Hoogwaardige ramen tegen scherpe prijzen!

Vraag gratis offertes aan en vergelijk specialisten op prijs en kwaliteit.

ramen Oostende

Ramen Oostende

Ramen bevinden zich in elke woning en elk bedrijfspand in Oostende. Afhankelijk van het materiaal, dient u deze eens in de 20 tot 50 jaar te vervangen door een nieuw exemplaar. Is het tijd om een raamkozijn te vernieuwen of herstellen? Onze specialisten helpen u met alle plezier. Benieuwd naar de kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan maximaal 5 offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk en bespaar!

Besparen op uw ramen? Vergelijk offertes!

 • Deze service is gratis en geheel vrijblijvend.
 • Kies eenvoudig de beste en voordeligste vakman uit Oostende.
 • U bespaart tot wel 40% op uw investering!

Navigeer op deze pagina naar:

Pvc-ramen | Houten raamkozijnen | Aluminium ramen | Stalen ramen | Soorten ramen | Premie | Merken

Waarom nieuwe ramen?

Er zijn diverse redenen waarom klanten uit Oostende ervoor kiezen hun raamkozijnen te vervangen. In sommige gevallen is dit omdat hun bestaande raamkozijn aan vervanging toe is. Het komt echter ook geregeld voor dat onze klanten geïnteresseerd zijn in het isoleren van hun gevel. Het vervangen van de raamkozijnen zal hier op positieve wijze aan bijdragen. Daarnaast kan het verbeteren van de uitstraling van het huis een belangrijke reden zijn om de ramen te vervangen. Al met al brengen gloednieuwe raamkozijnen de volgende belangrijke voordelen met zich mee:

 • U verbetert de uitstraling van het pand in Oostende.
 • U vergroot de veiligheid en isolatie.
 • Een nieuw raamkozijn verhoogt de waarde van uw woning.

Ramen in alle materialen, kleuren en maten

Gaat u uw ramen laten vervangen? Of bent u op zoek naar ramen voor uw nieuwbouwwoning in Oostende? Dan heeft u de keuze uit allerlei kleurvariaties, formaten en materialen. Denk hierbij aan hout, aluminium en pvc.

Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is pvc onderhoudsarm en kleurvast en hebben op maat gemaakte houten ramen een mooie authentieke uitstraling. Welke geschikt is voor uw woning is onder andere afhankelijk van het budget, uw persoonlijke voorkeur en de mogelijkheden.

Naast het materiaal moet u ook nog kiezen voor het raamtype. Bijvoorbeeld voor schuiframen, draaikiepramen of juist tuimelramen.


pvc ramen Oostende

Pvc-ramen Oostende

Pvc is zeer geschikt om ramen mee te maken. Het staat ook wel bekend als kunststof en is een zeer veelzijdig materiaal. Het wordt gebruikt voor zowel valramen, als kiepramen, schuiframen en tuimelramen. Dit basismateriaal is onderhoudsarm en vochtbestendig. Er kan geen vocht binnenkruipen en u hoeft het ook niet om de paar jaar te schuren en te schilderen. Een raamkozijn van pvc is verkrijgbaar in vele effen kleurtinten, bijvoorbeeld modern wit of antraciet, maar ook met structuurfolie. Een raamkozijn van dit basismateriaal met structuurfolie in houttint is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Een nadeel is dat het materiaal moeilijk te herstellen is. Soms is het dan nodig om het folie te saneren.

Navigeer direct naar:

pvc raamkozijn Oostende

Geen onderhoud meer met pvc-ramen

U hoeft maar weinig onderhoud aan pvc te plegen. Zo is het niet nodig om het te schilderen, is rot niet mogelijk en hecht vuil zich niet goed op het materiaal. Eén van de andere voordelen van pvc is dat het materiaal een zeer goede isolatiewaarde heeft. Vroeger was de isolatiewaarde nog niet zo goed, maar tegenwoordig is het vergelijkbaar met hout. Dit zijn alle voordelen van pvc:

 • Kunststof gaat zeer lang mee.
 • Het is goedkoop in aanschaf.
 • Er is keuze uit talloze kleurvariaties.


