Hoogwaardige ramen tegen scherpe prijzen in West-Vlaanderen!

Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en vergelijk bedrijven op prijs en kwaliteit.

ramen West-Vlaanderen

Ramen West-Vlaanderen

Om de kwaliteit van ramen te behouden is het van belang dat u deze op tijd laat herstellen of vervangen. Voor zowel kiepramen als valramen, tuimelramen en schuiframen geldt dat het juiste onderhoud ervoor zorgt dat de levensduur verlengd wordt. Heeft u een vraag over de opties voor een nieuw raamkozijn bij u thuis? Of wilt u weten wat het verschil is in kostprijs tussen houten, aluminium en PVC raamprofielen? Aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen. Geef uw wensen aan en ontvangt kosteloos meerdere vrijblijvende offertes van experts uit West-Vlaanderen.

Waarom nieuwe ramen?

Nieuwe ramen zijn een echte aanwinst voor uw woning. Het raamkozijn zal de isolatiewaarde flink verbeteren en tegelijkertijd zorgt het voor een strakke uitstraling van uw woning in West-Vlaanderen. Dit alles zorgt uiteindelijk voor een flinke waardevermeerdering van uw woning. Daarnaast zijn kwalitatieve raamkozijnen inbraakwerend, waarmee u de veiligheid in huis ook aanzienlijk verbetert. Dit zijn de meest belangrijke voordelen van nieuwe ramen:

 • Verbeterde uitstraling van het huis.
 • Verhoogde isolatie waarmee u bespaart op de stookkosten.
 • U verhoogt de veiligheid en waarde van het pand.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
Bent u de eigenaar van het huis of pand? (*)
Let op: 1 keer klikken is genoeg. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Offertes vergelijken? Uw voordeel:

 • Onze service is kosteloos en geheel vrijblijvend.
 • U krijgt een duidelijk inzicht in de kostprijs van diverse aanbieders.
 • Zo kiest u eenvoudig de expert die het beste bij u past.
 • U bespaart tot wel 40% op de kostprijs!

Navigeer op deze pagina naar:

Raamkozijn: binnen of buiten? | Materialen | Prijzen | Wat doet de vakman? | Vergunning nodig?

Houten, aluminium en PVC ramen in alle kleuren en maten

Naast dat u de keuze hebt uit onder meer tuimelramen, kiepramen, schuiframen en valramen, kunt bij onze specialisten uit West-Vlaanderen tevens kiezen uit een groot assortiment aan kleuren, designs en materialen voor de ramen. Onder andere een raamprofiel van PVC is in vele soorten verkrijgbaar. Wilt u bijvoorbeeld wel de voordelen van het PVC maar de uitstraling van een houten raamkozijn? Dan is een kunststof met houtlook een aanrader! Stalen en smeedijzeren profielen kunt u daarnaast in de meeste RAL kleuren aanschaffen, zodat deze volledig passen bij de rest van de uitstraling van uw woning in West-Vlaanderen.

Raamkozijn: binnen of buiten?

De specialisten maken onderscheid in binnen- of buitenkozijnen. Het verschil zit hem voornamelijk in de afwerking van de raamkozijnen. Dit heeft grotendeels te maken met de functie van de ramen: een buitenraam moet u beschermen tegen inbraak, kou en neerslag. Het is dus extra belangrijk dat een buitenraam goed beveiligd is en voorzien is van een goede isolatie. Bij een binnenraam is het ook erg belangrijk dat deze goed past bij de uitstraling van de rest van de woning. Daarom is een goede esthetische afwerking bij een binnenraam van groot belang.

PVC ramen

PVC ramen

Hoewel houten ramen tot voor kort het meeste geplaatst werden in West-Vlaanderen, is tegenwoordig een ander materiaal zeer populair: PVC. Dit komt onder meer door de ontzettend lange levensduur van PVC, het blijft minimaal 40 jaar goed als kozijn. De hoge isolatiewaarde, het weinige onderhoud en de vele mogelijke designs vormen andere voordelen van PVC. Naast al deze voordelen bestaat er ook een nadeel aan PVC: het is namelijk bijna niet te herstellen. Mocht er onverhoopt een beschadiging aan het kunststof ontstaan, dan zult u meestal het gehele raamprofiel moeten vervangen. De prijzen voor PVC zijn vrij hoog, maar u verdient deze terug.

