zo moeten houten ramen minimaal eens in de vijf jaar worden geschuurd en geschilderd in verband met het behoud van de kwaliteit. Daarnaast is ook de isolatiewaarde van hout vrij laag in vergelijking met andere materialen als PVC en aluminium.

 • Hout heeft een warme charme die moeilijk na te bootsen is.
 • U kunt het raamkozijn zelf eenvoudig van kleur veranderen.
 • Maatwerk is een optie.
 • Het hout is bij beschadigingen goedkoop te herstellen.
aluminium ramen in Oost-Vlaanderen

Aluminium

Aluminium dient met name als basismateriaal voor raamprofielen bij bedrijfspanden en grotere instellingen. Dit komt doordat aluminium een zeer grote draagkracht heeft. Dit betekent dat het raamkozijn geschikt is voor grote en hoge ramen.

Daarnaast is aluminium een zeer duurzaam product, dat weinig verwerkingstechnieken vereist. Wilt u bijdragen een beter milieu, dan is aluminium dus een goede keuze. Door een koudebrug te voorkomen, zorgt u ervoor dat het materiaal een goede isolatiewaarde krijgt.

 • Aluminium is een sterk en licht materiaal, en daarom gemakkelijk te bedienen.
 • Het werkt inbraakwerend.
 • Het heeft een prachtige robuuste uitstraling.
 • Het roest niet en is vormvast.
stalen ramen

Stalen ramen

Bent u geen fan van PVC en wilt u graag iets wat een minder authentieke uitstraling biedt dan het hout? Overweeg dan de plaatsing van stalen ramen. Het grote voordeel van stalen ramen is dat deze een fijn kader bieden voor grote glaspartijen. Het is een optie om een schuifpui van staal te maken, zodat u veel licht en ruimte in huis krijgt. Hoewel een stalen raamkozijn natuurlijk een relatief moderne en industriële look biedt, is het niet alleen verkrijgbaar voor bedrijven. Steeds vaker kiezen ook particulieren voor stalen raamkozijnen. Wel wordt er dan wel eerder gekozen voor een heldere kleur.

 • Nauwelijks onderhoud vereist.
 • Het materiaal is erg sterk en daarom geschikt voor grote raampartijen.
 • Uitstekende isolerende waarde.
 • Is brand- en inbraakwerend.
smeedijzeren ramen Oost-Vlaanderen

Smeedijzeren ramen

Een materiaal dat vergelijkbaar is met staal, is smeedijzer. Smeedijzeren ramen hebben eveneens als de stalen variant een elegant karakter, maar zijn tevens robuust te noemen. Het grote voordeel van smeedijzer is dat dit geheel naar uw wensen te plaatsen is. Dit betekent dat u de smeedijzeren ramen volledig kunt laten aansluiten bij uw interieur. Door het smeedijzer te combineren met isolerend dubbel glas of een speciaal soort veiligheidsglas, weet u zeker dat de isolatiewaarde van uw pand in Oost-Vlaanderen optimaal blijft, en bent u bovendien ongelukken en andere problemen voor. De kostprijs voor smeedijzer is relatief laag in vergelijking met kunststof.

hardhouten ramen Oost-Vlaanderen

Hardhouten ramen

Hoewel de meeste van onze klanten uit Oost-Vlaanderen tegenwoordig kiezen voor kunststof ramen, wordt ook hardhout nog regelmatig gekozen als basismateriaal. De meeste mensen denken dat de term hardhout staat voor de hardheid van het hout, dit is echter niet het geval. Hardhout is altijd afkomstig van loofbomen, en is daarmee de tegenhanger voor naaldhout. Het is wel waar dat hardhout meestal harder is dan naaldhout, maar dit niet altijd het geval. Vindt u een bepaalde naaldhoutsoort mooier als basis voor uw ramen? Een ramenspecialist uit Oost-Vlaanderen informeert u desgewenst graag over de mogelijkheden voor het naaldhout en de prijzen die hieraan verbonden zitten.

Op zoek naar een nieuw valraam, tuimelraam of schuifraam?