Pvc-ramen prijzen

Een vast raamprofiel van pvc is één van de goedkoopste opties. Per vierkante meter moet u denken aan een kostprijs van €100,- tot €200,-. Draaikiepramen zijn iets duurder, namelijk tussen de €100,- en de €200,- per vierkante meter. Ze zijn kostbaarder, want er zijn draaiende gedeeltes en er is meer raambeslag nodig.

De kostprijs is niet alleen afhankelijk van de grootte van het raamoppervlak en het raamtype, maar ook van de plaatsingskosten en de kostprijs voor het raambeslag. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde prijzen.

Wat kosten pvc-ramen?

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² €100,- tot €200,-
Draai-kiepraam 1,0 m² €150,- tot €250,-
Tuimelraam 1,0 m² €175,- tot €275,-
Schuifraam 1,0 m² €700,- tot €800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Video: pvc ramen en deuren plaatsen

U ziet hier hoe vakmannen nieuwe pvc-ramen en deuren plaatsen.


Onderhoud van pvc-ramen

Het onderhouden van een pvc-raamkozijn bestaat uit het regelmatig schoonmaken van de profielen en het herstellen van kleine beschadigingen. U kuist de profielen heel eenvoudig met een sopje en een zachte doek. Gebruik voor het kuisen geen schurende schoonmaakmiddelen, zoals een schuursponsje.

Ook agressieve schoonmaakmiddelen om te kuisen zijn niet nodig. Deze middelen zorgen voor krasjes en verkleuringen die lastig te herstellen zijn. Er is speciaal reinigingsmiddel voor kunststof ramen. Gebruik dit middel voor hardnekkige vervuiling. Maak ook het raambeslag regelmatig schoon.

Isolatie van pvc

Vroeger was de isolatie van pvc erg slecht, maar tegenwoordig is het vergelijkbaar met hout. Een raamkozijn bestaat uit meerdere dichtingen. Als u een raamkozijn doormiddel snijdt, ziet u allemaal kamers. De dichtingen zorgen voor het tegenhouden van vocht en kou.

De isolatiewaarde wordt met de U-waarde aangegeven. Hoe lager deze waarde is, hoe beter het materiaal isoleert. De gemiddelde U-waarde van pvc ligt tussen 1,4 en 1,8 W/m²K. Kies voor isolerende glasplaten voor een optimale isolatie. Denk hierbij aan hoogrendementsglas zoals HR+ of HR++.

Wilt u pvc-ramen laten plaatsen in uw woning in Oostende?

Bespaar op de totaalprijs door offertes van specialisten te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

houten raamkozijnen Oostende

Houten ramen Oostende

Traditioneel werden in Oostende voornamelijk houten raamkozijnen geplaats. Een houten raamkozijn biedt een authentieke en warme uitstraling. Bovendien zijn houten ramen eenvoudig te herstellen bij een beschadiging. Hout is ook zeer geschikt voor op maat gemaakte raamprofielen. U kunt het materiaal daarnaast in elke kleur verven. Behandel het met olie om de natuurlijke uitstraling te behouden. Een nadeel van houten ramen is dat ze onderhoud vragen. Met een onderhoudsbeurt voorkomt u houtrot, zien de ramen er netter uit en gaan ze langer mee. Onderhouden van hout bestaat uit het poetsen van de profielen, eenmaal in de vijf jaar schuren en schilderen en het controleren op rot.

Navigeer direct naar:

houten ramen kosten Oostende

Houten ramen, voor uitstekende isolatie

De U-waarde, isolatiewaarde, van hout ligt tussen de 1,7 en de 1,3 W/m²K. Voor houten ramen wordt hardhout van loofbomen gebruikt. Dit type hout is bestand tegen weersinvloeden, isoleert zeer goed van nature en is erg sterk. Een goede isolatiewaarde is belangrijk voor het voorkomen van tocht en condensvorming aan de binnenzijde van de ramen van uw woning in Oostende. De voordelen van hout:

 • Hout is eenvoudig te bewerken, dus maatwerk is mogelijk.
 • Het materiaal is bij beschadigingen goedkoop te herstellen.
 • U verandert het raamkozijn zelf snel en gemakkelijk van kleur.