 • PVC is voordelig in aanschaf.
 • PVC heeft een enorm lange levensduur.
 • Kunststof is bijna onderhoudsvrij.
 • U profiteert van een uitstekende isolatie.
houten ramen in West-Vlaanderen

Houten raamkozijnen

Traditioneel werden met name houten kozijnen geplaatst bij woningen en bedrijven in West-Vlaanderen. Het grote voordeel van een houten raamkozijn is dat het een warme uitstraling heeft, die de aanblik van een woning verbetert. Daarnaast is een houten raamprofiel relatief eenvoudig te herstellen, en verandert u gemakkelijk de kleur van het raamkozijn. Het nadeel van houten schuif- en kiepramen is dat deze in verhouding een lagere isolatiewaarde bieden, waardoor u meer stookkosten moet betalen. Daarnaast vereisen houten woononderdelen meer onderhoud en tijd dan de PVC of aluminium variant. Schilder en schuur het hout eens in de vijf jaar voor het beste resultaat.

 • Hout heeft een warme en authentieke uitstraling.
 • Het materiaal is bij een beschadiging eenvoudig te herstellen.
 • Hout is verkrijgbaar in vele kleuren.
 • Hout ramen isoleren goed.
aluminium ramen West-Vlaanderen

Aluminium

Een tweede materiaal voor het maken van ramen waar wij u graag op willen wijzen is aluminium. Veel van onze klanten uit West-Vlaanderen denken dat aluminium alleen geschikt is voor de kozijnen van bedrijfspanden. Hoewel het waar is dat aluminium meestal wordt ingezet voor het maken van raamkozijnen voor grotere ramen, hoeft dit niet te betekenen dat u het niet kunt toepassen bij uw woonhuis. Het grote voordeel van aluminium is dat het een grote draagkracht heeft. Dit betekent dat zelf schuiframen en kiepramen met een groot oppervlak een dun raamprofiel nodig hebben. Aluminium is relatief lastig te herstellen, maar makkelijk te plaatsen.

 • Aluminium is sterk materiaal en geschikt voor grote raampartijen.
 • Het heeft een unieke uitstraling.
 • Het materiaal is inbraakwerend en vergroot de veiligheid in huis.
 • Aluminium is enorm onderhoudsvriendelijk.
stalen ramen in West-Vlaanderen

Stalen ramen

Hoewel de meeste mensen kiezen voor een houten, aluminium of PVC raamkozijn, bestaat er tevens de optie voor stalen ramen. Een stalen raam heeft zowel een functioneel als decoratief doel. Hiermee bedoelen we dat stalen ramen naast een grote draagkracht ook een elegante aanblik bieden. Het grootste positieve punt van een stalen raamprofiel is dat het zeer dun kan worden gemaakt. Zo houdt u zoveel mogelijk glas over. Hebt u geen behoefte aan een stalen raamprofiel, maar vindt u de stijl wel mooi? Het is tevens mogelijk om het staal te gebruiken voor een deurprofiel binnenshuis. De stalen deurprofielen bieden een zeer moderne aanblik.

 • Slanke en elegante profielen zijn mogelijk.
 • Staal is erg sterk en werkt inbraakwerend.
 • Het is bijna onderhoudsvrij.
 • Staal kent een lange levensduur.
smeedijzeren ramen in West-Vlaanderen

Smeedijzeren ramen

Een laatste materiaal waar wij uw aandacht op willen vestigen is smeedijzer. Smeedijzer wordt meestal gezien als het basismateriaal voor sierhekken, maar het is tevens uitermate geschikt als basis voor ramen. Een raamkozijn van smeedijzer biedt een elegante maar toch robuuste aanblik. Daarnaast is het bij ons bedrijf in West-Vlaanderen mogelijk om het smeedijzer in vele RAL kleuren te schilderen. Dit betekent dat een smeedijzeren raamprofiel altijd past bij de rest van het pand. Hebt u hulp nodig bij het plaatsen of herstellen van een smeedijzeren raamkozijn? Onze experts helpen u met alle plezier. Wij garanderen dat u snel geniet van een optimaal wooncomfort.

hardhouten ramen West-Vlaanderen

Hardhouten ramen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit West-Vlaanderen de vraag wat het verschil is tussen een houten en hardhouten raamkozijn. Het antwoord hierop is heel eenvoudig: meestal helemaal niets. Over het algemeen maken wij een houten raamprofiel van hardhout. De term hardhout wordt gebruikt voor alle houtsoorten van loofbomen. Dit komt doordat loofboomhout in de meeste gevallen zeer stevig is, en daardoor geschikt als basismateriaal voor kozijnen en andere bouwproducten. Daarnaast is er echter een klein aantal naaldhoutsoorten die men tevens zou kunnen gebruiken. Onder andere het Noord-Europese Douglashout is hier een voorbeeld van.