Vergelijk de offertes van diverse leveranciers in Oost-Vlaanderen en bespaar tot 40%!

ramen prijzen

Prijzen

De prijzen voor nieuwe ramen worden bepaald door een aantal belangrijke factoren. Zo hebben onder meer het gekozen materiaal, de keuze voor het raambeslag en de gewenste kleur invloed op de uiteindelijke kostprijs. De kostprijs zal daarnaast stijgen als u kiest voor hoogrendementsglas, maar dit zorgt er tevens voor dat u de investering sneller terug zal verdienen. Het is daarom lastig om een exacte prijsindicatie te geven. Voor een vast raam van PVC betaalt u ongeveer €200,- tot €400,- per raam, inclusief montage, beglazing en levering. Voor hout ligt deze kostprijs ongeveer tussen de €300,- en €500,- en aluminium kost ongeveer €600,- tot €800,-. Wilt u zeker weten wat u moet gaan betalen? Vraag dan vrijblijvend een aantal offertes aan van specialisten uit Oost-Vlaanderen. U bespaart op deze manier tot wel 40% op de totale kostprijs!

Prijstabel ramen

Type raam: Vast raam Raamoppervlakte Gemiddelde prijs, incl. levering, plaatsing, isolatieglas & btw*
PVC 1 m² €200,- tot €400,-
Hout 1 m² €300,- tot €500,-
Aluminium 1 m² €600,- tot €800,-
Staal 1 m² €1100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsberekeningen.


Ramen plaatsen, wat doet de vakman?

Het plaatsen van ramen vereist enige handigheid en het gebruik van de juiste materialen. Het is altijd mogelijk om de nieuwe schuif- of kiepramen zelf te plaatsen, maar wij zullen u altijd adviseren om dit uit te besteden aan een expert uit Oost-Vlaanderen. Deze zal het gehele proces vakkundig uitvoeren. Denk hierbij aan het opmeten van de kozijnen, zodat hij er zeker van is dat uw nieuwe raam past. Daarnaast zal hij de woning goed afdekken voordat hij aan het werk gaat, zodat u zo weinig mogelijk overlast ervaart. Na het verwijderen van uw raamkozijn zal hij het nieuwe raam monteren, afstellen en tot slot afwerken.

Ramen afwerken

Na het afstellen van uw nieuwe raamkozijn volgt de afwerking. De afwerking zorgt ervoor dat uw nieuwe raamkozijn een goede uitstraling krijgt. In eerste instantie zal hij ervoor zorgen dat het geheel volledig tochtdicht is. Alle kieren en naden worden dichtgemaakt met kit, zodat u profiteert van een optimale isolatie. Houten ramen zal hij, indien gewenst, afwerken met een verse laag verf zodat u dit niet meer hoeft te doen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het raamkozijn zelf te schilderen. Zo bespaart u op de arbeidskosten, waardoor de installatie van uw nieuwe raam nog voordeliger is.

Isolatiewaarde ramen

Met het vernieuwen van uw kozijnen verbetert u bovendien de isolatiewaarde van uw huis. Dit heeft een positief effect op uw wooncomfort, maar zorgt er tevens voor dat de EPC (energieprestatiecoëfficiënt) waarde stijgt. Dit komt u zeker ten goede als u het huis in de toekomst wilt verkopen! De isolatiewaarde van ramen wordt vaak uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager deze U-waarde, hoe beter uw raam isoleert. Houten ramen hebben doorgaans een U-waarde van ongeveer 0,8 W/m2K. PVC raamkozijnen hebben daarentegen een gemiddelde U-waarde van ongeveer 0,73 W/m²K. Bovendien wordt er verwacht dat de U-waarde van kunststof de komende jaren nog verder omlaag gebracht zal worden.

Welk glas in uw ramen?

Naast de aandacht voor het juiste raamkozijn, is het tevens belangrijk om te kijken naar het soort beglazing dat u wilt installeren. De ruiten hebben namelijk een enorme invloed op de totale isolatiewaarde. Er zijn vele glassoorten verkrijgbaar, maar wij adviseren onze klanten uit Oost-Vlaanderen over het algemeen om te kiezen voor hoogrendementsglas. Deze glassoort is verkrijgbaar in diverse gradaties, allen met een enorm hoge isolatiewaarde: HR+, HR++ en HR+++.