Prijzen houten ramen

Hout is iets duurder dan pvc. Dit komt omdat het een natuurproduct is en de aanschafprijs hoger is. Voor een vast raam moet u denken aan een gemiddelde kostprijs tussen de €150,- tot €500,- voor 1 m².

Ramen met opendraaiende gedeeltes zijn duurder. Er is dan bijvoorbeeld meer raambeslag nodig, zoals een raamkruk. Tuimelramen hebben prijzen van ongeveer €250,- tot €350,- per vierkante meter. Hetzelfde geldt voor draaikiepramen.

De totaalprijzen zijn onder andere afhankelijk van het type hout dat er gebruikt wordt. Hardhout is duurder dan zachthout, maar gaat langer mee.

Wat kosten houten ramen?

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1 m² €150,- tot €500,-
Draai-kiepraam 1 m² €250,- tot €350,-
Tuimelraam 1 m² €250,- tot €350,-
Schuifraam 1 m² €800,- tot €900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


houten raamkozijn Oostende

Hardhouten ramen of toch zachthout?

Voor de buitenkozijnen wordt meestal hardhout gebruikt. Dit heeft een aantal redenen. Hardhout is bijvoorbeeld beter bestand tegen de weersomstandigheden dan zachthout. Hierdoor komt rot minder snel voor en gaat het houtsoort langer mee. Voorbeelden van hardhout zijn meranti, afzelia, beuken, essen en eiken. Dit zijn allemaal loofbomen. Zachthout wordt onder andere gemaakt van grenen, lariks of vuren. Dit zijn naaldbomen en deze groeien sneller dan loofbomen. Hierdoor is het hout minder hard. Gebruik voor uw hardhouten ramen hout dat gemaakt is van verantwoord en duurzaam hout. Duurzaam hout heeft een keurmerk van FSC. Meer informatie leest u op de website van het FSC.

houten ramen Oostende

Houten ramen, het onderhoud

Houten ramen moet u regelmatig controleren op houtrot. Eén van de voordelen van hout is dat het eenvoudig te herstellen is. Wanneer u houtrotplekken constateert, is het belangrijk om zo snel mogelijk een ramenbedrijf uit Oostende in te schakelen voor de reparatie.

Een reparatie bestaat uit het weghalen van het beschadigde hout, het opvullen met houtvuller en het opnieuw schilderen van het raamkozijn. Daarnaast is het nodig om de raamkozijnen eens in de 5 jaar te schuren en te schilderen. Ziet u blaasjes? Of bladdert de verf? Dan moet u de profielen eerder schuren en verven.

Op zoek naar mooie en natuurlijke ramen?

Kies voor hout! Bespaar tot 40% op de kostprijs door offertes te vergelijken.

Gratis offertes aanvragen

aluminium ramen Oostende

Aluminium ramen Oostende

Aluminium dient als basismateriaal voor de raamprofielen van woningen en bedrijfspanden in Oostende. Dit komt omdat aluminium een zeer grote draagkracht heeft. Een raamkozijn van aluminium is daarom geschikt voor grote raampartijen. Daarnaast is aluminium een zeer duurzaam product, dat weinig verwerkingstechnieken vereist. Het materiaal wordt geanodiseerd en is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Ook in RAL-kleurtinten! Aluminium zorgt voor een elegante en strakke uitstraling en door het sterke materiaal zijn slanke profielen mogelijk.

Navigeer direct naar:

aluminium ramen kosten

Slanke raamkozijnen van aluminium

Doordat aluminium zeer sterk is, zijn de raamlijsten dun. Zelfs voor een groot raamprofiel zijn dikke profielen niet nodig. U profiteert daardoor van meer lichtinval. Het materiaal wordt niet aangetast door vocht of uv-straling. Tijdens het productieproces wordt het aluminium voorzien van een oxidelaag, dit wordt ook wel anodiseren genoemd. Dit zijn de voordelen:

 • Aluminium is een sterk en licht materiaal .
 • Het werkt inbraakwerend.
 • Het heeft een prachtige robuuste uitstraling.
 • Het roest niet en is vormvast.


