Hoogwaardige ramen tegen scherpe prijzen in Turnhout!

Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en vergelijk bedrijven op prijs en kwaliteit.

ramen Turnhout

Ramen Turnhout

De gemiddelde levensduur van ramen varieert tussen de 20 en 50 jaar. Een houten raamkozijn is ongeveer 20 jaar van goede kwaliteit, terwijl ramen van PVC en aluminium een aanzienlijk langere levensduur hebben. Wilt u graag nieuwe houten, aluminium, stalen of PVC ramen laten plaatsen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De specialisten uit ons netwerk in Turnhout hebben ruime ervaring met vele soorten ramen en plaatsen uw valramen, kiepramen of schuiframen tegen aantrekkelijke prijzen. Door offertes te vergelijken bespaart u tot 40%!

Waarom nieuwe ramen?

Een raamkozijn heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 50 jaar. Toch kunt u er ook voor het einde van de levensduur al voor kiezen om nieuwe raamkozijnen te laten plaatsen. Dit biedt u namelijk verschillende voordelen op het gebied van isoleren en uitstraling. Als uw houten kozijnen verweerd zijn en u deze niet wilt laten herstellen kunt u het uiterlijk van uw huis in Turnhout enorm opknappen door deze te laten vervangen. Bovendien is dit een waardevolle investering, omdat u op uw energiekosten gaat besparen. Hiermee verdient u de nieuwe ramen op termijn weer terug!

 • Verbeterde uitstraling van uw huis in Turnhout
 • U verhoogt de isolatiewaarde & woningwaarde
 • Verbeteren van de veiligheid
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
Bent u de eigenaar van het huis of pand? (*)
Let op: 1 keer klikken is genoeg. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Besparen op uw ramen? Vergelijk offertes!

 • Onze service is kosteloos en geheel vrijblijvend
 • U krijgt een duidelijke indicatie in de prijzen van diverse aanbieders
 • Door te vergelijken bespaart u eenvoudig tot wel 40% op de kosten
 • U kiest zelf voor de specialist uit Turnhout die het beste bij u past

Navigeer op deze pagina naar:

Raamkozijn: binnen of buiten? | Materialen | Prijzen | Wat doet de vakman? | Vergunning nodig?

Houten, aluminium en PVC ramen in alle kleuren en maten

Ramen zijn bij onze professionals uit Turnhout in een groot aantal soorten en maten verkrijgbaar. Met name een raamprofiel van PVC kan in elke kleur worden gemaakt. Houten raamkozijnen daarentegen moeten worden geverfd, en regelmatig geschuurd en opnieuw geschilderd om de kleur te behouden. Naast diverse kleuren bestaan er ook verschillende designs voor raamprofielen van PVC. Het voordeel hiervan is dat u bijvoorbeeld de uitstraling van een houten raamprofiel krijgt, terwijl u profiteert van de voordelen van PVC. Wij bieden daarnaast zowel schuiframen als valramen, kiepramen, en tuimelramen aan. Het is aan u om te bepalen welke raamsoort het meest aansluit bij uw wensen.

Raamkozijn: binnen of buiten?

U kunt een vakman uit Turnhout inschakelen voor het plaatsen van zowel binnen- als buitenramen. Het verschil tussen deze soorten raamkozijnen zit hem vooral in de afwerking. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om buiten een houten raamkozijn te plaatsen, dan is hier een andere afwerking voor vereist dan binnen. U wilt het hout buiten natuurlijk beschermen tegen de invloeden van de weersomstandigheden. Daarom dient u de buitenramen goed te beschermen en onderhouden door middel van verf of lak. Bent u benieuwd waar u nog meer op moet letten bij uw buitenkozijn? Een specialist uit Turnhout geeft u met alle plezier een advies op maat.

PVC ramen in Turnhout

PVC ramen

PVC is een relatief nieuw materiaal, dat de afgelopen jaren steeds vaker wordt ingezet als bouwmateriaal. Het grote voordeel van PVC is de lange levensduur. Uit onderzoek is gebleken dat bij een standaard onderhoud de levensduur van kunststof ongeveer 50 jaar is. Daarnaast biedt dit materiaal een goede isolatie, en vergt het weinig onderhoudstijd. Het nadeel van PVC is dat u bij een beschadiging vaak veel geld kwijt bent aan het herstellen, omdat dan het gehele oppervlak moet worden aangepast. Over het algemeen zullen wij dan ook niet adviseren om kunststoffen ramen te herstellen. Van PVC kunnen zowel kiepramen als schuiframen, valramen en tuimelramen worden gemaakt.