Het installeren van hoogrendementsglas houdt in dat u eerst hogere prijzen voor de beglazing betaalt, maar op de lange termijn zult u hiermee meer geld besparen dankzij de lagere energiekosten.

Kwalitatieve ramen van PVC, hout of aluminium tegen scherpe tarieven!

Vraag vrijblijvend een aantal offertes aan, vergelijk en bespaar tot 40% op de kosten!

raamkozijn prijzen in Oost-Vlaanderen

Raambeslag

Wanneer u nieuwe raamkozijnen hebt laten plaatsen, dan moet u tevens aandacht besteden aan het raambeslag. Onder raambeslag verstaan wij diverse zaken zoals: de raamsluitingen, raamuitzetters, raamknippen, valijzers, raambeveiliging en speciaal draai-kiep raambeslag. Welk raambeslag het meest geschikt is voor uw ramen is afhankelijk van verscheidene factoren.

Over het algemeen adviseren wij zowel bij ramen te kiezen voor beslag dat een keurmerk is toebedeeld. Zo weet u zeker dat het raambeslag aan de nodige veiligheidsrichtlijnen voldoet. Een belangrijk keurmerk is het SKG keurmerk.

Vraag een specialist uit Oost-Vlaanderen naar de mogelijkheden en kosten.

Extra opties voor ramen

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om diverse extra’s te laten installeren. Een rolluik is in Oost-Vlaanderen erg populair. Deze beschermt u tegen inzicht van buitenaf en kan bovendien het zonlicht buitenhouden. In de zomer dragen rolluiken tevens bij aan de isolatiewaarde. Door de rolluiken te sluiten blijft het binnenshuis lekker koel. Voor een optimale luxe is het tevens mogelijk handmatige rolluiken te laten installeren. Rolluiken zijn bovendien inbraakwerend, wat het veiligheidsgevoel in huis vergroot. U heeft bij leveranciers de keuze uit de volgende extra opties:

 • Automatische rolluiken
 • Handmatige rolluiken
 • Vliegenramen
 • Ventilatieroosters
Schuiframen Oost-Vlaanderen

Schuif- en kiepramen

Schuiframen zijn ramen die een vast en schuiven deel hebben. Dit maakt het voor schuiframen mogelijk om grote openingen te overbruggen. Dit leidt tot veel lichtinval, en een uitstekende ventilatie. Schuiframen hebben als nadeel dat u hierdoor vrijwel geen mogelijkheden hebt op het gebied van raamdecoratie en binnenzonwering. Bij onze klanten worden kiepramen steeds populairder, omdat zij zowel voor een klein deel open kunnen, als volledig kunnen opendraaien. Dit betekent dat u zelf bepaalt hoeveel frisse lucht en zonlicht naar binnen valt. Het nadeel van kiepramen is dat u geen planten of andere dingen op de vensterbank kunt zetten.

Tuimelramen

Val- en tuimelramen

Naast kiepramen en schuiframen verkoopt menig specialist uit Oost-Vlaanderen ook valramen en tuimelramen. Het gaat om aan elkaar gelieerde modellen, die toch een geheel eigen functie houden. Valramen zijn ramen die worden geïnstalleerd bij vochtige ruimtes. De valramen hebben namelijk een goede weer- en windbescherming, en relatief kleine afmetingen. Tuimelramen zijn valramen die om hun as draaien in plaats van aan de onderzijde. Wij plaatsen tuimelramen voornamelijk als dakramen bij onze klanten. De taatsramen vormen een speciale soort tuimelramen. Dit zijn ramen die verticaal in plaats van horizontaal om hun as draaien. Dergelijke tuimelramen vormen een geschikte keuze voor hoge dakramen.