Wat kosten aluminium ramen?

Aluminium is één van de duurste basismateriaal voor het maken van ramen. Een vast raam kost ongeveer €250,- tot €350,- per m². De kostprijs van raamprofielen met bewegende delen is iets duurder. Per vierkante meter moet u voor draaikiepramen denken aan een kostprijs tussen de €400,- tot €500,- en voor tuimelramen een kostprijs €425,- tot €525,- per vierkante meter.

Al deze prijzen zijn inclusief isolatieglas en btw, maar zonder de montage. Het monteren van een vast raamkozijn is goedkoper dan een draaikiepraam of ander raamprofiel, het is namelijk eenvoudiger te plaatsen.

Prijs van aluminium ramen

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² €250,- tot €350,-
Draai-kiepraam 1,0 m² €400,- tot €500,-
Tuimelraam 1,0 m² €425,- tot €525,-
Schuifraam 1,0 m² €1.100,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief isolatieglas en btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


aluminium raamkozijn Oostende

Hoe aluminium ramen onderhouden?

Eén van de voordelen van geanodiseerd aluminium is dat het materiaal niet elektrostatisch is. Het trekt hierdoor geen stof aan en vuil hecht zich niet aan het materiaal. De profielen van aluminium zien er hierdoor langer mooi uit en poetsen is minder vaak nodig. Kuis de profielen af en toe met lauw water en een zachte doek.

Pas op met het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze tasten namelijk het materiaal aan. Maak de openingen voor de waterafvoer wel regelmatig vrij van vuil. Daarnaast is het belangrijk om de scharnieren en het raambeslag af en toe in te smeren, zodat ze goed blijven werken.

aluminium ramen Oostende

Isolatie van aluminium raamkozijnen

Het is belangrijk om uw woning goed te isoleren. U voorkomt zo warmteverlies, verwarmt uw woning in Oostende efficiënt en bespaart op de energiekosten. De U-waarde van aluminium is minder goed dan pvc en hout. De waarde ligt tussen de 2,4 en de 1,8 W/m²K.

Er zijn ook profielen verkrijgbaar met een verbeterde isolatiewaarde van 1,4 W/m²K. Deze profielen isoleren dus een stuk beter, maar zijn wel duurder. Kies voor isolerende glasplaten om optimaal te isoleren. Bij aluminium raamkozijnen is het belangrijk dat ze op de juiste manier geplaatst worden, zodat er geen naden en kieren zijn.

Wilt u een groot raam laten plaatsen?

Kies dan voor aluminium! Vind eenvoudig de beste ramenspecialist uit Oostende!

Gratis offertes aanvragen

Stalen ramen Oostende

Bent u geen fan van PVC en wilt u graag iets wat een minder authentieke uitstraling biedt dan het hout? Overweeg dan de plaatsing van stalen ramen. Het grote voordeel van stalen ramen is dat deze een fijn kader bieden voor grote glaspartijen. Het is een optie om een schuifpui van staal te maken, zodat u veel licht en ruimte in huis krijgt. Hoewel een stalen raamkozijn natuurlijk een relatief moderne en industriële look biedt, is het niet alleen verkrijgbaar voor bedrijven. Steeds vaker kiezen ook particulieren voor stalen raamkozijnen. Wel wordt er dan wel eerder gekozen voor een heldere kleur.

Navigeer direct naar:

Unieke strakke uitstraling met ramen van staal

Stalen ramen gaat zeer lang mee. Het materiaal is namelijk erg sterk en vereist weinig onderhoud. De industriële en strakke uitstraling zijn vaak redenen waarom men kiest voor het plaatsen van een stalen raamkozijn in een woning in Oostende. Het sterke materiaal maakt het ook mogelijk om grote ramen te maken met slanke profielen. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Nauwelijks onderhoud vereist.
 • Het materiaal is erg sterk.
 • Is brand- en inbraakwerend.


Wat is de prijs van stalen ramen?

Stalen ramen zijn door het productieproces een stuk duurder dan andere materiaalsoorten. De kostprijs voor een vast stalen raamkozijn begint vanaf €1.100,-. Deze kostprijs is inclusief de materiaalkosten, maar zonder de plaatsingskosten. Meestal worden stalen ramen op maat gemaakt, hierdoor liggen de prijzen ook wat hoger.