 • PVC is een voordelig materiaal en geschikt voor kleine budgetten.
 • PVC heeft een enorm lange levensduur.
 • PVC is bijna onderhoudsvrij.
 • U heeft bij PVC de keuze uit vele kleuren en patronen.
houten ramen Turnhout

Houten raamkozijnen

Houten raamkozijnen werden traditioneel het meeste geplaatst in Turnhout. Houten kozijnen hebben verschillende voordelen. Zo zorgt een houten raamprofiel voor een authentieke en warme uitstraling. Daarnaast zijn de prijzen voor een eenvoudig houten raamprofiel zeer aantrekkelijk, en is het tevens relatief gemakkelijk om beschadigd hout te herstellen. Het nadeel van houten ramen is dat deze relatief veel onderhoud vragen, en dat u deze na een jaar of twintig weer moet vervangen. Hebt u behoefte aan hulp bij het plaatsen of herstellen van een houten raamprofiel? Roep dan gemakkelijk en snel de hulp van een erkende ramen expert in. Door ruime ervaring in het vak weten wij als geen ander waar het raamprofiel aan moet voldoen.

 • Hout heeft een warme en authentieke uitstraling.
 • Verander door schilderen eenvoudig van kleur.
 • Beschadigingen aan het hout zijn eenvoudig te herstellen.
 • Houten ramen zijn op maat verkrijgbaar in elke mogelijke stijl.
aluminium ramen Turnhout

Aluminium

Aluminium is een materiaal dat zeer duurzaam is, en daardoor aantrekkelijke prijzen kent. Aluminium ramen worden over het algemeen ingezet bij bedrijfspanden. Dit komt doordat het aluminium niet een heel mooie aanblik biedt, maar wel zeer functioneel is. Een aluminium raamprofiel kan bijvoorbeeld zeer zware ramen dragen, terwijl het raamkozijn zeer licht is. Wilt u brede en hoge ramen laten installeren? Overweeg dan om voor aluminium. Kiest u voor een kozijn zonder koudebrug, dan zorgt u bovendien nog voor een redelijke isolatie. Bent u de eigenaar van een bedrijfspand of kantoor? Dan vormt een aluminium raamkozijn een optimale keuze.

 • Aluminium kan uitstekend isoleren.
 • Wordt niet aangetast door vocht en gaat niet roesten of rotten.
 • Aluminium is vormvast en heeft nauwelijks onderhoud nodig.
 • Het materiaal is volledig milieuvriendelijk.
stalen ramen Turnhout

Stalen ramen

Een ander materiaal dat wij wel gebruiken als basis voor ramen is staal. Stalen ramen brengen verscheidene voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat u met staal aan de basis van het raamkozijn, grote glaspartijen mogelijk worden. Stalen raamkozijnen bieden bovendien een elegant en fijn kader voor het glas. Veel van onze klanten uit Turnhout denken dat stalen oplossingen alleen passen bij bedrijfsruimtes. Dit is echter niet het geval, doordat het staal in elke RAL-kleur beschikbaar is, is er altijd een variant die bij uw interieur past. Stalen ramen vormen wel een blikvanger voor elke woning, doordat het een duidelijk statement maakt.

 • Stalen ramen hebben een unieke uitstraling.
 • Het is enorm sterk, en daardoor geschikt voor grote raampartijen.
 • Staal zorgt voor een goede beveiliging.
 • Slanke detaillering mogelijk, wat lichtinval optimaliseert.
smeedijzeren ramen

Smeedijzeren ramen

Vergelijkbaar met staal is smeedijzer. Smeedijzeren ramen hebben evenals de stalen variant een sierlijk en toch robuuste uitstraling, en zijn op maat te maken. Dit betekent dat u bij onze experts uit Turnhout kunt aangeven wat uw wensen op het gebied van design zijn, en wij zullen dit voor u tot realiteit brengen. Wilt u zeker weten dat de stalen ramen geen nadelig effect hebben op de isolatiewaarde van uw pand? Overweeg dan om isolerend dubbel glas of een speciaal soort veiligheidsglas te installeren. De prijs voor een smeedijzeren raam is afhankelijk van de grootte en de glassoort die u door een bedrijf uit ons netwerk laat plaatsen.