Houten ramen herstellen

Wij gaven hierboven al aan dat naast PVC ook hardhout nog regelmatig wordt gekozen als basismateriaal voor een raamkozijn. In verhouding tot kunststof heeft hardhout echter relatief vaak onderhoud nodig. Zo adviseren wij om het raamkozijn minimaal eens in de vijf jaar te schuren en schilderen. Op deze manier voorkomt u dat de verf gaat bladderen en bent u problemen als houtrot voor. Is er toch houtrot ontstaan? Dan is het zaak om dit spoedig te herstellen. Alleen dan is het mogelijk om de kwaliteit van het raamkozijn te waarborgen. Wilt u zelf de houtrot herstellen? Onze specialisten uit Oost-Vlaanderen hebben voor u een eenvoudig stappenplan opgesteld, waarmee het houtrot herstel eenvoudig wordt.

ramen herstellen Oost-Vlaanderen
 • Stap 1. Zoek met een schroevendraaier naar de zwakke plekken in het kozijn.
 • Stap 2. Verwijder vervolgens vuil en losse verf van het oppervlak. Zo krijgt u een beter zicht op de locatie en omvang van de houtrot.
 • Stap 3. Verwijder daarna de overtollige verf met verfafbijt.
 • Stap 4. Gebruik een beitel om al het aangetaste hout weg te halen. Het is belangrijk dat u helemaal niets van de houtrot laat zitten.
 • Stap 5. Smeer een houtrotstop middel op de plek.
 • Stap 6. Een eventuele stap is het maken van een omkisting. Dit is alleen nodig als de houtrot in de zijwanden is doorgedrongen.
 • Stap 7. Schuur het kozijn.
 • Stap 8. Maak net zoveel houtvuller aan als u in een kwartier kunt aanbrengen en vul de openingen.
 • Stap 9. Strijk de houtvuller glad. Breng meerdere lagen aan als het om een diep gat gaat. Laat wel eerst de eerste laag uitharden.
 • Stap 10. Reinig het raamprofiel met verfreiniger.
 • Stap 11. Verf het oppervlak voor bescherming tegen weer en wind.

Ramen op maat

De meeste ramenspecialisten uit Oost-Vlaanderen adverteren met ramen in vele soorten en maten, maar met name met ramen in standaard afmetingen. Niet alleen een raamkozijn heeft een standaard afmeting, ook de dikte van het raamprofiel valt binnen een bepaalde categorie. Hebt u specifieke eisen op het gebied van de vormgeving van het kozijn? Bij een aantal van onze specialisten uit ons netwerk is het mogelijk om ramen op maat te laten maken. Of het nu gaat om een zeer dik houten profiel of om een rond raamkozijn, het is allemaal een optie. Houd er wel rekening dat een raam op maat meestal hogere prijzen kent.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Ramen vervangen? Vergeet niet uw deuren!

Wilt u de woningwaarde maximaal vergroten? Laat dan naast de raamkozijnen tevens de deuren vervangen. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst dragen ook de entrees bij aan het verhogen van de isolatiewaarde en ten tweede zorgt dit ervoor dat er een zekere eenheid in huis is. Deze eenheid zorgt voor een betere uitstraling, waardoor de woningwaarde maximaal zal stijgen.

Ramen vervangen, vergunning nodig?

Het is wellicht één van de meest gestelde vragen: heb ik een vergunning nodig voor het vervangen van mijn ramen? Goed nieuws: u heeft in Oost-Vlaanderen geen vergunning nodig. Hoewel vele gevelwerken wel een vergunning eisen, is dat bij kleinere renovatiewerken niet altijd het geval. Het vervangen van het raamkozijn is hier één van. Schakel daarom snel een specialist uit Oost-Vlaanderen in!

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

Wij zullen u altijd aanraden om een erkend vakman in te schakelen voor het vernieuwen van uw ramen. Eén van de belangrijkste redenen hiervan is dat u altijd garantie hebt op het geleverde werk. Als u zelf aan de slag gaat en er gaat iets fout, dan draait u zelf op voor de onkosten.

 • De werkzaamheden zijn in korte tijd afgerond
 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman
 • U hebt garantie op de raamkozijnen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vraag meerdere vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Bijvoorbeeld voor het herstellen en plaatsen van valramen, kiepramen of tuimelramen is het verstandig om niet alleen naar de uiteindelijke kostprijs te kijken. Kijk ook naar de eventuele extra kosten, zoals de leveringskosten van het materiaal of de huur van een steiger.

Door deze mee te nemen in de vergelijking voorkomt u dat de eindprijs hoger wordt dan uw budget. Voor welke specialist uit ons netwerk in Oost-Vlaanderen u echter ook kiest, wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen bij het herstellen en plaatsen van elk raamprofiel. Wij helpen u met plezier!