Wilt u een schuifraam, draaikiepraam of ander raam met een opendraaiend gedeelte op maat laten maken?

Dan moet u rekening houden met hogere prijzen. De totaalprijs is afhankelijk van het raamtype en het raamoppervlak, maar ook van de plaatsing, het verwijderen van de oude ramen en het raambeslag.

Kosten stalen ramen

Type raam Oppervlakte Kosten *
Vast raam 1,0 m² Vanaf €1.100,-
Vast raam 2,0 m² Vanaf €2.200,-
Vast raam 3,0 m² Vanaf €3.000,-
Vast raam 4,0 m² Vanaf €4.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Smeedijzeren ramen

Een materiaal dat vergelijkbaar is met staal, is smeedijzer. Smeedijzeren ramen hebben eveneens als de stalen variant een elegant karakter, maar zijn tevens robuust te noemen. Het grote voordeel van smeedijzer is dat dit geheel naar uw wensen te plaatsen is. Dit betekent dat u de smeedijzeren ramen volledig kunt laten aansluiten bij uw interieur. Door de smeedijzeren profielen te combineren met isolerend dubbel glas of een speciaal soort veiligheidsglas, weet u zeker dat de isolatiewaarde van uw pand in Oostende optimaal blijft, en bent u bovendien ongelukken en andere problemen voor. Dit zijn de voordelen van smeedijzeren ramen:

De voordelen van smeedijzeren ramen

 • Sierlijke en elegante uitstraling
 • Ambachtelijk materiaal
 • Ronde ramen mogelijk

Strakke en elegante ramen laten plaatsen?

Kies dan voor het plaatsen van stalen ramen door een ramenbedrijf uit Oostende!

Gratis offertes aanvragen

Soorten ramen

Er zijn allemaal verschillende soorten ramen waaruit u een keuze moet maken bij het aanschaffen van ramen. Kies bijvoorbeeld voor kantelramen of draaikiepramen. Hebt u weinig ruimte voor een draaicirkel? Kies dan voor schuiframen, deze schuift u namelijk eenvoudig open. Op deze pagina leest u meer over alle raamtypen.

Vaste ramen

Een vast raam wordt meestal geplaatst in de gevel. Er zijn geen opendraaiende gedeeltes en daarom is dit raamtype vaak een stuk goedkoper. Het plaatsen is namelijk gemakkelijker en er is minder materiaal nodig. Omdat het belangrijk is om een woning te ventileren, worden ze vaak voorzien van een ventilatierooster. Een vast raamprofiel wordt ook vaak gecombineerd met een raam dat wel geopend kan worden, zoals een vast raam met een draaikiepraam. Vaste ramen van aluminium worden vaak verdeeld met raamroeden, dit geeft een mooi effect.

Schuiframen

Iedereen is bekend met schuifdeuren, maar wist u dat er ook schuiframen zijn? De meeste schuiframen hebben één vast deel en een schuivend deel, maar er zijn ook schuiframen die twee schuivende gedeeltes hebben. Met schuiframen is het mogelijk om grote openingen te overbruggen. Daarnaast is het voordeel dat ze weinig ruimte innemen, want er is geen grote draaicirkel nodig. Nadeel van deze ramen is dat u weinig mogelijkheden heeft wat betreft binnen zonwering. Er zijn zowel horizontale als verticale schuiframen. Bij een horizontaal schuifraam schuift u het onderste gedeelte naar boven.

valramen Oostende

Kiepramen/valramen

Kiepramen staan ook wel bekend onder de naam valramen. U opent kiepramen door ze een klein stukje naar binnen te kiepen. Dit type raamkozijn wordt meestal gebruikt in een toilet of badkamer. Maar we zien ze ook steeds vaker bij appartementen en ramen op de eerste verdieping van woningen in Oostende. Er zijn kiepramen waarbij de bovenkant een stukje naar binnenkomt en valramen waarbij u de onderkant naar buiten schuift. Dit raamtype is ideaal voor het ventileren van ruimtes. Raamhaken en valijzers zetten het raam vast in een stand en voorkomen dat het raam opeens open gaat.