hardhouten ramen

Hardhouten ramen

Wij gaven eerder al aan dat het mogelijk is om zowel houten als aluminium en PVC ramen aan te schaffen bij onze specialisten uit Turnhout. Wanneer wij spreken over een houten raamkozijn, dan gaat het over het algemeen over een hardhouten variant. De term hardhout staat voor het hout van loofbomen, maar ook het hout van een aantal naaldbomen is geschikt voor het produceren van een raamprofiel. Het is afhankelijk van uw specifieke smaak en wensen voor de uitstraling, voor welke hardhouten houtsoort u het beste kunt kiezen. Het voordeel van hardhout ten opzichte van andere houtsoorten is dat dit beter bestand is tegen de weersinvloeden.

Nieuwe val-, kiep- of tuimelramen in Turnhout nodig?

Neem contact op en vergelijk de kostprijs van diverse specialisten. Bespaar tot 40%!

ramen prijzen Turnhout

Prijzen

Wilt u nieuwe raamkozijnen laten plaatsen? De prijs hiervan is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst speelt de kostprijs van het raamkozijn zelf een belangrijke rol. PVC of kunststof is de meest voordelige optie. Voor een raamkozijn van PVC betaalt u ongeveer €200,- tot €400,- per m² terwijl de kostprijs van een houten raamkozijn gemiddeld al snel €300,- tot €500,- bedraagt. Dit is inclusief levering, plaatsing, isolatieglas en btw. Daarnaast spelen ook de arbeidskosten een belangrijke rol in het vaststellen van de kostprijs. Hierin is onder meer de bereikbaarheid van het dak of de muur van belang, evenals het uurtarief van de vakman. Omdat het uurtarief per specialist verschilt, zullen wij u altijd aanraden de kostprijs van diverse aanbieders te vergelijken. Onze ervaring leert dat klanten op deze manier eenvoudig tot wel 40% op de kosten besparen!

Prijstabel ramen

Type raam: Vast raam Raamoppervlakte Gemiddelde prijs, incl. levering, plaatsing, isolatieglas & btw*
PVC 1 m² €200,- tot €400,-
Hout 1 m² €300,- tot €500,-
Aluminium 1 m² €600,- tot €800,-
Staal 1 m² €1100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsberekeningen.


Ramen plaatsen, wat doet de vakman?

Hoewel het uiteraard altijd is toegestaan om zelf de ramen te plaatsen, zullen wij u altijd adviseren om hiervoor een specialist uit Turnhout in te schakelen. Deze kan het houten of aluminium raamkozijn snel en vakkundig zetten. Door de ramen te laten zetten weet u bovendien zeker dat er op de lange termijn geen problemen zullen ontstaan, zoals lekkage en andere vochtproblemen. Een vakman gaat als volgt te werk: na het opmeten en nameten wordt de binnenzijde van uw woning goed afgedekt. Daarna zal hij uw oude ramen demonteren en uw nieuwe monteren. Na het afstellen zal de vakman de raamkozijnen afwerken voordat de klus volledig is geklaard.

Ramen afwerken

Het afwerken van de ramen bestaat uit een aantal werkzaamheden. Zo zal de specialist in ieder geval zorgen dat hij het geheel goed afkit. Alle naden en kiertjes die nog aanwezig zijn worden gedicht, zodat u profiteert van een optimale isolatiewaarde. Daarnaast zal hij de binnenzijde afwerken voor een mooiere uitstraling. Dit doet de specialist uit Turnhout door middel van dagkantprofielen. Een dagkantprofiel zorgt ervoor dat de overgang tussen uw raam en de muur goed en mooi op elkaar aansluit. Heeft u gekozen voor een houten raamprofiel? Kies er dan tevens voor om deze door de vakman direct te laten schilderen, zo heeft u er geen omkijken meer naar.

Isolatiewaarde ramen

Woont u in een ouder huis in Turnhout? Dan is de kans groot dat het raamkozijn een groot warmte lek is. Ramen verliezen warmte op twee verschillende manieren: via het raamkozijn zelf en via de beglazing. De betere isolatiewaarde is voor veel klanten uit Turnhout de reden waarom zij hun raam laten vervangen. Bent u op zoek naar een goed isolerend kozijn? Vraag een specialist uit Turnhout dan naar de mogelijkheden van PVC of aluminium. Deze geven u verreweg de hoogste isolatiewaarde. Behalve het materaal van het raam zelf is het ook belangrijk om te kiezen voor isolatieglas.