Laat uw raamkozijn vervangen en bespaar op de stookkosten!

Vergelijk de prijzen van diverse leveranciers en bespaar tot wel 40% op de kostprijs.

ramen prijzen in West-Vlaanderen

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van ramen worden met name bepaald door het soort raam en het materiaal dat u kiest. Daarnaast hebben ook het raambeslag en de het soort beglazing een invloed op de totale kostprijs. Over het algemeen kennen raamprofielen van PVC een hogere kostprijs dan de hardhouten variant en zijn schuiframen een stuk duurder dan valramen. Voor een vast raam van PVC van 1 vierkante meter groot betaalt u ongeveer €200,- tot €400,-. Deze kostprijs is inclusief levering, plaatsing en isolatieglas. Voor eenzelfde raam van hout betaalt u €300,- tot €500,-.

Zoals u ziet verschillen de prijzen tot wel honderden euro’s van elkaar. Dit komt omdat de prijs voor het plaatsen per expert verschilt. Door offertes te vergelijken vindt u de goedkoopste leverancier!

Prijstabel ramen

Type raam: Vast raam Raamoppervlakte Gemiddelde prijs, incl. levering, plaatsing, isolatieglas & btw*
PVC 1 m² €200,- tot €400,-
Hout 1 m² €300,- tot €500,-
Aluminium 1 m² €600,- tot €800,-
Staal 1 m² €1100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan voor exacte prijsberekeningen.


Ramen plaatsen, wat doet de vakman?

Is het hoog tijd om de ramen van uw woning of bedrijfspand in West-Vlaanderen te vervangen? Dan adviseren wij u om hiervoor de hulp in te schakelen van een ervaren vakman. Een raamspecialist zal niet alleen het huidige raamkozijn vervangen, maar ook de nodige reparaties uitvoeren zodat de kwaliteit van het nieuwe raamprofiel gewaarborgd blijft.

Bij het plaatsen van een raamprofiel kijkt de vakman onder andere naar de draagkracht van de sponning en de isolatiewaarde. Na het plaatsen van een raamkozijn bent u bij onze specialisten tevens aan het juiste adres voor het installeren van het raambeslag en het uitvoeren van de binnen- en buitenafwerking.

Ramen afwerken

Eén van de belangrijkste onderdelen in het afwerken van uw nieuwe raamkozijn, is het plaatsen of herstellen van de raamdorpel. De dorpel bevindt zich aan de buitenkant van uw gevel, en is vergelijkbaar met een vensterbank. De raamdorpel heeft een bepaalde hellingsgraad, waardoor het water hier niet op blijft liggen. Dit voorkomt dat regenwater het materiaal van uw nieuwe raam aantast, zodat er geen vochtproblemen ontstaan. De afwerking aan de binnenzijde van het raam bestaat uit het dichtkitten van eventuele naden en hoeken, het aanbrengen van de vensterbank en het plaatsen van de dagkantprofielen. Dit alles zorgt voor een optimale isolatie en een strakke uitstraling.

Isolatiewaarde ramen

Wilt u graag een grote besparing op uw stookkosten maken? Let dan op de isolatiewaarde van uw nieuwe raam. Deze waarde wordt doorgaans uitgedrukt in de U-waarde. De U-waarde geeft aan in welke mate het materiaal warmte doorlaat. Hoe lager deze waarde, des te beter het raam isoleert. Er zijn een aantal factoren die deze U-waarde beïnvloeden: allereerst het materiaal van het raam. PVC heeft een U-waarde van ongeveer 0,73 W/m²K en hout heeft een gemiddelde U-waarde van 0,80 W/m²K. Het type beglazing is echter ook een grote invloed. Het is zonde als u investeert in een isolerend raam als u vervolgens bezuinigd op de beglazing.

Welk glas in uw ramen?