draaikiepramen Oostende

Draaikiepramen

In Oostende kiezen veel mensen voor het plaatsen van draaikiepramen. Dit type raam biedt u vele gebruiksmogelijkheden, want het is een combinatie van een kiepraam en een opendraaiend raam. U opent het raamkozijn namelijk op twee manieren. Kiep het raam een stukje open naar binnen om uw woning te ventileren of kies ervoor om het gehele raam te openen. Het is verstandig om een valijzer te monteren bij draaikiepramen. Wanneer u gebruik maakt van de kiepstand, is het met een valijzer mogelijk om het raam op een bepaalde stand vast te zetten.

Tuimelramen

Tuimelramen staan ook bekend onder de naam kantelramen. Ze worden horizontaal geopend. Het draaimechanisme zit in het middel van de zijprofielen. De bovenkant draait hierdoor naar binnen en de onderkant naar buiten. Er zijn ook tuimelramen met het draaimechanisme aan de onder- en bovenkant. Deze ramen worden taatsramen genoemd. Tuimelramen worden voorzien van speciaal raambeslag om ze vast te zetten. Hierdoor waaien ze niet opeens open, bijvoorbeeld bij een harde wind. Meestal wordt dit raamtype gebruikt voor dakramen.

Ramen op maat

De meeste ramenspecialisten uit Oostende adverteren met ramen in vele soorten en maten, maar voornamelijk met ramen in standaard afmetingen. Niet alleen een raamkozijn heeft een standaard afmeting, ook de dikte van het raamprofiel valt binnen een bepaalde categorie. Hebt u specifieke eisen op het gebied van de vormgeving van het raamkozijn? Laat dan een raamprofiel op maat maken! Met een raamprofiel op maat is er veel mogelijk. Of het nu gaat om een zeer dik houten raamprofiel of om een rond raamkozijn op maat, het is allemaal een optie. Houd er wel rekening dat een raam op maat meestal hogere prijzen kent.

Bent u op zoek naar een vakman voor het maken van ramen op maat?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis offertes van specialisten uit Oostende!

Gratis offertes aanvragen

Welke premie kan ik ontvangen?

Via de website energiesparen.be vindt u eenvoudig alle beschikbare premies. Bijvoorbeeld de Vlaamse renovatiepremie. Deze premie krijgt u wanneer uw woning in Oostende minstens 30 jaar oud is en u renovatiewerken laat uitvoeren. De hoogte van de premie is afhankelijk van de facturen en uw inkomen. Lees er meer over op wonenvlaanderen.be. Wanneer u meer renovatiewerken laat uitvoeren, ook wel een totaalrenovatie of BENO-pass genoemd, heeft u mogelijk recht op een totaalrenovatiepremie. Hiervoor is het nodig dat u minstens drie energiebesparende maatregelen laat uitvoeren. Kijk op vlaanderen.be voor meer informatie over de premie.

Keurmerken

Wanneer u nieuwe houten ramen gaat aanschaffen, kunt u letten op een aantal keurmerken. Bijvoorbeeld het keurmerk van de Forest Steward Council. Met dit keurmerklabel bent u ervan verzekerd dat het hout op een verantwoorde is gekapt. Op de website van FSC staat meer informatie over dit label. Ramen en raambeveiliging worden voorzien van een certificaat als ze veilig zijn en eventuele inbrekers vertragen. Dit certificaat wordt het Certificaat Inbraak Veilig genoemd. Bekijk certificaatinbraakveilig.be voor meer informatie.

ramen plaatsen Oostende

Ramen plaatsen Oostende, wat doet de vakman?