Welk glas in uw ramen?

Wanneer u nieuwe ramen laat plaatsen, dan moet u niet alleen aandacht besteden aan het raamkozijn, en het model, maar ook aan de glazen die u erin laat zetten. Zo is het onder andere mogelijk om te kiezen voor speciaal isolerende beglazing, die ervoor zorgen dat u aanzienlijk kunt besparen op de energiekosten. Dergelijke energie-efficiënte glazen hebben hogere prijzen dan standaard dubbel glas, maar bieden op de lange termijn meer voordelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor beglazing, besparing en eventuele premies? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

Vakman gezocht voor het plaatsen van uw nieuwe raamkozijnen?

Wij werken samen met diverse specialisten uit heel Vlaanderen, ook in Turnhout!

raamkozijn prijzen

Raambeslag

Wie ramen laat plaatsen, moet niet alleen aandacht besteden aan de keuze voor het raamkozijn, ook het raambeslag heeft enige aandacht nodig. Onder het raambeslag vallen diverse zaken zoals raamsluitingen, raamuitzetters, valijzers en raamknippen.

Ook speciaal draai-kiep raambeslag is verkrijgbaar bij onze specialisten uit Turnhout. Door te kiezen voor het juiste raambeslag verlaagt u de kans op een gelegenheidsinbraak aanzienlijk.

Wij adviseren altijd om te kiezen voor raambeslag dat van een erkend vakman komt. Dergelijk raambeslag is van een uitstekende prijs- kwaliteit verhouding, en zal dan ook lange tijd meegaan voordat u deze moet (laten) vervangen.

Extra opties voor ramen

U heeft tevens de keuze uit verschillende extra opties. Eén van de opties is het plaatsen van ventilatieroosters. Hiermee kunt u goed ventileren zonder dat u de ramen open hoeft te zetten. Dit is belangrijk voor zowel de veiligheid als de luchtvochtigheid in huis. Daarnaast kunt een rolluik of vliegenraam laten installeren. Een vliegenraam is erg fijn in de zomer, zodat u de ramen open kunt zetten zonder dat er insecten naar binnen komen Dit zijn in Turnhout de populairste keuzes:

 • Vliegenraam
 • Handmatige rolluiken
 • Elektrische rolluiken
 • Ventilatieroosters
Schuiframen

Schuif- en kiepramen

Zoals gezegd bieden onze experts uit Turnhout vele soorten en maten ramen aan. Schuiframen zijn ramen die door het schuivende deel grote openingen overbruggen kunnen. Daarnaast is er met schuiframen veel lichtinval mogelijk. Het nadeel van schuiframen is dat u hierbij weinig mogelijkheden heeft voor decoratie en zonwering. Kiepramen worden het meest ingezet als raamtype voor bedrijfspanden en instellingen. Dit komt doordat kiepramen meestal zowel een klein stukje open kunnen kiepen, en volledig opendraaien. Met name op het gebied van onderhoud en ventilatie biedt dit vele mogelijkheden. Zowel schuif- als kiepramen verkopen wij in meerdere kleuren en designs.

Tuimelramen Turnhout

Val- en tuimelramen

Naast schuiframen en kiepramen bieden onze experts ook valramen en tuimelramen aan. Een valraam is een raamtype dat meestal wordt gebruikt bij vochtige ruimtes. Het raam valt naar binnen open, en heeft een lage maar brede afmeting. Het voordeel van valramen is dat zij een goede bescherming bieden tegen weer- en wind. Tuimelramen zijn valramen die om hun as kantelen in plaats van onderin. Deze unieke openingsvorm maakt tuimelramen uitermate geschikt als dakramen. Hebt u een zolder met een zeer hoog dak? Wij kunnen voor u een speciale stok regelen waarmee u nog steeds de tuimelramen kunt openen.