Wie bezig is met het plaatsen van ramen in huis, moet niet alleen aandacht besteden aan de keus tussen een houten, aluminium of PVC raamprofiel, maar ook aan het soort beglazing die hij wenst. De keuze voor de beglazing is namelijk van invloed op de totale isolerende waarde van het raamkozijn. De experts uit ons netwerk in West-Vlaanderen adviseren daarom om te kiezen voor de best isolerende glazen van het moment: hoogrendements isolatieglas, tevens bekend als HR beglazing. HR beglazing is aan te schaffen in zowel valramen als schuiframen, tuimelramen en kiepramen. Deze investering verdient zichzelf op de lange termijn terug dankzij de lagere stookkosten.

Op zoek naar een leverancier van kwalitatieve ramen?

Vul ons offerteformulier in en ontvang vrijblijvend offertes van specialisten uit West-Vlaanderen.

raamkozijn prijzen West-Vlaanderen

Raambeslag

Een ander onderdeel waar u bij de aanschaf van ramen op moet letten, is het raambeslag. De term raambeslag staat voor alle extra onderdelen aan een raamkozijn. Zo vallen onder meer grendels en sloten onder het raambeslag. Omdat het raambeslag meestal te maken heeft met het verbeteren van de raambeveiliging, wordt het door velen gelijkgesteld aan het hang- en sluitwerk.

Daarnaast behoren ook de scharnieren tot het raambeslag. De prijzen voor het aanschaffen van raambeslag worden met name bepaald door het soort beslag waar u voor kiest.

U heeft ruime keuze uit diverse materialen en designs. Zo past het raambeslag altijd binnen de stijl die u wenst en het beschikbare budget.

Extra opties voor ramen

Bij de meeste leveranciers uit West-Vlaanderen kunt u kiezen uit diverse extra’s, om uw woongenot te verhogen. Eén van de extra’s is de montage van ventilatieroosters. Deze komen vooral bij vaste ramen van pas: het ventilatierooster is in principe dag en nacht geopend, waardoor u een gezonde leefomgeving creëert. Door voldoende ventilatie ontstaat er een gezonde luchtvochtigheid in huis. Daarnaast zijn er extra’s die in soms handig kunnen zijn: rolluiken komen van pas als u veel last heeft van schitteringen van de zon en vliegenramen houden insecten buiten.

 • Elektrische rolluiken
 • Handmatige rolluiken
 • Vliegenramen
 • Ventilatieroosters
Schuiframen in West-Vlaanderen

Schuif- en kiepramen

Bij onze ramenspecialisten uit West-Vlaanderen hebt u de keus uit een ruim assortiment aan producten. Voor bedrijven en kantoren bieden wij bijvoorbeeld zowel schuiframen als kiepramen aan. Schuiframen kunt u zowel verticaal als horizontaal bestellen, waardoor u altijd kiest voor een oplossing die aansluit bij uw wensen. Hoewel schuiframen lange tijd zeer populair waren, plaatsen wij tegenwoordig over het algemeen meer kiepramen. Deze kiepramen opent u zowel op een klein kiertje als volledig, waardoor er altijd precies genoeg frisse lucht het pand in komt. De kiepramen worden dankzij de grote handigheid en goede ventilatie steeds vaker ook bij particuliere woningen geplaatst.

Tuimelramen West-Vlaanderen

Val- en tuimelramen

Naast de kiep- en schuiframen bestaan er nog andere raamsoorten die zeer geschikt zijn voor particulieren woningen. Zo plaatsen en herstellen wij regelmatig tuimelramen, deze tuimelramen doen meestal dienst als dakraam. Tuimelramen draaien rondom een centrale as, en leveren daardoor de nodige ventilering. De tuimelramen kunt u afdekken met een binnenzonwering als u een schaduwrijke maar toch frisse ruimte wenst. Naast tuimelramen bestaan er valramen. Valramen hebben meestal een kleine afmeting, waardoor we deze meestal in kelders plaatsen. De valramen vormen dankzij de afmetingen een goede keus voor het licht in badkamers en kelders. Alle raamsoorten kunt u van hout, aluminium en PVC bestellen.