Het plaatsen van ramen vereist enige handigheid en het gebruik van de juiste materialen. Het is altijd mogelijk om de nieuwe schuif- of kiepramen zelf te plaatsen, maar wij zullen u altijd adviseren om dit uit te besteden aan een expert uit Oostende. Deze zal het gehele proces vakkundig uitvoeren. Denk hierbij aan het opmeten van de raamkozijnen, zodat hij er zeker van is dat uw nieuwe raam past. Daarnaast zal hij de woning goed afdekken voordat hij aan het werk gaat, zodat u zo weinig mogelijk overlast ervaart. Na het verwijderen van uw raamkozijn zal hij het nieuwe raam monteren, afstellen en tot slot afwerken.

houten ramen vervangen Oostende

Houten ramen herstellen

Wij gaven hierboven al aan dat naast PVC ook hardhout nog regelmatig wordt gekozen als basismateriaal voor een raamkozijn. In verhouding tot pvc heeft hardhout echter relatief vaak onderhoud nodig. Zo adviseren wij om het raamkozijn minimaal eens in de vijf jaar te schuren en schilderen. Op deze manier voorkomt u dat de verf gaat bladderen en bent u problemen als houtrot voor. Is er toch houtrot ontstaan? Dan is het zaak om dit spoedig te herstellen. Alleen dan is het mogelijk om de kwaliteit van het raamkozijn te waarborgen.

Video: zelf ramen plaatsen

In onderstaande video ziet u hoe u zelf ramen plaatst.

Ramen afwerken

Na het afstellen van uw nieuwe raamkozijn volgt de afwerking. De afwerking zorgt ervoor dat uw nieuwe raamkozijn een goede uitstraling krijgt. In eerste instantie zal hij ervoor zorgen dat het geheel volledig tochtdicht is. Alle kieren en naden worden dichtgemaakt met kit, zodat u profiteert van een optimale isolatie. Houten ramen zal hij, indien gewenst, afwerken met een verse laag verf zodat u dit niet meer hoeft te doen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het raamkozijn zelf te schilderen. Zo bespaart u op de arbeidskosten, waardoor de installatie van uw nieuwe raam nog voordeliger is.

Welk glas in uw ramen?

Naast de aandacht voor het juiste raamkozijn, is het tevens belangrijk om te kijken naar het soort beglazing dat u wilt installeren. De ruiten hebben namelijk een enorme invloed op de totale isolatiewaarde. Er zijn vele glassoorten verkrijgbaar, maar wij adviseren onze klanten uit Oostende over het algemeen om te kiezen voor hoogrendementsglas. Deze glassoort is verkrijgbaar in diverse gradaties, allen met een enorm hoge isolatiewaarde: HR+, HR++ en HR+++. Het installeren van hoogrendementsglas houdt in dat u eerst hogere prijzen voor de beglazing betaalt, maar op de lange termijn zult u hiermee meer geld besparen dankzij de glasplaten energiekosten.

Extra opties voor ramen

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om diverse extra’s te laten installeren. Een rolluik is in Oostende erg populair. Deze beschermt u tegen inzicht van buitenaf en kan bovendien het zonlicht buitenhouden. In de zomer dragen rolluiken tevens bij aan de isolatiewaarde. Door de rolluiken te sluiten blijft het binnenshuis lekker koel. Voor een optimale luxe is het tevens mogelijk handmatige rolluiken te laten installeren. Rolluiken zijn bovendien inbraakwerend, wat het veiligheidsgevoel in huis vergroot. U heeft bij leveranciers de keuze uit de volgende extra opties:

 • Vliegenraam
 • Handmatige rolluiken
 • Elektrische rolluiken
 • Ventilatieroosters

Raambeslag

Wanneer u nieuwe raamkozijnen hebt laten plaatsen, dan moet u tevens aandacht besteden aan het raambeslag. Onder raambeslag verstaan wij diverse zaken zoals: de raamsluitingen, raamuitzetters, raamknippen, valijzers, raambeveiliging en speciaal draai-kiep raambeslag. Welk raambeslag het meest geschikt is voor uw ramen is afhankelijk van verscheidene factoren.

Over het algemeen adviseren wij zowel bij ramen te kiezen voor beslag dat een keurmerk is toebedeeld. Zo weet u zeker dat het raambeslag aan de nodige veiligheidsrichtlijnen voldoet. Een belangrijk keurmerk is het SKG-keurmerk.Vraag een ramenbedrijf uit Oostende naar de mogelijkheden en de kostprijs.

Vergelijk gratis offertes van specialisten uit Oostende!