Houten ramen herstellen

Hebt u al houten val- of schuiframen bij u thuis, en wilt u ervoor zorgen dat de levensduur hiervan zo optimaal mogelijk blijft? Dan is goed onderhoud van het grootste belang. Voor hardhouten ramen geldt dat u deze minimaal eens per vijf jaar moet schuren en schilderen. Op deze manier behoudt u een beschermende laag over het kale hout, en voorkomt u dat er problemen als houtrot optreden. Hebt u toch last van houtrot? Dan is het noodzakelijk om het raamkozijn te herstellen. De specialisten uit ons netwerk in Turnhout hebben hiervoor een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Volg de stappen en u geniet binnen korte tijd weer van een optimale isolatiewaarde en een uitstekend wooncomfort.

ramen herstellen in Turnhout
 • Stap 1. Zoek met een schroevendraaier naar de zwakke plekken in het kozijn.
 • Stap 2. Verwijder vervolgens vuil en losse verf met een krabber of borstel. Zo krijgt u een beter zicht op de locatie en omvang van de houtrot.
 • Stap 3. Eventueel kunt u ook de overtollige verf met verfafbijt verwijderen.
 • Stap 4. Gebruik een beitel om al het aangetaste hout weg te halen. Het is belangrijk dat u helemaal niets van de houtrot laat zitten.
 • Stap 5. Smeer een houtrotstop middel op de plek.
 • Stap 6. Als het nodig is, kunt u voor de randen van het raamkozijn een omkisting timmeren. Zit de houtrot midden in het kozijn, dan mag u deze stap overslaan.
 • Stap 7. Schuur het kozijn.
 • Stap 8. Maak houtvuller aan en spatel deze in het gat. Maak nooit meer houtvuller dan u in een kwartier kan smeren.
 • Stap 9. Strijk de houtvuller glad. Breng meerdere lagen aan als het om een diep gat gaat. Laat wel eerst de eerste laag uitharden.
 • Stap 10. Reinig het kozijn met verfreiniger.
 • Stap 11. Verf het hout voor bescherming tegen weer en wind.

Ramen op maat

Bij menig raamkozijn expert uit Turnhout hebt u de keuze uit een groot aantal ramen in veel soorten en afmetingen. De standaard houtmaat voor een raam is bijvoorbeeld 70 x 40 millimeter. Het is echter een optie om een raamkozijn volledig op maat te laten maken door een vakman. Het is hiervoor nodig dat u uw wensen aan ons doorgeeft. Het gaat dan niet alleen om de afmeting van het kozijn, maar ook de wensen voor de dikte van het basismateriaal en de kleur die u prefereert. Niet alleen voor vierkante ramen bieden wij een oplossing, ook ronde of afwijkende vormen kunnen wij produceren.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Ramen vervangen? Vergeet niet uw deuren!

Voor het verhogen van uw woningwaarde is het belangrijk dat er een zekere harmonie is tussen uw ramen en deuren. Laat u het houten raam vervangen door PVC? Overweeg dan om ook uw toegangsdeur te vervangen. Dit levert u natuurlijk ook extra voordelen op, op het gebied van isoleren. Bij een specialist uit Turnhout heeft u de keuze uit vele verschillende soorten van PVC.

Ramen vervangen, vergunning nodig?

Klanten vragen ons regelmatig of zij een vergunning nodig hebben voor het plaatsen of vervangen van het raamkozijn. Goed nieuws: kleine onderhoudswerken, zoals het vervangen van uw ramen, zijn niet vergunningsplichtig. Dat u geen vergunning hoeft te regelen scheelt u enorm in de kostprijs. Bent u nieuwsgierig wat u voor een nieuw raamkozijn gaat betalen? Neem dan contact met ons op.

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

Wij raden u zeker aan om de professionele hulp van een ramen plaatser in te schakelen. Deze heeft voldoende kennis en ervaring, waarmee hij uw raamkozijn in korte tijd vakkundig heeft geplaatst. Het inschakelen van een ramen plaatser biedt namelijk een aantal voordelen:

 • U bent gegarandeerd van vakwerk
 • De klus is in korte tijd uitgevoerd
 • U heeft garantie op de geplaatste raamkozijnen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat de optie is voor houten of PVC ramen bij u thuis in Turnhout? Hebt u een vraag over het herstellen van een aluminium raamkozijn bij uw bedrijfspand? Of hebt u behoefte aan een overzicht van de mogelijke prijzen? Aarzel dan niet om vandaag nog ons offerteformulier in te vullen. Geef hierop aan wat u wenst en binnen welk budget u graag wilt blijven.

Wij zorgen er vervolgens voor dat u verschillende offertes van specialisten uit de buurt krijgt toegestuurd. Door deze zelf te vergelijken op basis van prijs en aanbod kiest u altijd de raamspecialist uit Turnhout die het beste bij u past.