Houten ramen herstellen

Heeft u een aantal jaar geleden houten valramen of tuimelramen laten installeren bij uw woning in West-Vlaanderen, dan is het zaak om deze op de juiste wijze te onderhouden. Zo dient u minimaal eens in de vijf jaar het houtwerk te schuren en schilderen voor het behoud van de houtkwaliteit. Is er onverhoopt toch een deel onbewerkt hout in aanraking gekomen met de weersinvloeden? Dan is de kans op houtrot groot. Om ergere vochtproblemen zoals lekkage of het verlies van het hele raamkozijn te voorkomen, is het nodig de houtrot snel te verwijderen en het kozijn te herstellen. Met het stappenplan van onze experts is de klus eenvoudig zelf af te handelen.

ramen herstellen
 • Stap 1. Start met het zoeken van zwakke plekken in het hout. Dit kan onder andere met een schroevendraaier of een mesje.
 • Stap 2. Creëer meer zicht op de plek door vuil en losse verf te verwijderen met een krabber of borstel.
 • Stap 3. Vervolgens dient u een beitel te gebruiken om alle houtrot weg te halen. Snij altijd ruim om de aangetaste plek heen, zodat u zeker weet dat er niets meer van de rot in het kozijn blijft zitten.
 • Stap 4. Smeer een houtrotstop middel op het gehele gebied.
 • Stap 5. Heeft de houtrot de rand van het raamkozijn aangetast? Dan moet u hiervoor met plankjes een nieuwe rand maken.
 • Stap 6. Schuur het hele kozijn totdat het oppervlak weer glad is.
 • Stap 7. Een volgende stap is het aanmaken van houtvuller. Omdat het materiaal snel uithardt, kunt u niet meer maken dan wat u in een kwartier kan smeren.
 • Stap 8. Spatel de houtvuller in het gat, en strijk het glad. Bij diepe gaten adviseren wij om meerdere lagen aan te brengen, die tussendoor steeds laat uitharden.
 • Stap 9. Ga vervolgens het hele raamprofiel langs met verfreiniger.
 • Stap 10. Verf het hout opnieuw, zodat de weersinvloeden hier geen vat meer op krijgen.

Ramen op maat

De meeste ramen bij woningen in West-Vlaanderen hebben standaard afmetingen. Dit betekent dat u een dergelijk raamkozijn altijd gemakkelijk kunt vinden in het assortiment van lokale specialisten. Hebt u echter een raam met een speciale afmeting, of waarvoor u aparte eisen hebt? Het is bij een aantal experts uit de regio mogelijk om een raam op maat te bestellen. Of het nu gaat om een rond raam van PVC, of een aluminium raamprofiel van grote afmetingen, wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. U moet er wel rekening mee houden dat ramen van afwijkende afmetingen hogere prijzen met zich meebrengen dan de standaard variant.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Ramen vervangen? Vergeet niet uw deuren!

Om de waarde van het pand optimaal te verhogen, is het belangrijk dat alle onderdelen goed op elkaar aansluiten qua uitstraling. Wanneer u de ramen vervangt, is het aan te raden om ook de deuren te vervangen. Als u ervoor kiest om beide door één specialist te laten vervangen, krijgt u vaak een korting op de totaalprijs. Hierdoor bent u relatief gezien voordeliger uit.

Ramen vervangen, vergunning nodig?

Het is misschien één van de meest gestelde vragen: heb ik een vergunning nodig voor het vervangen van de ramen? Goed nieuws: u hoeft geen vergunning aan te vragen als u de ramen wilt vervangen. Het vervangen van ramen is één van de vele uitzonderingen op de vergunningsplicht. Schakel een vakman in via ons netwerk voor de scherpste tarieven.

Waarom een ramenspecialist inschakelen?

De arbeidskosten zijn van grote invloed op de totaalprijs. Klanten vragen zich daarom geregeld af of het mogelijk is te besparen op de kosten door zelf de montage uit te voeren. Dit raad iedere specialist u echter af. Als dit niet goed gedaan wordt kunnen er beschadigingen ontstaan, waardoor de isolatie juist verslechterd. Met de hulp van een specialist bent u verzekerd van een optimaal resultaat.

 • U heeft een garantie op het afgeleverde werk.
 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
 • De klus is in relatief korte tijd afgerond.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend ramenspecialist uit West-Vlaanderen die u kan helpen bij het herstellen of monteren van ramen bij u thuis? Wilt u weten wat het verschil is tussen tuimel- en valramen? Of hebt u een vraag over de prijzen voor de plaatsing van speciaal hang- en sluitwerk? Dan zit u bij ons op de goede plek.

Geef via het offerteformulier uw wensen aan, en wij zorgen ervoor dat u spoedig meerdere vrijblijvende offertes van experts uit West-Vlaanderen krijgt toegestuurd. Het is aan u om de offertes met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor de specialist die bij u past.