De besparing loopt op tot wel 40% en u weet zeker dat u niet te veel betaalt.

Gratis offertes aanvragen

Bekende merken

U moet een keuze maken uit raammaterialen- en types wanneer u nieuwe ramen nodig heeft. Daarnaast moet u een keuze maken uit één van de vele merken. Hieronder leest u meer over een aantal bekende merken voor ramen. Een raamspecialist uit de omgeving van Oostende geeft u graag meer informatie over de mogelijkheden.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Belisol

Bij Belisol kunt u houten, pvc of aluminium raamkozijnen aanschaffen. Dit merk staat bekend om de uitstekende isolatiewaarde, innovatieve producten en vele mogelijkheden qua kleuren en typen ramen. Zo hebben ze prachtige structuurfolies voor een kunststof raamkozijn.

Finstral

Een raamkozijn van hout, aluminium of van pvc kunt u kopen van Finstral. Dit merk gebruikt een innovatief materiaal, genaamd ForRes. ForRes is een hoogwaardig materiaal en bestaat uit een combinatie van gerecycled kunststof met rijstvliesjes. Daarnaast zijn alle soorten ramen verkrijgbaar bij Finstral.

Rehau

Rehau is een producent van kunststoffen raamkozijnen. Volgens het merk leveren ze raamprofielen met karakter. De profielen hebben een uitstekende isolatie, de ramen zijn versterkt en er zijn veel designs mogelijk. Door hun eigen grondstof RAU-FIBRO is staalversterking vaak niet nodig.

Decueninck

U bent verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit met een raamkozijn van Deceuninck. De raamkozijnen hebben een zeer lage isolatiewaarde, tot wel 0,65 W/m²K. Raamprofielen van Deceuninck zijn verkrijgbaar in allerlei designs, kleuren en zelfs met een vlak of verdiept raamprofiel.

Veka

Veka maakt ramen van kunststof. Het materiaal wordt behandeld met een speciale lakbehandeling, waardoor de ramen er prachtig uitzien en lang meegaan. Veka levert daarnaast ook passend raambeslag, waardoor het gebruiksgemak wordt verhoogd.

Creon

Eén van de bekendste merken is Creon. Creon maakt ramen van aluminium en pvc. Het ramenbedrijf staat bekend om de uitstekende isolatie en beglazing, de gunstige kostprijs en een uitgebreid gamma aan kleuren. Zo is ook een industriële look mogelijk.

Ramen vervangen, vergunning nodig?

Het is wellicht één van de meest gestelde vragen: heb ik een vergunning nodig voor het vervangen van mijn ramen? Goed nieuws: u heeft in Oostende geen vergunning nodig voor het vervangen. Hoewel vele gevelwerken wel een vergunning eisen, is dat bij kleinere renovatiewerken niet altijd het geval. Het vervangen van het raamkozijn is hier één van. Schakel daarom snel een ramenspecialist uit Oostende in!

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

Wij zullen u altijd aanraden om een erkend vakman van een ramenbedrijf in te schakelen voor het vernieuwen van uw ramen. Eén van de belangrijkste redenen hiervan is dat u altijd garantie hebt op het geleverde werk. Als u zelf aan de slag gaat en er gaat iets fout, dan draait u zelf op voor de onkosten.

 • De werkzaamheden zijn in korte tijd afgerond
 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman
 • U heeft garantie op de raamkozijnen

Gratis ramen offertes vergelijken

Door uw oude ramen te vervangen door nieuwe ramen, bijvoorbeeld van pvc, hout of aluminium, profiteert u van de hoge isolatiewaarde. Hierdoor bespaart u op de energiekosten, wat warmteverlies wordt voorkomen. Ook de beglazing heeft invloed op de isolatiewaarde. Kies daarom voor isolatieglas. U heeft de keuze uit verschillende materialen en raamtypen. Denk hierbij aan schuiframen, draaikiepramen of tuimelramen. Bespaar tot wel 40% op de kostprijs door offertes van specialisten uit Oostende te vergelijken. Vul daarom het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Gaat u uw woning verbouwen? Vervang dan ook de deuren voor meer samenhang.

ramenspecialist Oostende

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes aanvragen